Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...

                                                 …εκπέμπει sos

Όλη η συζήτηση για τον τουρισμό στην Κυριακή με Δράση
Κλειστά θα παραμείνουν κατά την φετινή περίοδο του Πάσχα δεκάδες ξενοδοχεία
Ποτέ δεν εξετάσαμε τον τουρισμό σαν μία ολότητα,εφαρμόζονταν αποσπασματικές στρατηγικές πολιτικές» τόνισε στην Κυριακή με Δράση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, επισημαίνοντας ότι «στο θέμα του τουρισμού δεν συντονίστηκαν ποτέ και δεν συνεργάστηκαν σωστά οι φορείς και η πολιτική ηγεσία». 

Η κα. Γκερέκου επεσήμανε ότι...


... «η Ελλάδα πουλάει και αρέσει. Η τουριστική Ελλάδα είναι εδώ». 

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησε να ανασυσταθεί το αυτόνομο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού». 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) σημείωσε ότι «δεδομένων των συνθηκών είμαστε ευχαριστημένοι από τις κρατήσεις». Ο κ. Τελώνης υπογράμμισε ότι οι τουρίστες δεν επιλέγουν να πάνε «σε μία χώρα που καίγεται η πρωτεύουσα ή που έχει διαρκώς απεργίες». 

Ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, γνωστοποίησε ότι «τα ξενοδοχεία της περιφέρειας αναβάλλουν το άνοιγμά τους για το Μάιο», ενώ αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ, είπε ότι «πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να σκεφτόμαστε τις συνέπειες». 

Στο μεταξύ, όπως τονίζει η Καθημερινή της Κυριακής, κλειστά αναμένεται να παραμείνουν κατά την φετινή περίοδο του Πάσχα δεκάδες ξενοδοχεία, ενώ σε όσα είναι ανοιχτά οι κρατήσεις παρουσιάζονται μειωμένες έως και 50%. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάσταση χειροτέρεψε μετά την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, η οποία προκάλεσε ακυρώσεις και διστακτικότητα για νέες κρατήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην Κέρκυρα, που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πασχαλινούς προορισμούς, δεν θα λειτουργήσουν τουλάχιστον 8.000 κλίνες που ήταν διαθέσιμες για τους τουρίστες πέρυσι. Η μείωση των κρατήσεων στην Πάρο κυμαίνεται μεταξύ 45% και 50%. Κατά 50% είναι μειωμένη η ζήτηση στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Μύκονο. Τριάντα παραθαλάσσια ξενοδοχεία στο Πήλιο, τα οποία κάθε χρόνο άνοιγαν την περίοδο του Πάσχα, θα μείνουν κλειστά, ενώ δε θα ανοίξουν 10 ξενοδοχεία που είχαν ανοίξει πέρυσι στη Χαλκιδική.