Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΚΕ...


Του  Κώστα Σκιαδόπουλου
Αεροπορικού Σύμβουλου, Πρ. Αερολιμενάρχη Κέρκυρας  
Με αφορμή την πρόσφατη άρνηση του βουλευτή  κ. Νίκου Δένδια να επισκεφθεί τον ΟΛΚΕ μετά από σχετική πρόσκληση  του  νεοδιορισθέντος  διευθύνοντος  συμβούλου, αλλά και  των όσων έχουν προηγηθεί σχετικά με τον τρόπο επιλογής  και  τοποθέτησης του νέου διοικητικού συμβουλίου στον οργανισμού, θα ήθελα να διατυπώσω μια άλλη διαφορετική θεώρηση, βλέποντας το όλο θέμα και από ...

...μια άλλη οπτική γωνία.
              Στον απόηχο αυτής της απαράδεκτης όπως την έχουμε χαρακτηρίσει μεθόδευσης, που δρομολόγησε και υλοποίησε η γνωστή   κομματική καμαρίλα, τη ευγενήφροντίδι όπως όλα δείχνουν συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου, προκειμένου  τα πρόσωπα που θα  επιλεγούν για το νέο ΔΣ να είναι και αρεστά, η κίνηση αυτή του βουλευτή επαναφέρει το θέμα και πάλι στην επικαιρότητα.
        Η τοπική κοινωνία μετά και από τα όσα έχουν λεχθεί είναι πλέον πεπεισμένη ότι όντος η  υπόθεση μαγειρεύτηκε στο υπουργικό περιβάλλον Χρυσοχοίδη, με πλήρη μυστικότητα  και  πέρα από  κάθε αρχή δεοντολογίας, παραβιάζοντας  κατάφορα την νομιμότητα αλλά και το περί δικαίου αίσθημα του κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη.   
  Μήπως όμως θα πρέπει να δούμε το όλο  θέμα και από πλευράς ηθικής τάξης και πολιτικής κουλτούρας ή ακόμα  και από πλευράς πολιτικής ευαισθησίας; Η πληροφορία οτι ο απομακρυνθείς διευθύνων σύμβουλος ήταν πρώτος στην σειρά κατάταξης και με εξωθεσμική παρέμβαση   μετακινήθηκε στην τρίτη θέση, είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα.
    Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική διοίκηση  θα περίμενε κανείς, τόσο ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος κ. Στάλιας όσο και ο νεοεπιλεγής να κληθούν  στο υπουργείο προκειμένου να τους επιδειχθεί ο αρχικός  πίνακας αξιολόγησης αυτός δηλαδή που εστάλη από τις υπηρεσίες τουOpen Gov. Βέβαια αν και πρόκειται για προσωπικές επιλογές, δεν παύει όμως να είναι και ένα θέμα έντονα συνειδησιακό θα έλεγα, καθόσον  δεν  είναι δυνατόν από  την μία να είμαι υπέρμαχος της διαφάνειας  και της δημοκρατικής τάξης και όταν έρθει η στιγμή να το αποδείξω, απλά αλληθωρίζω!
     Τα παραπάνω βεβαίως απηχούν προσωπικές μου θέσεις,  για το πώς δηλαδή θεωρώ εγώ επιβεβλημένο  σε μια ευνομούμενη πολιτεία να λειτουργεί αξιοκρατικά και με πλήρη διαφάνεια η όποια δημόσια διοίκηση.  Δυστυχώς  η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και  για αυτήν την κατάντια που  βρίσκεται σήμερα  η πατρίδα μας αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι  κατείχαν κατά καιρούς κυβερνητικούς θώκους και οι οποίοι με πράξεις ή και  παραλείψεις  δημιούργησαν την πλέον διαβρωμένη αλλά και σάπια όσο ποτέ κρατική αρχή .
     Βεβαίως το  συγκεκριμένο θέμα θα είχε λήξει εν τηγενέσει του εάν η εκπρόσωπος του τότε κυβερνόντος κόμματος  είχε  προβεί σε δημόσια διάψευση, ξεκαθαρίζοντας  ότι ουδεμία ανάμειξη είχε στην διαδικασία επιλογής των μελών τού ΔΣ  του  Οργανισμού.  Δεν το έπραξε όμως και επέλεξε την  σιωπή, δίνοντας στον καθένας μας  το δικαίωμα να πιστεύει ότι όντως παρενέβη και παρενέβη όπως λέγεται με σκοπό τα άτομα που θα επιλεγούν να είναι της δικής  της προσωπικής αρεσκείας.
     Για άλλη  μια φορά λοιπόν καταδεικνύεται η άθλια και ανέντιμη διαχρονικά θα έλεγα πρακτική, αυτή της βουλευτικής αυθαιρεσίας στην καθημερινότητά μας, πρακτική  που  οδήγησε την  χώρα μας όχι μόνο στο χείλος της καταστροφής αλλά και  να γίνουμε  αντικείμενο  διεθνούς χλεύης. Δυστυχώς για τον  τόπο μας αυτή η βουλευτική αυθαιρεσία, ως συνέπεια μιας άθλιας και διαχρονικά διεφθαρμένης κομματικής φεουδαρχίας, ακόμα και σήμερα καλά κρατεί . Δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμα ……γιατί εμείς ο λαός οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούμε και θα συνεχίσουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι οπουκαι όποτε θέλουμε, ενώ κάποιοι άλλοι όπως όλα δείχνουν  δεν φαίνεται να έχουν ακόμα και σήμερα αυτήν την δυνατότητα....και αυτό ας μη το ξεχνάνε.
       Ως επίλογος αυτής της άθλιας μεθόδευσης , το κερασάκι στην τούρτα που λέμε, δεν  θα μπορούσε να  είναι άλλος από  αυτή την κατάπτυστη ομολογία του υπουργείου, το οποίο απαντώντας στον τον κ. Στάλια λέει ότι για  το υπουργείο ο πίνακας αξιολόγησης που εστάλη από τοΜαξίμου δεν τους δεσμεύει!!! Με άλλα λόγια ξεκαθαρίζει ότι η περιβόητη διαδικασία αξιοκρατικής αξιολόγησης, με το πολυδιαφημιζόμενο Οpen gov. δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλοστημένο  κόλπο, μια απάτη, μια απαράδεκτη και εγκληματική παραπληροφόρηση. Συγχαρητήρια λοιπόν στον άθλιο εμπνευστή αυτής της απάτης …..τώρα θα μου πείτε εδώ ξεγέλασαν έναν ολόκληρο λαό προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του , το κόλπο με το ΔΣ του  Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας σε πείραξε;