Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ.............

                                                      ...παμε πακέτο

Ένα από τα πιο όμορφα επεισόδια της τηλεοπτικής  εκπομπής πάμε πακέτο θα  έχουμε την δυνατότητα να δούμε  όλοι στους δέκτες μας σε λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και που παρουσιάζει η εκπληκτική και πανέμορφη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Το αποψινό επεισόδιο είναι γυρισμένο στην Κέρκυρα και στο φημισμένο Αχίλλειον και είναι σίγουρο πως η μοναδική παρουσιάστρια θα μας καθηλώσει για άλλη μια ακόμη φορά στους δέκτες μας.
H συνέχεια σε λίγο επί της οθόνης........
                                                                                          Nikola Souris

Βίκυ Χατζηβασιλείου,θετική σκέψη,γιόγκα,στρες,ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα φρούτα,ισορροπίαΑπό αυτή την εβδομάδα, το πακέτο μας μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμα περισσότερες ιστορίες και συναισθήματα. Η εκπομπή πλέον θα είναι δίωρη ενώ το περιεχόμενό της θα εμπλουτισθεί με μία πιο διευρυμένη τυπολογία θεμάτων, αλλά και με εξωτερικά γυρίσματα.Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα ανοίγει τα πακέτα της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με σκοπό να εκπληρώσει τις προσδοκίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα των αποστολέων.Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 21:00, η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα ανοίξει μαζί μας δυο πακέτα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το άνοιγμα του πρώτου πακέτου, θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια συγκλονιστική ιστορία. Δύο υιοθετημένες γυναίκες, που ζουν και οι δύο στην Κρήτη, εξέφρασαν παράλληλα την ίδια επιθυμία: να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με την βιολογική τους οικογένεια, και να μάθουν αν έχουν αδέλφια. .... Τι ενώνει αυτές τις δύο γυναίκες και τις ιστορίες τους; Ποιες διαδοχικές αποκαλύψεις θα τις συγκλονίσουν; Το δεύτερο πακέτο έχει διαφορετικό περιεχόμενο, και θα μας ταξιδέψει σε δύο πανέμορφα νησιά .
Ellada news.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ : O ΒΙΑΣΤΗΣ .....

                                            ...πέρασε να πει ένα γεια !
Χτύπησε το κουδούνι δήθεν από ενδιαφέρον για τη φίλη του - Λίγα λεπτά αργότερα όμως της έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο - Διαβάστε όλα όσα έγιναν σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία...

Όταν η άτυχη γυναίκα είδε τον 43χρονο έξω από το σπίτι της, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο άνθρωπος που χτυπούσε το κουδούνι της, ήταν φίλος για χρόνια και έτσι το μυαλό της δεν θα μπορούσε να πάει στο κακό. Του άνοιξε, χαιρετήθηκαν και κάθισαν στο καθιστικό...

Ο 43χρονος ζήτησε από την 58χρονη να πιει ουίσκι. Εκείνη του προσέφερε και λίγο αργότερα, άρχισαν οι στιγμές τρόμου για τη γυναίκα. Ο... φιλικός επισκέπτης της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και τη βίασε! Στη συνέχεια ο δράστης το έβαλε στα πόδια και κατάφερε να απομακρυνθεί.

Όπως γράφει το pluscorfu.gr η άτυχη γυναίκα πήγε λίγο αργότερα σε αστυνομικό τμήμα, κατήγγειλε το βιασμό της και έδωσε τα στοιχεία του βιαστή. Οι άνδρες του τμήματος εντόπισαν τον δράστη και λίγες ώρες αργότερα τον συνέλαβαν με την κατηγορία του βιασμού. 

Πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ ήδη διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν η 58χρονη έπεσε θύμα βιασμού...
NEWSIT.GR

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΥΒΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξίδι για τρεις στην όμορφη Κέρκυρα!

Η Κάτια Ζυγούλη, με τον Σάκη Ρουβά και την μικρή κορούλα τους Αναστασία, την Δευτέρα 28 Μαρτίου και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με το περιοδικό ''ΟΚ!'', επέστρεψαν με πτήση γνωστής εταιρείας στην Αθήνα. Η οικογένεια Ρουβά, βρέθηκε για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σάκη, την Κέρκυρα.

Το ζευγάρι με την 3 χρονών Αναστασία, διέμειναν σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή Κανόνι και δεν παρέλειψαν, πέρα απ' το να ξεκουραστούν, να επισκεφθούν και να περάσουν αρκετές ώρες με την οικογένεια του Σάκη.

Πρόσωπο από το περιβάλλον του ζευγαριού δήλωσε στο περιοδικό: ''Το μόνο που επιζητούσε ο Σάκης ήταν λίγη ξεκούραση, μετά το τέλος της επιτυχημένης σεζόν στο Αθηνών Αρένα και λίγο πριν ξεκινήσει δυναμικά η προετοιμασία για τις νέες νυχτερινές εμφανίσεις του στο Thalassa People's Stage''.
Newsit.gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ !


Μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών

Από τα οκτώ του φοιτά στο πανεπιστήμιο IUPUI. Στα δώδεκά του θα αποκτήσει έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο ενώ βρίσκεται κοντά στο να "καταρρίψει" τη θεωρία της σχετικότητας. Δείτε σε βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες.
Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jacob Barnett βρίσκεται μερικές... μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang.
Από τα οκτώ του έχει ενταχθεί στο Indiana University-Purdue University Indianapolis, ενώ πρόκειται να αρχίσει να αμείβεται, αναλαμβάνοντας θέση ερευνητή. "Του είπαμε ότι μετά από αυτό το εξάμηνο θα κλείσουμε τα βιβλία" σημείωσε o καθηγητής Φυσικής John Ross.
"Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες", σημείωσε ο Jacob Barnett αναφορικά με το project του για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.
Ορισμένοι καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να καταλήξει σε κάτι νέο. 
"Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής", επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine που έστειλε e-mail στην οικογένεια του 12χρονου, αναφέροντας πως όποιος κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα με τα οποία ασχολείται ο γιος τους θα είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Νομπέλ.
Ο Jacob Barnett, με δείκτη ευφυίας 170, έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger's, αλλά από πολύ μικρή ηλικία έγινε εμφανής η κλίση του. Μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα οκτώ του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και μπήκε στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis.
Η μητέρα του Kristine Barnett του ζήτησε να παρουσιάσει σε ένα βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και φυσικά να θαυμάσουμε τον Jacob.
ΠΗΓΗ Μαρίνα Κουτσούμπα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....

...κοιμηθεί 20 χρόνια !
Ουκρανός δεν έχει κοιμηθεί για 20 χρόνια!!Αϋπνίες...
Ένας 63 χρονος άνδρας από την Ουκρανία 
έχει να κοιμηθεί πάνω από δύο δεκαετίες!Παρόλα αυτά, οι γιατροί δηλώνουν πως δεν πηγαίνει τίποτα στραβά με την υγεία του.
Ο Ουκρανός 
Fyodor Nesterchuk από την πόλη Κamen-Kashirsky είπε ότι την τελευταία φορά που κατάφερε να κοιμηθεί ήταν 20 χρόνια πριν.
«Δεν μπορώ να θυμηθώ την ακριβή 
ημερομηνία, ούτε γιατί άρχισε, αλλά ξαφνικά ήταν όλο και πιο δύσκολο να με πάρει ο ύπνος μέχρι που άρχισα να μένω ξύπνιος όλη νύχτα. Συνήθιζα να διαβάζω βαρετά επιστημονικά περιοδικά και να ελπίζω ότι θα με στείλουν για ύπνο. Αλλά όταν άρχιζα να νιώθω τα βλέφαρά μου να «βαραίνουν» και άφηνα κάτω το περιοδικό, έβρισκα τον εαυτό μου εντελώς ξύπνιο. Νόμιζα ότι είναι απλώς μια φάση που περνούσα, αλλά συνεχίζεται για πάνω από 20 χρόνια πια, και αναγκάστηκα να το συνηθίσω. Τώρα όταν όλοι κοιμούνται, εγώ είμαι κολλημένος με ένα καλό βιβλίο»
είπε ο Nesterchuk.
Όλες οι προσπάθειες των γιατρών να τον κοιμίσουν απέτυχαν και λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα στραβό με την υγεία του. Ο τοπικός γιατρός Fyodor Koshel, που εξέτασε τον Nesterchuk διεξοδικά και απέτυχε να τον κοιμίσει, είπε ότι δεν έχει ιδέα για την αιτία της αϋπνίας καθώς ιατρικά όλα είναι εντάξει.
«Δεν έχουμε ιδέα γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας που πέρασε στο παρελθόν. Από παθολογικής άποψης δεν υπάρχει κάποιος πόνος που να δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά» δήλωσε ο γιατρός Fyodor Koshel...

ΠΗΓΗ : Περίεργα -

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ;


Η σύγχρονη ιατρική επαναπροσδιορίζει τα όρια ηλικίας


Η σύγχρονη ιατρική επαναπροσδιορίζει τα όρια ηλικίας και μπορεί σύντομα να επιτρέπει στον άνθρωπο να ζει πέρα από το όριο των 120 ετών που έχει έως τώρα υπολογισθεί ...ίσως και μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών.


Μέχρι σήμερα κυριαρχούσε η αντίληψη ότι υπάρχει κάποιο δεδομένο όριο στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, όμως επιστήμονες που συμμετείχαν σε σχετικό συνέδριο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πέταξαν αυτή τη θεωρία στα …σκουπίδια.

Ο Paul Hodge, επικεφαλής του Harvard Generations Policy Program, υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν κρίση στο θέμα της συνταξιοδότησης, του εργατικού δυναμικού που γερνάει και του αυξανόμενου κόστους περίθαλψης, πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα για να χειριστούν αυτή την πρόκληση.

"Το προσδόκιμο ζωής πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά και οι υπάρχουσες πολιτικές αναμένεται να αποδειχθούν απόλυτα ανεπαρκείς," προβλέπει ο ίδιος.
Το μέχρι ποια ηλικία και το πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής είναι θέματα ακόμα ανοιχτά σε συζήτηση όμως η κατεύθυνση και η επιτάχυνση αυτής της τάσης είναι σαφής.


Ο Richard Miller από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Michigan, αναφέρει ότι πειράματα που έγιναν σε ποντίκια – οργανισμοί που μοιάζουν γενετικά με τον ανθρώπινο – έδειξαν ότι το όριο ζωής μπορεί να επεκταθεί κατά 40% απλά και μόνο αν περιορισθεί η κατανάλωση θερμίδων.

Αν αυτό το μεταφράσουμε σε «ανθρώπινους όρους» μπορεί να σημαίνει ότι το μέσο όριο ζωής στις πλούσιες χώρες μπορεί να αυξηθεί από τα 80 χρόνια στα 112, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να ζουν πολύ περισσότερα χρόνια.
Ο Aubrey de Grey, γεροντολόγος στο πανεπιστήμιο Cambridge, βλέπει ακόμα μακρύτερα. Πιστεύει ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών έχει ήδη γεννηθεί. Όπως υποστήριξε στο συνέδριο της Οξφόρδης, οι περιοδικές «διορθώσεις» στο ανθρώπινο σώμα με τη βλαστοκύτταρα, γονιδιακές θεραπείες και άλλες μεθόδους μπορούν μελλοντικά να σταματήσουν εξ'Α ολοκλήρου τη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης.

Ο De Grey θεωρεί ότι αν τα αποτελέσματα κάθε «διόρθωσης» διαρκούν 30 με 40 χρόνια, η επιστήμη θα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ μέχρι το επόμενο 
«επανορθωτικό» ραντεβού που ίσως ο θάνατος να αναβάλλεται επ'Α αόριστο.


Οι επαναστατικές ιδέες του De Grey απορρίπτονται από άλλους επιστήμονες του είδους, όπως είναι και ο Tom Kirkwood, διευθυντής του Κέντρου Γήρανσης και Διατροφής του πανεπιστημίου του Νewcastle.

Ο Kirkwood υποστηρίζει ότι η διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης είναι εγγενώς ελάσιμη, δηλαδή το προσδόκιμο ζωής δεν είναι κάτι απόλυτα σταθερό, όμως οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί.

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι μόνο να ζούμε περισσότερα χρόνια αλλά να ζούμε περισσότερα χρόνια με υγεία. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει σήμερα στα άτομα που διανύουν την 8η δεκαετία της ζωής τους, μια ζωή πολύ περισσότερο δραστήρια από ότι ζούσαν οι 70άρηδες των προηγουμένων γενεών.

Ο Jay Olshanskyαπό το πανεπιστήμιο Illinois στο Chicago είναι πεπεισμένος ότι η μακροβιότητα και η υγεία θα συμπορευθούν με αποτέλεσμα η καθυστέρηση της γήρανσης να μεταφράζεται σε καθυστέρηση ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και οι παθήσεις της καρδιάς.

Όμως για να κατανοηθεί πλήρως η βιολογία της γήρανσης θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις από τις κυβερνήσεις σε προγράμματα και πειράματα.


Πηγή : Περίεργα : Πόσο μπορεί να επεκταθεί η διάρκεια της ανθρώπινης ζωής;

ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ...

 ...Για ποσά έως 200.000 ευρώ
Πλειστηριασμοί ακινήτωνΜε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ψηφίστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2011 η αναστολή πλειστηριασμών για τους οφειλέτες ποσών έως 200.000 ευρώ σε τράπεζες.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, επισήμανε ότι με την ρύθμιση δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον τραπεζικό δανεισμό τους αυτό όμως που κάνει είναι να παρατείνει την δυνατότητα των οφειλετών να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. «Δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα για την ανασυγκρότησή τους γιατί σήμερα δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, να κρατήσουμε ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και να προστατέψουμε θέσεις εργασίας» τόνισε.

Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου τόνισε ότι ταυτόχρονα προστατεύεται με αναστολή πλειστηριασμών έως τις 30 Ιουνίου η κύρια και μοναδική κατοικία.

Αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και προκειμένου να άρει - όπως είπε - τη σύγχυση που επικρατεί, τόνισε πως ο νόμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει διαρκή ισχύ και (καθώς δεν είναι μια εφάπαξ ρύθμιση) δεν έχει ημερομηνία λήξης. Προβλέπει δε δύο κύρια στάδια: κατά το πρώτο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατά το δεύτερο την δικαστική διαδικασία.

Ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Λέγκας παρότι υπερψήφισε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο διατύπωσε επιφυλάξεις επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επιλύσει το πρόβλημα των τραπεζών.

Ο Άγγ. Τζέκης (εκ μέρους του ΚΚΕ) και ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν με το αιτιολογικό ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί περισσότερο τις τράπεζες και λιγότερο τους δανειολήπτες.

«Είναι τραγικό να μην υποστηρίζεις ένα μέτρο που δίνει έστω και μια μικρή ανάσα στην δύσκολη αυτή περίοδο», αιτιολόγησε εκ μέρους του ΛΑΟΣ την θετική ψήφο του κόμματος ο Θ. Πλεύρης.
ΠΗΓΗ:Newsit.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Κέρκυρας.
Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 αύριο το πρωί έξω από το κτίριο της Νομαρχίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο, να ακυρωθούν οι περικοπές στα δώρα και στα επιδόματα, αυξήσεις για αξιοπρεπή διαβίωση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  αλλά και να μην κλείσει κανένα σχολείο στο πλαίσιο του σχεδίου συγχωνεύσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Με ανακοίνωσή τους η  Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
ΠΗΓΗ :Ert.gr σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ
Υπό κατάληψη η σχολή τουριστικών επαγγελμάτων
Υπό κατάληψη τελεί η σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Κέρκυρας, από τους μαθητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται με αφορμή το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη, έσπασαν οι σωλήνες της θέρμανσης και πλημμύρησαν τα δωμάτια και οι αίθουσες διδασκαλίας.
Οι μαθητές υπογραμμίζουν ότι η σχολή έχει υποβαθμιστεί λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης που έχει ως αποτέλεσμα να μην διατίθενται στους μαθητές υλικά και βιβλία απαραίτητα για την εκπαίδευση τους.
ΠΗΓΗ :Ert.gr  σύνταξη: Μαρία Παγκράτη



ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ.....


...ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ Ο ΜΠΕΟΣ!

Αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για τα στημένα παιχνίδια ο ΜπέοςΤην Παρασκευή το μεσημέρι καλείται ως ύποπτος για την υπόθεση των στημένων αγώνων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Συμφώνα με πληροφορίες ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου καλεί τον Αχιλλέα Μπέο ως ύποπτο για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος.

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει στον αθλητικό εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ:Newsbeast.gr
Το γράμμα της πρώην του Alvaro για την Ωνάση πριν αυτοκτονήσει

Μία δραματική επιστολή λίγο πριν αυτοκτονήσει έγραψε η πρώην σύντροφος του Alvaro του συζύγου της Αθηνάς Ωνάση. «Λυπάμαι Αθηνά, δεν θα γνωρίσεις ποτέ την αγάπη», αναφέρει μεταξύ άλλων η Cibele Dorsa, λίγο πριν πέσει στο κενό από τον 7ο όροφο του σπιτιού της. Η 36χρονη καλλονή -που έβαλε τέλος στην ζωή της μην μπορώντας να αντέξει τον χαμό του συντρόφου της Guilberto Scarpa- έστειλε το τελευταίο της γράμμα στο περιοδικό «Caras» και αναφέρεται στο κοριτσάκι που απέκτησε με τον Alvaro, την Αθηνά Ωνάση και τους δικούς της. «Μία μέρα, όταν ο Θεός θα σας συγχωρέσει εσένα και την Αθηνά, γι’ αυτό που έκανες σε εμένα και το...
παιδί, τότε θα νιώσεις καλύτερα. Λυπάμαι Αθηνά, δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσεις την αληθινή αγάπη», είναι το μήνυμά της προς το ζευγάρι. Τα σκληρά λόγια της 36χρονης έρχονται ως συνέπεια της δικαστικής μάχης με τον Alvaro για την επιμέλεια του παιδιού τους, της Vivienne, που ζει μαζί με τον πατέρα της και την Αθηνά. Μάλιστα, η μικρή ήταν παράνυφος στον γάμο του ζευγαριού. «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον θάνατο. Αγωνίστηκα όσο μπορούσα. Συγχωρήστε την μαμά, αλλά η μοναξιά είναι μια τρομερή φυλακή... Ένιωθα κλειδωμένη, είμαι κουρασμένη. Λυπάμαι, αλλά η απουσία του με πονά», γράφει σε άλλο σημείο της επιστολής η Cibele και, απευθυνόμενη στην κορούλα της, αναφέρει: «Vivienne θα συναντηθούμε σε άλλες ζωές, δε σε εγκατέλειψα. Ο πατέρας σου έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να σε πάρουν από εμένα, δεν είχα διέξοδο». Τέλος, η 36χρονη ζητά από τους γονείς και τους κοντινούς συγγενείς της να την συγχωρέσουν. «Προσπάθησα, αλλά ο πόνος είναι κόλαση... Πιστεύω ότι ο Θεός γνωρίζει ποιος πεθαίνει για την αγάπη. Δεν έχω εμμονές, γνωρίζω τι πάω να κάνω. Η ζωή μου έγινε ένα ψέμα κι εσείς ξέρετε την αλήθεια».
ΠΗΓΗ:enimerwsi.com

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ;


Γιατί παιδί μου η Ευρώπη απέτυχε να καταλήξει σε μια συμφωνία για να απαγορεύσει τη διάθεση στην αγορά κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα
 

Η ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης που επιτρέπει το κρέας από κλωνοποιημένα ζώα θα παραμείνει σε ισχύ, παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτών, μετά την αποτυχία των κυβερνήσεων και της Ευρωβουλής να καταλήξουν σήμερα σ' ένα συμβιβασμό για τον τρόπο απαγόρευσής του.
 
Έπειτα από τρία χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων με θέμα μια ευρωπαϊκή νομοθεσία γι' αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα, οι διαβουλεύσεις "έλαβαν τέλος χωρίς να υπάρξει συμφωνία" ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ και το κοινοβούλιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουγγρική προεδρία της ΕΕ.
 
Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ότι οι κανονισμοί που ισχύουν σήμερα, οι οποίοι δεν προβλέπουν καμιά ειδική πλαισίωση της διάθεσης κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα στην ευρωπαϊκή αγορά και ισχύουν από το 1997, παραμένουν σε ισχύ, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η πρόταση απαγόρευσης εγκαταλείφθηκε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία στην ΕΕ, μπορεί βεβαίως να προτείνει ένα νέο κείμενο, όμως "μπορεί να χρειαστούν χρόνια" για να συγκεκριμενοποιηθεί ένα νέο σχέδιο, προειδοποίησε η ουγγρική προεδρία.
 
Όσον αφορά την απαγόρευση της εμπορευματοποίησης του κρέατος των άμεσα κλωνοποιημένων ζώων, υπήρχε συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, τα κλωνοποιημένα ζώα κτηνοτροφίας, όπως οι ταύροι ή οι χοίροι, δεν προορίζονται για να γίνουν μπριζόλες ή ζαμπόν επειδή κοστίζουν υπερβολικά ακριβά (μέχρι 100.000 ευρώ ο ταύρος) και χρησιμεύουν για αναπαραγωγή.
 
Η διαμάχη αφορούσε τη νομοθετική πλαισίωση της πώλησης του κρέατος των απογόνων τους.
 
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν κατ' αρχάς η απαγόρευση της εμπορευματοποίησης να αφορά ως και την πέμπτη γενιά των απογόνων ενός κλωνοποιημένου ζώου, κάτι που αρνούνταν οι κυβερνήσεις θεωρώντας ότι η λύση αυτή δεν είναι πρακτική και ότι μπορεί να προσβληθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου από τους εταίρους της ΕΕ.
 
Η Ευρωβουλή πρότεινε στη συνέχεια ένα σύστημα στο οποίο θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικά ετικέτες στο κρέας όλων των ζώων που είναι απόγονοι κλωνοποιημένων ζώων, ώστε το γεγονός να επισημαίνεται στους καταναλωτές. Και εδώ τα κράτη έκριναν την επιλογή αυτή μη ρεαλιστική. Δεν ήταν διατεθειμένα να επιβάλουν τέτοιες ετικέτες παρά μόνο για το κρέας των βοοειδών και έτσι δεν ήταν δυνατό να βρεθεί συμφωνία.
ΠΗΓΗ:Newsit.gr
 

O ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ....

ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ROSWELL

Στις 3000 περίπου σελίδες της απόρρητης έκθεσης Serpo, που αποκαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2005 στο ευρύ κοινό, περιγράφεται ένας εν ζωή εξωγήινος σε εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. 

Ο πρώην διευθυντής της CIA W.Casey, ο τότε Υπουργός Άμυνας C.Weinberger και διάφοροι επιστημονικοί σύμβουλοι αποκαλύπτουν στις απόρρητες σελίδες τα πάντα για τον εξωγήινο επιζών της συντριβής του Roswell, που ονομάζεται ΕΒE (Extraterrestrial Biological Entities).

Το 1947, μετά τη συντριβή, όλο το υλικό, οι νεκροί αλλά και ο επιζών εξωγήινος μεταφέρθηκαν αρχικά στην αεροπορική βάση του Roswell και στη συνέχεια στο Los Alamos, την ασφαλέστερη βάση στον κόσμο. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του υλικού μεταφέρθηκε αργότερα στο Dayton του Οχάιο, που εδρεύει το εξωγήινο τμήμα τεχνολογίας της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α., ο ΕΒΕ στεγάστηκε σε ένα ειδικό χώρο στο Los Alamos και στη Sandia (Albuquerque).
Ο ΕΒΕ (το όνομα του δόθηκε από το στρατό) δεν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εκτός από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Ο οργανισμός του, το δέρμα του, το σύστημα της αναπνοής του, το αίμα του και το μυαλό του ήταν εντελώς διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων. Αν και ο ΕΒΕ δεν είχε φωνητικές χορδές όπως οι άνθρωποι, μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης που του έγινε από τους στρατιωτικούς γιατρούς μπόρεσε να μιλήσει. Ήταν εξαιρετικά ευφυής και γρήγορα έμαθε αγγλικά, κυρίως από το στρατιωτικό προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια και τη φροντίδα του.


Ο ΕΒΕ αποκάλυψε ότι ήταν από τον πλανήτη Serpo, 38,42 έτη φωτός από τη Γη στο σύστημα Ζέτα Reticuli και χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει στον πλανήτη μας. Η διάρκεια ζωής του είδους του είναι μεταξύ 350 και 400 χρόνια και μια δικιά τους μέρα διαρκεί περίπου 40 ώρες και μετριέται βάση των δύο ήλιων τους, που είναι εντελώς διαφορετικοί από τον δικό μας. Τα όντα Eben είναι φιλικά και δεν επιθυμούν να βλάψουν το ανθρώπινο είδος.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο ΕΒΕ παρέμεινε ζωντανός μέχρι το 1952, και πριν 
πεθάνει ήταν φοβερά θυμωμένος από τη στιγμή που του ζητήθηκε να μάθει στο στρατιωτικό προσωπικό να χειρίζεται όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο ufo που συνετρίβει.

Στο τέλος της έκθεσης σημειώνεται, ότι εκτός από τους Eben υπάρχουν και άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το γνωρίζουν. Επίσης αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη χιλιάδες χρόνια πριν, είχε επισκέπτες από διαφορετικούς εξωγήινους πολιτισμούς, χωρίς να αναφέρονται αναλυτικότερα.

Το 1961, φυλακίστηκε στον Καναδά ένας εξωγήινος του είδους Trantaloid, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο μετά. Το 1988, ο Bob Lazar έβλεπε στην περιοχή 51 μέσα απ΄τα τζάμια, ένα κοντό γκρι πλάσμα που δεν έμοιαζε με άνθρωπο…

Η αυθεντικότητα των 3000 περίπου σελίδων της απόρρητης έκθεσης Serpo, δεν έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα ούτε από την Αμερικανική κυβέρνηση , ούτε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 
Periergaa

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΧΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ

ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ -ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ 3 - 4
                                                                                                               Γράφει ο Nikola Souris
Την δέυτερη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε  ο ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ απο τον ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΦΡΑΣ με 3-2.
ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΓΓΑΣ  για τον Ατρόμητο.  ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΚΡΙΣ ΛΟΗΣ για τον Ηρακλή.SUPER STAR O TΑΣΟΣ ΚΑΚΟΣ
Οι δύο ομάδες έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο σε ένα ματς που είχε εφτά γκολ δοκάρι  δύο αποβολές και ένα πραγματικό σεμινάριο διαιτησίας από τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή των τελευταίων πενήντα χρόνων Τάσο Κάκο
Ο Έλληνας Κολίνα σε ένα ευχάριστο γι αυτόν απόγευμα ήταν για μιά ακόμη φορά αλάνθαστος με πολλά τρεξίματα , ήταν πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις, με άριστα σφυρίγματα , επιβάλλοντας  τον απόλυτο σεβασμό σε  όλους τους ποδοσφαιριστές προπονητές και παράγοντες  μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως άριστοι  ήταν επίσης και οι πολύ νεαροί βοηθοί του Προβατάς Σπύρος και Σκορδίλης Θεοχάρης που σίγουρα θα έχουν να θυμούνται αυτήν την εμπειρία τους για πολλά χρόνια , βοηθώντας  σε αυτό το ματς τον καλύτερο διαιτητή που έβγαλε ποτέ η χώρα.
Το ματς ξεκίνησε δυνατά με τις δύο ομάδες να προσέχουν την άμυνα .
Στο 22 λεπτό  έγινε το 0-1 με απ ευθείας κτύπημα φάουλ ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ αφού  ο Σπάτουλας ανέτρεψε τον  Ρίγγα Β τραβώντας τον από την φανέλα που ήταν σε προφανή θέση για γκολ και είδε απ ευθείας την κόκκινη κάρτα του κ. Κάκου
Το 1-1 έγινε λίγα λεπτά αργότερα όταν από κάθετη πάσα του Γουλιαρλμή ,ο Κρις Λόης πέρασε και τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου.
Στις αρχές του Β ημιχρόνου  ο Ηρακλής πίεσε είχε δοκάρι με τον Γουλιαρμή στο 51λεπτό ,όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που  έκανε το 1-2 με τον Ανδρέα Ρίγγα 5 λεπτά αργότερα στο  56λεπτό.
Στο 67 λεπτό ο Ανδρέας  Ρίγγας  πάλι με σουτ έκανε το 1-3 ενώ στο 76 λεπτό ο εκπληκτικός Κρις Λόης το 2-3.
Το 2-4 έγινε στο 83 με τον Σιδηρόπουλο με σουτ από πλαγία δύσκολη θέση
Στο 89 απεβλήθη με 2η κίτρινη κάρτα ο παίκτης του Ατρομήτου Πηγής Στέφανος
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πέναλτι ο Πανδής Δημήτρης
Μπροστά στον κορυφαίο Διεθνή  διαιτητή που ανέδειξε ποτέ το Ελληνικό Ποδόσφαιρο Τάσο Κάκο ,και τους ελπιδοφόρους νεαρούς βοηθούς του ,Σπύρο  Προβατά και Σκορδίλη Θεοχάρη οι ομάδες παρατάχτηκαν ως εξής:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ:
Μακρής Μ,Αθανασόπουλος,Πουλής Σ,Πουλής Ι,Σπάτουλας Α,Ζωχιός Ν,Δ,Λιάκουρας,Γουλιαρμής,Δαφνής,Κρις Λόης.
Έπαιξαν ακόμη  για τον Ηρακλή οι:
Πουλής Ευάγγελος,Πανδής Δημήτρης,Τσάλα Άλμπερτ
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ:
Ρούσος Α,Τσολάκης Α,Παγιατάκης Σ,Ζώτος Ν,Μπολάνο Κ,Χονδρογιάννης Σ,Μούτας Ε,Μοδίδης Π,Πανάρετος,Ρίγγας Α,Β,
Έπαιξαν ακόμη για τον Ατρόμητο οι:
Σιδηρόπουλος,Νταιμπιάν,Πηγής
Σε κανένα γκολ δεν φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Μίλτος Μακρής
Αξίζουν τέλος πολλά συγχαρητήρια στην ΕΠΣΚ, και στο σύνδεσμο διαιτητών Κέρκυρας που τοποθέτησαν βοηθούς του αγώνα τους νεαρούς Προβατά Σ και Σκορδίλη Θ, δίπλα στο σπουδαίο αυτόν διαιτητή Τασο Κάκο γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο ,και ειδικά η Ελληνική διατησία ,έχει μεγάλη ανάγκη από πολλούς Τάσους Κάκους......








ΑΧ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ! ΚΟΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ


Για λάθος κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
«Έκαναν φτερά» οι αντίκεςΛίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών από το Μέγαρο Υπατία, μια ανάρτηση της ιδιοκτήτριας του κτιρίου στην προσωπική της σελίδα στο facebook ξαναφέρνει το θέμα στην επικαιρότητα.

Η Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη καταγγέλλει ότι κλάπηκαν κειμήλια από το κτίριο που φιλοξένησε τους απεργούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή γιατρός ανάρτησε στον προσωπικό της χώρο στο Διαδίκτυο το εξής σχόλιο: «Προς τον κ. Τσίπρα και τους αλληλέγγυους των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ των απεργών, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ».

Μερικές ώρες μετά, και ενώ τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση αυξάνονταν, η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου κ. Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου επανήλθε με μια νέα ανάρτηση: «Εάν δεν επιστραφούν άμεσα τα οικογενειακά κειμήλια που υπεξαιρέθηκαν από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των μεταναστών απεργών πείνας, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα βίντεο».

Σύμφωνα με τον απολογισμό, έλειπαν από το κτίριο 26 κεντημένες πετσέτες φαγητού, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα.

Σε αντίθετη ωστόσο κατεύθυνση και δίχως περαιτέρω εξηγήσεις κινήθηκε η τελευταία διευκρίνιση, πάντα μέσα από το Διαδίκτυο, της κ. Κωνσταντακάτου, αργά τη νύχτα της Πέμπτης: «Η περιπέτεια της Υπατίας έληξε. Λίγοι αμετροεπείς είναι πλέον εκτός χώρας».

Εκτός από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις στο facebook, δεν υπήρξε άλλο γραπτό ή προφορικό διάβημα προς τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης των απεργών πείνας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης οι απεργοί πείνας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που εκ των προτέρων είχε αδειάσει ο ιδιοκτήτης ενώ όλα τα υπόλοιπα δωμάτια με τα πολύτιμα αντικείμενα ήταν κλειδωμένα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Είναι ατυχές να απευθύνεται αυτό το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα. Η συνεννόηση για το σπίτι έγινε μεταξύ των μεταναστών, της επιτροπής αλληλεγγύης και των ιδιοκτητών, χωρίς να υπάρχει η εμπλοκή κανενός κόμματος, συνεπώς ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν δέκα μέρες που έχουν φύγει οι άνθρωποι και ξαφνικά βγαίνει αυτό στο facebook. Ή πρόκειται για λάθος ή δεν ξέρω τι άλλο».
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ :CORFU NEWSIT
KEIMENA ΦΩΤΟ :        NEWSBEAST.GR 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Διανέμουν κουπόνια οι βουλευτές
Οικονομικό κραχ στη Νέα ΔημοκρατίαΜε οικονομικό κραχ απειλείται η Νέα Δημοκρατία, οι επιτελείς της οποίας αναζητούν επειγόντως ένα… μνημόνιο με τις τράπεζες προκειμένου να πετύχουν όχι μόνο την… επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και ευνοϊκότερα επιτόκια. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση ως οργανισμός, φαντάζει – σε οικονομικό επίπεδο – σαν μικρογραφία της Ελλάδα, καθώς τα έξοδα των τελευταίων ετών ήταν υπερδιπλάσια από τα έσοδα.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» πληροφορίες εμφανίζουν σήμερα τη ΝΔ να δυσκολεύεται ακόμη και στην πληρωμή του ενοικίου στον ιδιοκτήτη των νέων της γραφείων στη Λ. Συγγρού και όπως λένε κομματικοί παράγοντες, είναι ήδη ένα μήνα πίσω στα ενοίκια.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν άλλες ελπίδες παρά μόνο από την οικονομική εξόρμηση που ήδη έχει ξεκινήσει με τη διανομή κουπονιών από τους βουλευτές. Σε επίπεδο περικοπών, ο Α. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο οι δαπάνες για διαφημιστικές εταιρίες, και εταιρίες δημοσκοπήσεων, ενώ αρκετοί αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν στο λογιστήριο του κόμματος έχουν παρακληθεί να αποχωρήσουν.
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST.GR 

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Για «περιφερόμενους» που πλασάρονται ως οι μέλλοντες βουλευτές μιλούν οι τομεάρχες
Η γαλάζια επανάσταση των βουλευτώνΓια ένα εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας που διοικεί τη ΝΔ κάνουν λόγο οι τομεάρχες.

Μίλησαν για «αόρατους συμβούλους»¨που αποφασίζουν, για «περιφερόμενους» που πλασάρονται ως οι μέλλοντες βουλευτές του ηγετικού πυρήνα και που δίνουν εντολές για αποφάσεις που λαμβάνονται από μια κλειστή ομάδα, ερήμην των τομεαρχών αλλά και για εξωθεσμικούς παράγοντες που καθορίζουν τη γραμμή.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Realnews, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας κλειστής ομάδας που αποφασίζει και στη συνέχεια «αδειάζει» βουλευτές και τομεάρχες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε ποιοι είναι οι διάφοροι περιφερόμενοι που δίνουν γραμμή και αν οι τομεάρχες είναι πράγματι η σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνόδου των τομεαρχών στις Βρυξέλλες, φαίνεται πως δεν χάρηκε καθόλου. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι μετά το διαδικαστικό ζήτημα ακολουθεί το πολιτικό. Όχι μόνο ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις αλλά και τι αποφάσεις παίρνουν. 
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST.GR

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Από την πρωτομαγιά η προαιρετικά εφαρμογή της!
Επί θύραις είναι η χρήση της φοροκάρτας που αναμένεται να διευκολύνει τους πολίτες στο θέμα της συγκέντρωσης των αποδείξεων, που από μεγάλο αριθμό χαρτιών, θα «μετεξελιχτούν» σε ηλεκτρονικές.
eforia2Η φοροκάρτα θα αναγράφει τον αριθμό φορολογικού μητρώου και η προμήθειά της θα γίνεται από τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Εύκολη θα είναι η ενεργοποίησής της με ένα απλό sms, αλλά και με τη χρήση διαδικτύου. Η πρακτική της εφαρμογή θα είναι σαν τις πιστωτικές κάρτες, όπου οι καταστηματάρχες την θα περνούν από τα ίδια μηχανήματα. Έτσι θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία αγορών και ταυτόχρονα και οι εφορίες θα αποκτούν τη δυνατότητα να ελέγχουν ταυτόχρονα τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων και τις αποδείξεις των καταναλωτών. Για φέτος η χρήση της φοροκάρτας είναι προαιρετική.
Πηγή: ΝΕΤ

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ

                              Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑΚορυφώθηκαν σήμερα στην Κερκυρα  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την  εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κάθε λαμπρότητα παρουσία πολλων ντόπιων αλλά και αρκετων επισκεπτων που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας -ΣΠΙΑΝΑΔΑ - βοηθούμενοι και απο την ηλιολουστη και ζεστή μέρα, μέρα που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας  φετινής τουριστικής σαιζόν.
Την κυβέρνηση εκπροσωπησε ο ΓΓ του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων κ .Ν Λατίνας
Με ευκαιρία τον σημερινό εορτασμο η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας   κυρία Άντζελα Γκερέκου αναφέρει τα εξής
Άντζελα ΓκερέκουΟ εορτασμός της 25ης Μαρτίου, είναι πάνω απ’ όλα η υπενθύμιση για το πόσα πολλά και σημαντικά μπορούμε να πετύχουμε ως Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο. Η ημερομηνία-ορόσημο της 25ης Μαρτίου του 1821, αποτελεί στο μυαλό όλων μας τη συμβολική έναρξη μιας κολοσσιαίας προσπάθειας, η οποία τότε έμοιαζε «ακατόρθωτη»: την επίτευξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ολόκληρη όμως η Ελληνική Ιστορία στην πορεία των αιώνων, είναι γεμάτη από παρόμοια παραδείγματα επίτευξης στόχων που μοιάζουν «ακατόρθωτοι».
 Ο εφετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, βρίσκει τη χώρα μας στο μέσον μιας τεράστιας και επίπονης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, για να μπορέσουμε και πάλι να βρεθούμε σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Πολλά μπορούν να τεθούν σε αμφισβήτηση ως προς την προσπάθεια αυτή, το μόνο βέβαιο όμως είναι, ότι για να υπάρχει η οποιαδήποτε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται για άλλη μια φορά να βρεθούμε και πάλι όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό στόχο. Η προσπάθεια μας, δεν είναι ούτε «κομματική», ούτε «ιδεολογική», ούτε «προσωπική» - είναι Εθνική.

Ζούμε σε μια εποχή υψηλής διακινδύνευσης και σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών, οι οποίες συμβαίνουν με ταχείς ρυθμούς. Σε παρόμοιες όμως εποχές, δημιουργούνται επίσης και ευκαιρίες που οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε, δομές που πρέπει να αναπροσαρμόσουμε, νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουμε. Και όλα αυτά, πρέπει να τα κάνουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Το μέλλον βρίσκεται στα δικά μας  χέρια  και έχουμε μόνο μία δυνατότητα: να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε.    

                                                                             Άντζελα Γκερέκου  
                                                                       Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ