Τρίτη 31 Μαΐου 2011

" ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ"¨Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 10...

... Επιτέθηκε σε "4"για 500 euro
Ακόμα μία νύχτα τρόμου με άγριες συμπλοκές αλλοδαπών - Η αστυνομία κατάφερε να πιάσει δύο από τους δράστες...
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Δύο Ιρακινοί μαζί με 8 συνεργούς τους, επιτέθηκαν με μαχαίρια και ακινητοποίησαν 4 Αφγανούς. Τους χτύπησαν με τα χέρια τους και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500€ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Λίγο μετά τις 03.00, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο Ιρακινούς που επιτέθηκαν στους Αφγανούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται με την αστυνομία να εκφράζει τη σιγουριά ότι θα φτάσει στα ίχνη όλων των δραστών...
Πηγή:Newsit.gr

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΡΑΓΓΑ !

 Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων
Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων,
Διανοίχτηκε η μεγαλύτερη σήραγγα στα Βαλκάνια μήκους 6 χλμ, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, διανοίχθηκε σήμερα, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο σημείο συνάντησης.

Εορταστικό χαρακτήρα στην καθολική διάνοιξη της σήραγγας, έδωσαν η Παραχωρησιούχος Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός - Κλειδί, καθώς μετά την διάνοιξη ακολούθησε γιορτή, στο Βόρειο Μέτωπο της Σήραγγας στο Ομόλιο.

Οι εργασίες για την κατασκευή της, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2008 και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα - από το Νότιο Μέτωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και από το
 Βόρειο Μέτωπο το οποίο βρίσκεται στο Ομόλιο. Σήμερα, μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών, τα δύο μέτωπα συναντήθηκαν, στη μέση, στα 3 χιλιόμετρα δηλαδή, και έτσι άνοιξε απ’ άκρη σε άκρη η μεγαλύτερη οδική σήραγγα.

Η διαδικασία διάνοιξης έγινε παρουσία του γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, λοιπών εκπροσώπων φορέων αλλά και των εργαζομένων στην σήραγγα.

Στο περιθώριο πάντως της πανηγυρικής εκδήλωσης, αναπτύχθηκε προβληματισμός όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κράτους και εταιρίας, για την παραπέρα πορεία του έργου - υπάρχουν οφειλόμενα του κράτους προς την εταιρεία - καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής των εργασιών. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, οπότε και θα υπάρχει σαφής εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι. Ο κ. Λαμπρόπουλος, από την πλευρά του, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, καθώς όπως τόνισε, «όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, δεν έχει νόημα καμία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα τους».
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST.GR 

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ !


Βραβεύτηκε η τουρίστρια προς... μίμηση


Τη μεγαλοψυχία της 59χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία χαρτοφύλακα με 30.000 ευρώ, αποφάσισε να βραβεύσει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας. Παρουσία Γενικής Πρόξενου της Μ. Βρετανίας.
Βραβεύτηκε για την πράξη της από την Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας, η βρετανίδα Estele Cook που βρήκε στο δρόμο πριν από περίπου τρεις ημέρες, χαρτοφύλακα με 30 χιλιάδες ευρώ και τον παρέδωσε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.
Στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν της, παραβρέθηκαν o Δήμαρχος Κερκυραίων και η Γενική Πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κέρκυρα.
Η Estele Cook μητέρα έξι παιδιών ζει στο χωριό Άγιος Γεώργιος της Κέρκυρας εδώ και 16 χρόνια. Όπως είπε μόλις άνοιξε τον χαρτοφύλακα και αντίκρισε τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα έπαθε ένα σοκ και αστραπιαία σκέφτηκε ότι πρέπει να τα παραδώσει στην Αστυνομία.
Η γυναίκα δεν υπέκυψε στους πειρασμούς και κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και παρέδωσε το χαρτοφύλακα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτόν και σειρά εγγράφων και βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία εντόπισαν τον ιδιοκτήτη.
Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για υπάλληλο επιχείρησης που μετέφερε τη μισθοδοσία στους συναδέλφους του.
Πηγή:Νews247.gr
Foto Corfu press



Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΟ....

...Περιφερειακό Συμβούλιο

Η άμεση Ανάκληση της απόφασης της Υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Υγείας για τη κατάργηση των Νοσοκομείων της Επτανήσου, τη διεξαγωγή δημοπρασίας ή διαγωνισμού για τις διαφημίσεις-τουριστική προβολή καθώς και μία συναυλία σε κάθε νησί μέχρι το Δεκέμβρη από μία Χορωδία ή Μαντολινάτα κάθε νησιού, είναι μεταξύ των θέσεων που ανέπτυξε κατα τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου στους Παξούς ο επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” Γιώργος Καλούδης
Αναλυτικά οι θέσεις και οι προτάσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης στην επιτροπή τουρισμού και στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνήλθαν τη Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Μάη 2011 στους Παξούς, έχουν ως ακολούθως:
“Τη Παρασκευή 27 Μάη 2011 ο επικεφαλής της παράταξης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως αναπληρωματικό μέλος, στη θέση του τακτικού κ. Πουλιέζου ο οποίος λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης δεν μπορούσε να είναι την Παρασκευή το απόγευμα στους Παξούς, αλλά προσήλθε στη συνεδρίαση του Σαββάτου..
Οι θέσεις μας για τη τουριστική προβολή και τις δράσεις που κατέθεσε ο Γιώργος Καλούδης είναι:
Το προηγούμενο φυλλάδιο – Βιβλίο για τα Ιόνια Νησιά που ακόμα διανέμεται είναι μία σπατάλη, και είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να εκδοθεί, χωρίς ταυτότητα των Ιονίων Νήσων με πολύ μελάνι σε άγραφα χοντρά εξώφυλλα και πολύ ιλουστρασιόν χαρτί. Είναι προφανές ότι φαγώθηκαν άσκοπα χρήματα. Ζητάμε να μάθουμε πόσο στοίχισε, ποιος το εκτύπωσε και τι χρήματα πληρώθηκαν και σε ποιους, ποιοι πήραν την απόφαση και πότε.
Να γίνονται διαγωνισμοί-δημοπρασίες για κάθε τουριστική προβολή.Είναι αναγκαίο ένα καινούργιο φυλλάδιο καλαίσθητο αλλά και με ταυτότητα για τα Ιόνια Νησιά.
Προβολή μεγάλη και διεθνή και με μικρό κόστος αποκτούν τα νησιά μας και με δράσεις όπως παλιότερα η Formula.
Δράσεις με τεράστια προβολή είναι και οι ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και οι Μουσικοί Αγώνες.
Έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό και τις συγκοινωνίες.
Άμεσα να δοθούν 5.000 ευρώ για την αρχαιότερη Φιλαρμονική των Επτανήσων και της Ελλάδας, τη Φιλαρμονική Ληξουρίου.
Άμεσα να αποφασισθεί και να οργανωθεί ώστε μέχρι τον Δεκέμβρη 2011 μία χορωδία ή Μαντολινάτα από κάθε νησί να δώσει μία συναυλία σε κάθε νησί μας.
Άμεσα να αποφασισθούν κοινές δράσεις στα νησιά μας που φέρνουν δωρεάν τηλεοπτική, ραδιοφωνική και έντυπη προβολή, με διαγωνισμό ή με γραπτές προσφορές, όπως η συμμετοχή, μετά από προκριμματικούς αγώνες σε κάθε νησί για να γίνεται η επιλογή αθλητών για τη συμμετοχή τους στους ετήσιους αγώνες των Νησιών της Ευρώπης, που διεξάγονται κάθε Μάη σε ένα νησί της Ευρώπης”.
Στη Συνεδρίαση του Σαββάτου
“Για το ΤΕΙ, κακώς ο Περιφερειάρχης στο Αργοστόλι την 21 Μάη πήγε στην εξέδρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ έπρεπε να πάει απέναντι με τον λαό. Εμείς πήγαμε απέναντι από την εξέδρα με πανό διαμαρτυρίας.
Η δήλωση του Περιφερειάρχη μετά την συνάντηση με την υπουργό, μου φάνηκε ότι άκουγα τον υπεύθυνο τύπου της κ.Διαμαντοπούλου.
Εμείς ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση που έχει ως εξής:
α. Επαναλαμβάνουμε την απόφαση-Ψήφισμα της 19ης Μάρτη 2011.
β. Αποδοκιμάζουμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας για τον περιορισμό των εισαγόμενων σπουδαστών στο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, που οδηγεί σε σαφές κλείσιμο των Σχολών σε Ληξούρι, Αργοστόλι, Λευκάδα, και Ζάκυνθο.
γ. Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της παραπάνω απόφασης της Υπουργού και στην εισαγωγή και εφέτος του ίδιου αριθμού σπουδαστών, όπως και πέρυσι.
Για τη σχεδιαζόμενη από τη κυβέρνηση κατάργηση των νοσοκομείων Μαντζαβινάτειου Ληξουρίου, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας και του Ψυχιατρείου Κέρκυρας.
Είμαστε αντίθετοι με την σχεδιαζόμενη από τη κυβέρνηση κατάργηση των Νοσοκομείων Μανταβινάτειου Ληξουρίου, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας και Ψυχιατρείου Κέρκυρας.
Πίσω από αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις κρύβεται ένας αντιεπτανησιασμός και η προσπάθεια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ και των κυβερνητικών εξαρτημάτων τους ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ των πλουσιότερων κυρίως Νοσοκομείων:Του Μαντζαβινάτειου Ληξουρίου, του Αργοστολίου και του Ψυχιατρείου Κέρκυρας.
Θέλουν και να μας κάνουν και άλλο πιο ασήμαντους, πιο ανίσχυρους πολιτικά και να φάνε και τη περιουσία των Ιδρυμάτων.
Εάν θέλουν να περικόψουν τις σπατάλες τότε, ας κόψουν τις 3 συντάξεις των 5.000 συνταξιούχων βουλευτών, υπουργών,γραμματέων υπουργείων κλπ, ας κόψουν τους εξωφρενικούς μισθούς των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και όσοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο θα το κάνουν εθελοντικά, χωρίς μισθούς και έξοδα παράστασης, όπως μέχρι το 2001,στην προ Αλέκου Παπαδόπουλου εποχή.
Ζητάμε να τροποποιηθεί ο νόμος και να συμμετέχουν στη Διοίκηση των Νοσοκομείων άμισθα εκπρόσωποι του οικείου Δήμου και της Περιφέρειας, για να υπάρχει ένας μικρός κοινωνικός έλεγχος, όπως γινόνταν μέχρι το 2001.
Στη τροποποίηση του Προϋπολογισμού ζητήσαμε να ψηφισθεί ποσό
10.000 Ευρώ για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ιονίου Βουλής
Στηρίξαμε και ψηφίσαμε:
Α. Να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Παξών.
Να αναβαθμισθεί άμεσα η συγκοινωνία των Παξών με φέρρυ μπόουτ. Είναι ντροπή και αίσχος για το αθηνοκεντρικο κρατος ναναι για τα αυτοκινητα και τον τουρισμο αποκλεισμενοι οι ΠαξοιΙ.
Β. Ολα τα μη εθνικής κλίμακας λιμάνια να περιέλθουν στη Περιφέρεια και στους Δήμους.
Γ. Στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.
Δ. Από τις εισπράξεις των Αεροδρομίων και των Λιμανιών το 40% να πηγαίνει στη Περιφέρεια και το 40% στον οικείο Δήμο, για να’ χει η Αυτοδιοίκηση σταθερά έσοδα”.
Πηγή:Ημέρα τση Ζακύνθος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ ΣΚΟΥΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ


 Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Παξούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το νησί και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σκούρτης μαζί με το Δήμαρχο Σ. Μπογδάνο και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κάφυρη, επισκέφθηκαν κατ’ αρχή τις λιμνοδεξαμενές.
Ο Δήμαρχος Παξών έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης για να επιλυθεί το υδρευτικό πρόβλημα του νησιού.
Ο Αντιπερειφερειάρχης τόνισε από την πλευρά του ότι στο πλαίσιο του έργου των Φραγμάτων, προβλέπεται η μονάδα αφαλάτωσης των Παξών, που θα επιλύσει το οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί.
Ο κ. Σκούρτης με την ευκαιρία αυτή επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς την τοπική κοινωνία και να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ.
   Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κάφυρης, επισκέφθηκαν το νεότευκτο σύγχρονο σχολικό κέντρο του νησιού και συζήτησαν με το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, Θόδωρο Προβατά.
   Ο κ. Σκούρτης, αφού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το επίπεδο των σχολικών υποδομών του κέντρου, συζήτησε με το Διευθυντή το ενδεχόμενο δημιουργίας αθλητικών υποδομών στο χώρο του σχολικού κέντρου.
   Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, μαζί με το Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Μπογδάνο, τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Κάφυρη και το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Παντελή Κουβά, επισκέφθηκαν το λιμάνι της Αγραπιδιάς στους Αντιπάξους (ΦΩΤΟ).
   Ο Δήμαρχος Παξών επεσήμανε προς τον Αντιπεριφερειάρχη την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης, η οποία εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την κατασκευή ασφαλούς λιμανιού στην Αγραπιδιά, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων αλλά και των ψαράδων της περιοχής.
   Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς το ΥΘΥΝΑΛ για να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης και να εξασφαλισθεί η πραγματοποίηση του έργου, το οποίο όχι μόνο θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και κυρίως στον θαλάσσιο τουρισμό.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΔΟΛΑΡΙΟ !

Ραγδαία αύξηση των τουριστών!

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των πτήσεων και των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου και χθες Κυριακή, καταγράφηκε ως μία ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση από το ξεκίνημα της θερινής περιόδου...

Δεκαοκτώ προγραμματισμένες πτήσεις μετέφεραν συνολικά 3.000 ταξιδιώτες από Αγγλία, Ρωσία και Δανία.

Από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων εκφράζεται αισιοδοξία ότι φέτος, μετά από αρκετά χρόνια. η Ζάκυνθος θα καταγράψει αύξηση στον αριθμό των αφίξεων τουριστών.
Πηγή:Newsit.gr

OI ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η δίκη των Λευκιμμιωτών

Πατήστε για μεγέθυνση
Αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου η δίκη 4 κατοίκων της Λευκίμμης, που κατηγορούνται  για πρόκληση επεισοδίων πριν από 3 χρόνια, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου.

Απέρριψε το Ελ.Συνέδριο την συμπληρωματική  σύμβαση για τη λαική

Στη διάλυση της εργολαβίας της Λαϊκής Αγοράς θα προχωρήσει ο Δήμος μετά  την απόρριψη  από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής  σύμβασης που είχε εγκρίνει το Δ.Σ. επί Δημαρχίας Μικάλεφ.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα όπου θα προταθεί να ολοκληρωθεί το έργο από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Εκδήλωση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Αρχική
Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά και Σπύρος Δανέλλης με την υποστήριξη  της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργάνωσαν στην Κέρκυρα, εκδήλωση με θέμα «Τοπικοί πόροι, Τοπικά προϊόντα, Τουρισμός: Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της κερκυραϊκής οικονομίας».


Με αφορμή την οικονομική κρίση και την αστάθεια στις αγορές που δυσχεραίνουν την ανάληψη επενδύσεων, η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ευκαιρία για την εξεύρεση προτάσεων μιας στενότερης συνεργασίας του αγροτικού και του τουριστικού τομέα στην Κέρκυρα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη του νησιού ως «γαστρονομικού προορισμού» στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.  


Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού, της εστίασης και του πρωτογενούς τομέα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Φαληράκι, στις 27/5/2011.
Πηγή:ert.gr.Σύνταξη Μαρίνα Μοσχάτ




ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 100.000 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Λαοθάλασσα "Αγανακτισμένων" 

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες να γεμίζουν τις πλατείες της χώρας. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Σύνταγμα, πιστοί στο ραντεβού για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση. Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση. Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από το Σύνταγμα. Έγιναν επεισόδια στο Παρίσι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα. Δείτε ζωντανή εικόνα από Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ισπανία και Παρίσι (Vids+Pics)
"Οι τελευταίες εξελίξεις"

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι πολίτες που κατέκλυσαν το Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας. Οι "Αγανακτισμένοι" έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα "Θα μπούμε μέσα, θα μπούμε μέσα", ενώ ακούστηκαν και πολλά συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.




100.000 «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα by fon1972
Πηγή:News247.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ;

Τελικά θα φάμε κουφέτα;

Δεν είναι λίγες οι φορές που περιοδικά και εφημερίδες καταπιάνονται με την επισημοποίηση της σχέσης του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη. Σχεδόν τα επτά τελευταία χρόνια που είναι ζευγάρι, μας έχουν μπερδέψει με τις δηλώσεις τους και κάθε τόσο ακούγεται μια νέα ημερομηνία για τον ''γάμο'' τους.

Όταν οι δημοσιογράφοι τους ρωτούσαν πότε θα παντρευτούν εκείνοι τη μια χαμογελούσαν και την άλλη απαντούσαν ευγενικά ''δεν είναι ακόμα η ώρα'' ή ''ο γάμος δεν μας ενδιαφέρει. Ζούμε σαν παντρεμένοι.'' Μάλιστα, ο Σάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε χαρακτηριστικά:

''Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ο γάμος είναι απαραίτητο συστατικό μιας σχέσης. Η Κάτια είναι για μένα σύντροφος ζωής κι έχουμε ήδη δημιουργήσει τη οικογένειά μας. Δεν χρειαζόμαστε καμία τυπικότητα για να νιώσουμε μεταξύ μας πιο επίσημα ως ζευγάρι. Οι φήμες υπάρχουν πάντα, η αλήθεια όμως είναι δική μας, στη σχέση μας, στο σπίτι και την οικογένειά μας.''

Σύμφωνα με το περιοδικό ''People'', το μόνο που είναι σίγουρο είναι το μέρος που θα τελεστεί -αν κι εφόσον...- ο γάμος του Σάκη και της Κάτιας. Ο τόπος τέλεσης, λοιπόν, του μυστηρίου και της γαμήλιας δεξίωσης είναι η Ελούντα στην Κρήτη. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το μέρος που το ζευγάρι θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου είναι το Porto Elounda, που ανήκει σε στενό φίλο της οικογένειας του Σάκη, Ηλία Κοκοτού.

Πηγές από τον καλλιτεχνικό χώρο δήλωσαν σχετικά με τον γάμο του ζευγαριού...: ''Μάθαμε ότι άνθρωπος του ξενοδοχείου Porto Elounda έκανε μια μεγάλη παραγγελία ρούχων από τη συλλογή του Σάκη, Sakis Rouvas Collection, τα οποία θα φορούσαν οι σερβιτόροι και γενικότερα όσοι άνθρωποι θα εργάζονταν στο πάρτι ενός πολύ ευχάριστου γεγονότος, μιας τελετής, που θα πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο. Αμέσως όλοι υπέθεσαν ότι πρόκειται το γάμο του Σάκη και της Κάτιας. Επίσης ακούστηκε ότι η ημερομηνία του πάρτι είναι η 19η Ιουνίου!
Πηγή:Newsit.gr

O ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΤΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,Ο.......

 ....Προδότης Εφιάλτης και η Εθνική συναίνεση απέναντι στους Γερμανούς, Φινλανδούς και άλλους επίδοξους κατακτητές.
Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Ο ανιστόρητος και ανεκδιήγητος Καρατζαφέρης  αναφέρθηκε βγαίνοντας σήμερα από το Προεδρικό Μέγαρο στον Ευρυβιάδη και το Θεμιστοκλή οι οποίοι όπως είπε, αν δεν «τα είχαν βρει» τον 5ο αιώνα π.Χ., δεν θα υπήρχε σήμερα η Ελλάδα! 

Κατ΄ αρχάς, λίγη ιστορία: Ο Ευρυβιάδης, ναύαρχος του στόλου των Σπαρτιατών, κατείχε την περίοδο που εισέβαλλε ο Ξέρξης στην Ελλάδα το αξίωμα του αρχιναύαρχου όλων των ελληνικών δυνάμεων ναυτικού, ωστόσο, δεν διέθετε ούτε πυγμή ούτε σταθερότητα στις απόψεις του και η περιορισμένη αντίληψη και ικανότητά του για πολιτικούς και στρατιωτικούς ελιγμούς είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν ουσιαστικό «κουμάντο» στη διοίκηση του στόλου ο Θεμιστοκλής και ο ναύαρχος του στόλου των Κορίνθιων, Αδείμαντος. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες κατόρθωσαν να πείσουν τον Ευρυβιάδη να παραμείνει και να ναυμαχήσει στο Αρτεμήσιο, δωροδοκώντας τον με 5 τάλαντα ο ένας και τρία τάλαντα ο άλλος!
Βέβαια, η αντιπαλότητα Αθηναίων και Σπαρτιατών την εποχή εκείνη, αντικατοπτριζόταν και στην συμπεριφορά και τις σχέσεις των ηγετών τους, όταν το 480 π.Χ. λίγο πριν την τελική ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο θυελλώδες πολεμικό συμβούλιο όπου ελήφθη η απόφαση για να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες τους Πέρσες, ο Θεμιστοκλής είπε στον Ευρυβιάδη (κατά τον Ηρόδοτο) το περίφημο «πάταξον μεν, άκουσον δε» όταν ο τελευταίος επιχείρησε να τον χτυπήσει με το μπαστούνι αντιτιθέμενος στην άποψη του μεγάλου Αθηναίου πολιτικού και στρατηλάτη να μείνει ο ελληνικός στόλος να πολεμήσει τον περσικό.

Αλλά ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ ήθελε να καταδείξει ότι οι Έλληνες κατορθώνουν πράγματα μονάχα ενωμένοι, και πάλι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της υποτέλειας την οποία υπηρετεί. Διότι, αν συναινέσουμε (πόσο της μόδας έχει γίνει αυτή η έκφραση…) με το Καρατζαφέρη και τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, τότε θα έρθουμε σε πλήρη αντίθεση με όσα η ιστορία του πολέμου με τους Πέρσες έχει να μας διδάξει.

Μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας –με τον Καρατζαφέρη να εκβιάζει για τη δική του συμμετοχή λιγουρευόμενος υπουργικούς θώκους και πρωθυπουργούς μαριονέτες- θα έχει ως μοναδικό σκοπό να πείσουμε τους δανειστές (και όχι εταίρους, διότι αυτοί μόνο εταίροι και σύμμαχοι δεν είναι) ότι έχουμε όλοι σκύψει τον καβάλο μας στις ορέξεις τους για την εφαρμογή της πολιτικής που μόνο τα δικά τους συμφέροντα, φανερά και κρυφά, υπηρετεί.
Όταν ο Φινλανδός Όλι Ρεν προχωρά σήμερα σε μία ωμή παρέμβαση που μόνο στην γερμανική κατοχή μπορεί να μας παραπέμψει τη μνήμη, υποχρεώνοντας όλους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνυπογράψουν τις επιταγές ΔΝΤ και Eurogroup, αυτό που θα περίμενε κανείς από όποιον θέλει να εμφανίζεται ως πατριώτης, δεν είναι να καταγγέλλει τους άλλους αρχηγούς επειδή δεν συναίνεσαν. Αντιθέτως, να καταγγείλει τον κάθε Όλι Ρεν προκειμένου να του καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα ακόμα δεν βρίσκεται υπό κατοχή και υπάρχει Δημοκρατία, Σύνταγμα, εκλεγμένη κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Προφανώς, όμως, το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Καρατζαφέρη (αλλά και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη που εκφράζει αντίστοιχες απόψεις) είναι να αποκτήσουν θέση σε μία «κυβέρνηση συνεργασίας», έστω και αν η κυβέρνηση αυτή είναι δοτή και κατοχική. Άλλωστε, και το ’40, όταν τότε η χώρα μας βρέθηκε υπό γερμανική κατοχή όπως κινδυνεύει να βρεθεί και σήμερα, δεν είχε τους δικούς της δοσίλογους στην τότε κυβέρνηση;

Έχει όμως ένα δίκιο ο Καρατζαφέρης. Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Θεμιστοκλή και του Ευρυβιάδη μαζί με τους άλλους ηγέτες του 5ου αι. π.Χ. όταν συμμάχησαν αφήνοντας πίσω τις διαφορές τους ώστε να αντιμετωπίσουν το στρατό του Αρταξέρξη. Όταν μάλιστα, ήδη είχε ξεκινήσει κύμα προσχωρήσεων στο στρατόπεδο του Αρταξέρξη, στρατηλατών και πολιτικών της Ελλάδας που, πιστεύοντας ότι οι Πέρσες επρόκειτο να καταλάβουν τη χώρα μας, έσπευσαν να πάνε με το δυνατό. Δυστυχώς, πολλά παραδείγματα στην πολιτική των τελευταίων ετών μας δείχνει ότι κατά καιρούς πολλοί Έλληνες πολιτικοί έχουν σπεύσει να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των επίδοξων κατακτητών μας…

Πατριωτική πολιτική είναι η πολιτική υπεράσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Η ουσιαστική καταδίκη όσων θέλουν να κάνουν ωμή παρέμβαση στους δημοκρατικούς θεσμούς και κανόνες, ωμή παρέμβαση στο Σύνταγμά μας. Πατριωτική πολιτική δεν είναι η πλήρης υποταγή μπροστά στο χρήμα: αυτό ονομάζεται πουλημένη πολιτική. Πατριωτική πολιτική είναι να εργάζεται προς όφελος των πολιτών της χώρας και όχι ολίγων ισχυρών που θέλουν να διατηρήσουν τα οικονομικά τους κεκτημένα. Πατριωτική πολιτική είναι η πολιτική συνεννόησης προς όφελος των εργαζομένων, του κόσμου και αυτή θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία, φευ, δείχνουν να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να εξακολουθούν να αποζητούν την περιχαράκωση του χώρου τους, την ιδεολογική καθαρότητα, το «αλάθητο του Πάπα» και να επιχειρούν να καπελώσουν και, αν δεν μπορούν, να σβήσουν ό,τι μπορεί να ξεπηδήσει ως μία πρώτη σπίθα λαϊκής αντίδρασης.
Και, αν θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι απέναντι στις προθέσεις της εξουσίας, τη λαϊκή αντίδραση τη χρειάζεται και η κάθε κυβέρνηση ως διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία μας με κάθε τρόπο. Αλλιώς, θα επικρατήσουν οι κάθε λογής Εφιάλτες που πρόδωσαν τους Έλληνες με αποτέλεσμα την ήττα των Σπαρτιατών στην πρώτη μάχη με τους Πέρσες στις Θερμοπύλες.
 
* Είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Κέρκυρας
ΠΗΓΗ:Από το CORFU PRESS

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ !

Σκληρή αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη για το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers, που "τοποθέτησε" τουρκική σημαία σε εκκλησία στη Σαντορίνη. Τι αναφέρει στην επιστολή του ο πρέσβης Ιωάννης Οικονομίδης.
Μετά το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers που "ύψωσε" τουρκική σημαία σε εκκλησία της Σαντορίνης, ο πρέσβης μας στη Χάγη απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση της εφημερίδας προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.
Έτσι μετά το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, που αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας ότι το εξώφυλλο προσβάλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, έρχεται και η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη.
Ο πρέσβης μας στη Χάγη Ιωάννης Οικονομίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι το μοντάζ της εικόνας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς.
"Επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα", σημειώνει.
Αναφέρεται ακόμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή τροχιά συνεργασίας με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
"Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε θυσίες προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε ορθή τροχιά", αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί πολλή και σκληρή κριτική, άλλη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και άλλη σε ανακρίβειες.
"Καλωσορίζουμε κάθε γνώμη, αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε προσβολές", καταλήγει, καλώντας την εφημερίδα να σεβαστεί τις ευαισθησίες του φίλου ελληνικού λαού και να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που, στο όνομα ενός εφήμερου εντυπωσιασμού προκαλούν διαρκή αισθήματα πίκρας.
Πηγή:Μαρίνα Κουτσούμπα από news247.gr

ΣΗΚΩΣΑΝ 1,5ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Ο πανικός για χρεοκοπία έχει κυριεύσει τους Έλληνες. Απέσυραν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο ημέρες.
Με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε ενδεχόμενη χρεοκοπία, οι πολίτες, υπό το φόβο πως θα χάσουν τις καταθέσεις τους σε περίπτωση πτώχευσης, άδειασαν τις τράπεζες.
Σε δύο μόνο ημέρες, όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές, σηκώθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι εκροές μόνο το Μάιο υπολογίζονται σε τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ από δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο.
Αυτοί που κατά βάση έσπευσαν στα γκισέ των τραπεζών, όπως αναφέρεται στο "Πρώτο Θέμα", είναι συνταξιούχοι και μικροκαταθέτες και τα ποσά που βγήκαν από τις τράπεζες κυμαίνονται από 2-3.000 και μέχρι 10-15.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι των τραπεζών εφιστούσαν την προσοχή στους  πελάτες τους, ιδιαίτερα μεγαλύτερης  ηλικίας, να είναι πολύ προσεκτικοί  μετά την έξοδό τους από το κατάστημα  για τον κίνδυνο ληστείας.
Άλλωστε, σύμφωνα και με στοιχεία της αστυνομίας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ληστειών κυρίως ηλικιωμένων από σπείρες που παρακολουθούν συστηματικά την κίνηση έξω από τα καταστήματα των τραπεζών. 
Η έξαρση του φαινομένου απόσυρσης καταθέσεων ανησυχεί ιδιαίτερα τα επιτελεία των τραπεζών, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο το τι πρόκειται να συμβεί και η αβεβαιότητα συνεχίζεται.
Πηγή:News247.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ.....

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ !
Αν το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus εξόργησε πολλούς Έλληνες, το δημοσίευμα μιας ολλανδικής free-press εφημερίδας ξεπέρασε κάθε όριο.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει χλευαστεί λιγότερο ή περισσότερο από πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μέχρι τώρα. Όμως, το εν λόγω δημοσίευμα κάνει ένα βήμα παραπάνω και «ξεπουλάει» τη Σαντορίνη στους Τούρκους!
Η φωτογραφία που το συνοδεύει δείχνει μια άποψη του δημοφιλούς ελληνικού νησιού, όπου ο σταυρός μιας εκκλησίας έχει αντικατασταθεί από την τουρκική σημαία. Ο «αστεϊσμός» του άρθρου έχει να κάνει με μια επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και μια ακόλουθη τουρκική «επέλαση» επενδύσεων.
Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λέει: «Εν όψει πτώχευσης Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα».
Στο κείμενο αναφέρεται ότι επιχειρηματίες από την Τουρκία ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια., αεροδρόμια ή ακόμα και νησιά. Στη συνέχεια υπερβάλλει σε ειρωνεία ο αρθρογράφος, όταν θέλοντας να περιγράψει την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, λέει ότι οι Έλληνες διπλωμάτες καθαρίζουν οι ίδιοι τους διαδρόμους του κτηρίου, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό καθαρισμού.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας, με διανομή σε κεντρικούς σταθμούς λεωφορείων και σιδηροδρόμων σε όλη την Ολλανδία
Πηγή:ΝewsBomb.gr

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΜΕ.....

... ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ !
Διαβάστε που θα πήγαιναν μισθοί και τιμές με δραχμή και υποτίμηση, όπως ο μισθός των 700 ευρώ θα ήταν κάτω από 80.000 δραχμές και ένα τζιν των 110 ευρώ θα έκανε 57.000 ευρώ
Δραματικές θα ήταν οι συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή, σενάριο που διακινείται εντός και εκτός Ελλάδας από πολλούς. Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών θα βούλιαζε ενώ οι τιμές των προϊόντων θα εκτοξεύονταν. Το τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν μεγάλο πλήγμα σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.

Όπως αναφέρει το άρθρο επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι η χώρα θα γύριζε 50 χρόνια πίσω, με δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και μεγάλη μερίδα της μεσαίας τάξης να περνά στη φτώχεια. 

Προβλήματα θα υπήρχαν και με την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων ενώ η χώρα θα έμενε αποκλεισμένη από κάθε πιθανότητα δανεισμού από τις διεθνείς αγορές και θα έπρεπε να τα βγάλει πέρα με τη δική της αναιμική ανάπτυξη. 

Τα οφέλη για τη βιομηχανική παραγωγή δεν θα είναι όσο μεγάλα ισχυρίζονται κάποιοι υποστηρικτές του σεναρίου δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των πρώτων υλών εισάγονται. Οφέλη θα υπήρχαν στον τουρισμό καθώς η χώρα θα καθιερωνόταν ως φτηνός προορισμός.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή θα επιστρέφαμε σύμφωνα με όλα τα σενάρια σε μία υποτιμημένη δραχμή. Στην περίπτωση υποτίμησης κατά 50% η ισοτιμία που την είχαμε αφήσει στις 340,75 δραχμές θα πήγαινε στις 511,125 δραχμές. 

Όλα τα προϊόντα που σήμερα αγοράζαμε σε ευρώ θα “ξέφευγαν” αν επιστρέφαμε στο παλιό νόμισμα. Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνουμε είναι πλέον εισαγόμενα – φαγητό, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές και βεβαίως αυτοκίνητα. 

Εκπρόσωποι της αγοράς εκτιμούν ότι η οικονομία της χώρας βασίζεται κατά 70% στις εισαγωγές και οι έλληνες εισαγωγές θα έβρισκαν μεγάλη δυσκολία να αγοράσουν προϊόντα που διαθέτουν στην εγχώρια αγορά. 

Διαβάστε παραδείγματα τιμών με ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.

Το οικογενειακό καλάθι που σήμερα κοστίζει 4.163 ευρώ σε ετήσια βάση θα κόστιζε με επιστροφή στη σημερινή ισοτιμία 1.418.542 δραχμές και με υποτίμηση κατά 50% θα πέταγε στις  2.127.813 δραχμές.

Το πετρέλαιο θέρμανσης από 1.620 ευρώ ετησίως θα κόστιζε 552.015 και με υποτίμηση 828.022 δραχμές.

Ένας φορητός υπολογιστής από 1.500 ευρώ θα πήγαινε 511.125 δραχμές και με υποτίμηση στις 766.687 δραχμές.

Ένα παντελόνι τζιν εισαγωγής από 110 ευρώ θα πήγαινε 37.482 δραχμές και με υποτίμηση στις 56.224 δραχμές.

Μία τηλεόραση plasma από 1350 ευρώ θα πήγαινε 460.000 περιπου σε δραχμές και 690.000 δραχμές με την υποτίμηση.

Ένα μπλουζάκι εισαγωγής επώνυμο από 120 ευρώ θα πήγαινε στα 40.890 δραχμές και με την υποτίμηση στις 61.335 δραχμές. 

Την ίδια στιγμή ένας μισθός των 700 ευρώ θα πήγαινε γύρω στις 80.000 δραχμές. 

Το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή επεξεργάζεται και σε τρισέλιδο αφιέρωμα της ιταλικής La Repubblica. “Έχει περισσότερα από 3.000 χρόνια ζωής. Βγήκε στη σύνταξη πριν από εννιά χρόνια και όλοι πίστευαν οτι δεν θα ξανάκουγαν γι' αυτή. Κι όμως, το φάντασμα της δραχμής, του πιο παλιού νομίσματος της Ευρώπης προβάλει από το παρελθόν” αναφέρει το 
δημοσίευμα. 
Πηγή:Newsit.gr 


ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΒΙ, ΘΗΡΙΟ ΣΕ 45 ΔΕΥΤΕΡΑ

Ένα εκπληκτικό βίντεο ανέβασαν στο διαδίκτυο οι ιδιοκτήτες ενός Γερμανικού Ποιμενικού. Κατέγραψαν το πόσο γρήγορα μεγάλωσε μέσα σε μόλις ένα χρόνο ζωής (Vid)


Puppy to Adult in 45 seconds by Stefanelonikitelo

Το όνομά του είναι Dunder και μόλις πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής.
Οι "γονείς" έφτιαξαν ένα βίντεο 45 δευτερόλεπτων με φωτογραφίες από τη ζωή του από τη  στιγμή που ήταν κουτάβι  μέχρι σήμερα.
Ο Dunder είναι ένας Γερμανικός Ποιμενικός. Μέσα από τις βίντεο  βλέπουμε πως ένα κουταβάκι έγινε μέσα σε τόσο μικρο διάστημα ένας τεράστιος σκύλος.
Οι ιδιοκτήτες του, δημιούργησαν αυτό το βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο και μέσα σε μια εβδομάδα είχε πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέψεις.
 Στέφανος Νικήτας

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ !

Τα στοιχεία της αυριανής κινητοποίησης
«Αγανακτισμένοι» χωρίς σύνοραΜετά τον ξεσηκωμό των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» από όλες τις χώρες.

Αρχής γενομένης για άλλη μια φορά από το Facebook, Έλληνες και Ισπανοί παίρνουν από κοινού αυτήν την πρωτοβουλία, με τους Ευρωπαίους να αποφασίζουν να δείξουν ενωμένοι την αγανάκτησή τους, κατακλύζοντας τις πλατείες ταυτόχρονα σε μια συγκέντρωση που καταργεί διαφορές και σύνορα.
 Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οι θετικές απαντήσεις για τη συμμετοχή στην αυριανή «Αγανάκτηση» ξεπέρασαν τις 60.000, ενώ οι πολίτες «ξύπνησαν» σε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Αυστρία, Ισλανδία και Γαλλία, δημιουργώντας τις δικές τους σελίδες συμμετοχής, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναμένεται συμμετοχή και από άλλες χώρες, ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη από τον αραβικό κόσμο με ενθαρρυντικά σχόλια για την ευρωπαϊκή επανάσταση.
Πηγή:Newsbeast.gr

ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ !

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ
Ένα πολύ όμορφο αλλά και επίκαιρο άρθρο του πρώην Βουλευτή Κέρκυρας κυρίου Αλέκου Δεσσύλα στις 14/4/2011 έρχεται να επιβεβαιωθεί ενάμιση μήνα αργότερα από την έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Δημόσια Διοίκηση.

Alekos DesyllasΌπου και να σταθεί κανείς , διαχρονικά βέβαια , και συμμετάσχει σε συζητήσεις 
για τα συμβαίνοντα μέσα και έξω από τη χώρα μας , θα ακούσει ένα μόνιμο παράπονο των απλών πολιτών.
Άλλα μας λέγατε και άλλα κάνατε.
Ποια είναι όμως τα πραγματικά αίτια της διαπιστωμένης αυτής ανακολουθίας λόγων και έργων ;
Υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις , πρόθεση παραπλάνησης των πολιτών η υπάρχουν και άλλα αίτια που οδηγούν σε αυτή τη διαφοροποίηση λόγων και έργων;
Είναι πάντα οι κακοί πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι για αυτή την απόκλιση  η  μήπως η ευθύνη διαχέεται μέσα στην ίδια την κοινωνία , ασφαλώς με δυσανάλογα βέβαια μερίδια  μεταξύ πολιτικών και πολιτών ;
Για την άρση κάθε παρεξήγησης , κανείς δεν αμφισβητεί ότι η μεγάλη ευθύνη ανήκει στους αυτουργούς που είναι βέβαια οι πολιτικοί .
Μήπως όμως η έμφυτη διάθεση των πολιτών να ακούνε αλλά και να επιβραβεύουν τα ευχάριστα , συμβάλλει και αυτή στη διαμόρφωση αυτής της απόκλισης λόγου και πράξης ;
Είναι όμως αυτά τα μοναδικά αίτια η θα πρέπει να εμβαθύνουμε λίγο παραπάνω και να αναζητήσουμε με νηφάλια σκέψη και χωρίς σκοπιμότητες , τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον που εκκολάπτει την δεδομένη αυτή  αναντιστοιχία ;
Θα υποστήριζα αβίαστα , ότι η βασική αιτία είναι η ίδια η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος , όπως αναπτύσσεται διαχρονικά από συστάσεως του Ελληνικού κράτους , για να περιοριστούμε βέβαια  στα  πλαίσια της έκτασης του άρθρου αυτού.
Παθογένεια που αναπτύχτηκε μέσα σε συνθήκες αχαλίνωτου κομματισμού , στη παντελή έλλειψη της έννοιας του δημοσίου συμφέροντος  και στη ολοκληρωτική  απουσία  έγκαιρου και έγκυρου προγραμματισμού .
Αναμφίβολα ο  κομματισμός είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας. Δεν αφέθηκαν ποτέ ελεύθεροι οι κρατικοί λειτουργοί να αποκτήσουν την διαχρονικότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε να τους συνοδεύει προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντα τους απερίσπαστοι και χωρίς παρεμβάσεις .
 Να αξιολογούνται και να κρίνονται ανάλογα με τα προσόντα τους και την απόδοση τους .
Ακόμη και σήμερα που η απόδοση του κρατικού μηχανισμού αποτελεί βασικό πυλώνα για έξοδο από την υπάρχουσα πολύμορφη κρίση , οι παρεμβάσεις συνεχίζονται.
Πολλά τα παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να ορίζονται ακόμη και με μισθό  δημοτικοί σύμβουλοι σε δημοτικές υπηρεσίες και σε δημοτικές επιχειρήσεις για να παρακολουθούν και να υπογράφουν ακόμη και διοικητικές πράξεις. Αποκτώντας  έτσι συγχρόνως τη διπλή ιδιότητα του ελέγχοντος και ελεγχόμενου .Η παρουσία επίσης πολυαρίθμων με έμμισθη σχέση συμβούλων , συμπληρώνει τον ασφυκτικό κλοιό γύρω και πάνω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Με τις υπάρχουσες αυτές συνθήκες στη δημόσια διοίκηση , είναι προφανές ότι το ήδη υπάρχον έλλειμμα στη χώρα μας της έννοιας του δημοσίου συμφέροντος ,γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και οι πολιτικές παρεμβάσεις για την ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων το ενισχύουν έτι περισσότερο.
Αμέσως μετά τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές είχα ζητήσει με δημόσια τοποθέτηση μου , να καθοριστούν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της νέας περιόδου.
Εκατό και πλέον ημέρες μετά , δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση ακόμη και για το σημαντικότερο κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας που είναι ο Τουρισμός και ειδικότερα της οικονομικά αποδοτικότερης εναλλακτικής του μορφής , που είναι χωρίς αμφιβολία ο θαλάσσιος Τουρισμός.
Με τις συνθήκες αυτές , η  παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος θα συνεχίζεται και η υπάρχουσα αναντιστοιχία λόγων και έργων θα διατηρείται .

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που  παρουσίασε στην χθεσινή του εμπεριστατωμένη ομιλία στο Επιμελητήριο Κέρκυρας ο συμπολίτης μας καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών ,Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δονάτος , οι πολιτικές παρεμβάσεις  αποτελούν τον ποιο αρνητικό παράγοντα  στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης στη Χώρα μας.
Συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που κράτησε τέσσερα χρόνια και διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την άμεση εποπτεία του κ. Δονάτου ,με στατιστική ανάλυση και με τους νόμους της Επιστήμης , σε στελέχη της Δημόσιας  Διοίκησης .
Με συνέπεια ο βαθμός αξιοπιστίας της να αξιολογείται στο 95%.
Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις  που αναπτύξαμε  σε άρθρο μας ,  που δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2011 με τον τίτλο ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων σημειώναμε και τα εξής :
<< …αναμφίβολα ο κομματισμός είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση της Δημόσιας  Διοίκησης στη χώρα μας .Δεν αφέθηκαν ποτέ ελεύθεροι οι κρατικοί λειτουργοί να αποκτήσουν την διαχρονικότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε να τους συνοδεύει ,προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντα τους , απερίσπαστοι και χωρίς παρεμβάσεις .
Να αξιολογούνται και να κρίνονται ανάλογα με τα προσόντα τους και την απόδοση τους.
Ακόμη και σήμερα που η απόδοση και η αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού , θα έπρεπε να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα για έξοδο από την πολύμορφη κρίση που διανύουμε ,οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και είναι πολλά τα παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει.
Έχουμε φτάσει  στο σημείο να ορίζονται ακόμα και με μισθό Δημοτικοί σύμβουλοι σε Δημοτικές Υπηρεσίες και σε Δημοτικές επιχειρήσεις και να υπογράφουν ακόμη και διοικητικές πράξεις .
Η παρουσία επίσης πολυαρίθμων και με έμμισθη σχέση συμβούλων , συμπληρώνει τον ασφυκτικό κλοιό ,γύρω και πάνω από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες………>>
Το καθήκον όμως και η επιτυχία του κάθε επικεφαλής ενός φορέα του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα , όπως βέβαια συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα , είναι  να αξιοποιεί  πρωτίστως το υπάρχον προσωπικό ,να συνεργάζεται μαζί του ,να το κατευθύνει και να το αξιολογεί με αντικειμενικά κριτήρια.
Τα τελευταία χρόνια όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου διαθέτουν υπερεπάρκεια προσωπικού με σπουδές , γνώσεις και εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν πολλά ,αν αξιοποιηθούν σωστά.
Παρατηρούμε όμως ακόμη και σήμερα , που η οικονομική κατάσταση επιβάλλει για πρόσθετους λογους την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού . οι διορισμένοι
 με προσωπικά και ενιοτε αδιαφανή κριτήρια  σύμβουλοι να παραμερίζουν ,να περιθωριοποιούν  και στην ουσία να αντικαθιστούν αξιόλογα στελέχη της Διοίκησης.
Οι λόγοι είναι προφανείς στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Είτε οι επικεφαλής κρατικών φορέων δεν έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις να ανταποκριθούν στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί η έχουν τις προσωπικές τους στρατηγικές πέραν του Δημοσίου συμφέροντος και προσπαθούν να τις καλύψουν με εξαρτώμενους υποτακτικούς η έχουν αναλάβει δεσμεύσεις κάτω από το τραπέζι σε βάρος και πάλι του Δημοσίου συμφέροντος.
Θα πρέπει όμως το ταχύτερο να αντιληφτούν  , ότι στις σημερινές τραγικές για την χωρά μας συνθήκες , σε όποια και από τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις και αν ανήκουν , τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας  δίνουν δυνατότητες που ενδεχομένως δεν έχουν υπολογίσει.

                                                Αλέκος Δεσυλλας                       
                                            τ. βουλευτής Κερκύρας
                                           alekosdesillas@yahoo.gr
                                                                                                                      Nikola Souris