Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΗ:ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...

προειδοποιεί η ΕΣΕΕ
Αθήνα
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης ΚορκίδηςΤον κώδωνα του κινδύνου αναγκαστικής παύσης πληρωμών των λογαριασμών της ΔΕΗ από νοικοκυριά και επιχειρήσεις έκρουσε εκ νέου η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει η κυβέρνηση στον άμεσο διαχωρισμό του ειδικού τέλους των ακινήτων από τους λογαριασμούς κατανάλωσης της ...
...ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, η επιβολή του Ειδικού Έκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), συνδυαζόμενη με τις προαποφασισμένες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και του τιμολογίου της ΔΕΗ, ανοίγει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα ανάμεσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την οικονομική αδυναμία του καταναλωτή.

Αντί, λοιπόν, να επιτυγχάνεται η κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη σύγκλιση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ με τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η αναλογικά εφαρμοζόμενη υπέρογκη αύξηση οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση.

Μοιραία, λοιπόν όπως εκτιμούν οι έμποροι ένα ακόμη λειτουργικό βάρος στη χειμαζόμενη εμπορική επιχείρηση, έπληξε περαιτέρω την ήδη μειωμένη ανταγωνιστικότητά της και η κατάσταση χειροτερεύει το αλαλούμ που έχει προκύψει με τα πάμπολλα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στον υπολογισμό επιβολής του τέλους.

Σύμφωνα με τα μηνύματα αγωνίας, που λαμβάνει η ΕΣΕΕ από το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της επικράτειας, πάρα πολλές επιχειρήσεις μέλη της δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.

«Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν διορθώσει τα προβλήματα ούτε λύνουν το πρόβλημα της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη, μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις παρουσιάζει καθυστερούμενες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Η λήξη της προθεσμίας καταβολής των συνδυασμένων λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΕΤΗΔΕ διόγκωσε τον αριθμό αυτό, ενώ αύξησε το 2011 τις υποχρεώσεις- οφειλές στη ΔΕΗ από 822 εκατ. στα 1,25 δισ.»

» Το ΣτΕ συνεκτίμησε ότι όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι δεν αποτελούν δυστυχώς εικασίες, αλλά έχουν περάσει στο στάδιο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, οδηγώντας σε αλλεπάλληλες, αλυσιδωτές και επικίνδυνες αντιδράσεις την ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ΕΣΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ