Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ....

...Ιονίων Νήσων - Ανεστάλη από χθες η λειτουργία της
 Σπ. Σπύρου: «Επιλεκτική ενίσχυση Πάτρας και Ιωαννίνων σε βάρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»
   «Η εξυπηρέτηση των πολιτών, που οφείλει η Δημόσια Διοίκηση να έχει ως κυρίαρχο στόχο της, φαίνεται να μην πρυτανεύει στο Υπουργείο Οικονομικών που αποφάσισε να αναστείλει, επί της ουσίας κλείσει, τη λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης...
... Ιονίων Νήσων».
   Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, μετά την οριστική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να σταματήσει από χθες τη λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ιονίων Νήσων.
   Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όλες οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ιονίων Νήσων μεταφέρονται στα Γιάννενα, ενώ οι λόγοι που παρουσιάζονται στο σκεπτικό της απόφασης είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου της, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού.
    «Πέρα από κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών στο δημόσιο τομέα και πάνω από κάθε επιβολή μέτρου», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η βελτίωση παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες  και όχι η ταλαιπωρία τους.
    Για μια ακόμη φορά», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «μια κεντρική υπηρεσία αποφασίζει να διασπάσει τον περιφερειακό μας ιστό, δημιουργώντας εστίες διάλυσης, με πρόσχημα τη μείωση των δαπανών.
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντί της αποκέντρωσης, γίνεται επιλεκτική ενίσχυση της Πάτρας και των Ιωαννίνων, σε βάρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και παρά την έντονη διαμαρτυρία και ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η κεντρική εξουσία συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνέπειες.
     Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εκφράζω την αντίθεσή μου σε όποια ενέργεια αποδυναμώνει την καλλικρατική μας Περιφέρεια».