Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ....

Γράφει ο Δευκαλίων


 Άρχισαν τα δύσκολα για την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Αφού κάθισαν καλά καλά στις υπουργικές τους καρέκλες οι μνημονιακοί υπουργοί τώρα ήρθε ο πρώτος λογαριασμός.
Μέτρα άμεσα 11,5 δις ευρώ για να μην εκτροχιασθεί ο προγραμματισμός του Μνημονίου Νο. 2 για τα έτη 2013-2014 και παρεμβάσεις 3 δις ευρώ για να...
...σωθεί ο φετινός προϋπολογισμός. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Μην το ψάχνουμε. Μισθοί, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα κ.λπ. Η συνηθισμένη μέθοδος και συνταγή!
Για το ΠΑΣΟΚ αυτή η κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έχουν κάνει και μάλιστα πάρα πολύ καλά πολλές φορές μέχρι τώρα. «Για να σώσουμε την πατρίδα θα βάλουμε φόρους, θα μειώσουμε μισθούς κ.λπ.» μας έλεγαν ανερυθρίαστα. Εις μάτην όλοι εμείς φωνάζαμε ότι πρέπει να σταματήσει ο μνημονιακός κατήφορος και σύμπας ο Ελληνισμός να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στις προσταγές της περιβόητης τρόικας.
Για την Νέα Δημοκρατίας όμως του Αντώνη Σαμαρά είναι η πρώτη φορά.Αφού παρακολούθησε εντατικά μαθήματα την περίοδο της πρώτης μνημονιακής συγκυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου, πρέπει τώρα να παίξει τον πρώτο ρόλο στον μνημονιακό θίασο.
Στην συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού έχουν όμως αρχίσει να ξεχωρίσουν οι ρόλοι.
• Ο Καλός
Τον ρόλο κρατάει επάξια ο Φώτης Κουβέλης. Με ένα νεφελώδη αριστερό λόγο, που κινείται μεταξύ των ορίων της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας και του ευρωκομουνισμού, προσπαθεί να ξεχωρίσει από αυτό το συνονθύλευμα ακραίων και μετριοπαθών νεοφιλελεύθερων που απαρτίζουν την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Και εκεί που λες δόξα σοι ο Θεός. Ψηφίζουν ΝΑΙ και με τα δύο τα χέρια σε περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.
• Ο Κακός
Ο πάλαι ποτέ λαϊκό-πατριώτης και αντί-μνημονιακός Αντώνης Σαμαράς καλείται τώρα να παίξει τον ρόλο του πιστού θιασώτη της παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς τραπεζικής ολιγαρχίας. Έγινε αρχηγός της συντηρητικής παράταξης της Ελλάδας προβάλλοντας εθνικά πρότυπα και ελληνοκεντρικές θέσεις. Και έγινε Πρωθυπουργός υιοθετώντας άκριτα ακόμα και τα πιο επαίσχυντα πολιτικά τερατουργήματα που σκαρφίστηκαν οι γκαιμπελίσκοι του ΔΝΤ. Όπως παραδείγματι τον πρόσφατο χυδαίο εκβιασμό του εκλογικού σώματος. Τώρα ήρθε η ώρα να εισπράξει τα πολιτικά αντίτιμα των πράξεων του. Είναι εξαναγκασμένος να υποστηρίξει μέχρι θανάτου τις μνημονιακές θέσεις και προγραμματισμούς.
• Ο Άσχημος
Αυτός ο ρόλος πάει γάντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πιστεύει ότι η ιστορική μοίρα τον έταξε να επαναδιαμορφώσει την αστική τάξη της χώρας. Μόνον έτσι θεωρεί ότι θα επιτύχει να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας κάποια χρονική στιγμή. Μία νέα αστική τάξη που θα αναζητήσει και ένα νέο πολιτικό εκφραστή. Απόλυτα λογικός πολιτικός στόχος. Οι αστικές δυνάμεις που υπερψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα μετακινηθούν από το μνημονιακό στρατόπεδο. Απλά θα μετακινηθούν εντός του μνημονιακού συσχετισμού, απηυδισμένες από τις βλαχό-μπαρόκ αντιλήψεις που ήδη διαφαίνονται εντός της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ως πρώτος τη εκλογική δύναμη πολιτικός, δικαίως θα απαιτήσει και την πρωθυπουργία. Γι’ αυτό και αρέσκεται και αναλίσκεται σε επιθέσεις εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο Γνήσιος εκπρόσωπος της αστικής τάξης εναντίον των κομμουνιστών. Πολιτικό σχήμα μεσοπολέμου και βάλε.
Ουδείς δεν γνωρίζει το επακριβώς και με λεπτομέρειες το ιστορικό τέλος αυτού του ετερόκλητου θιάσου που αυτοχαρακτηρίζεται κυβέρνηση, ή όπως την ονομάζουμε εμείς: Συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Απλά γνωρίζουμε όλοι ότι σε κάποια χρονική στιγμή θα βουλιάξει στη λαϊκή κατακραυγή και οργή.
Γνωρίζουμε όμως σχεδόν όλοι το κινηματογραφικό τέλος του γνωστού και εξαιρετικά δημοφιλούς γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε: «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».
Στην συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία ο Καλός (Κλιντ ‘Ίστγουντ) φεύγει στο τέλος με τον θησαυρό, ο Κακός (Λι Βαν Κλιφτ) παρ’ ότι ξεκινάει το κυνήγι του θησαυρού από θέση ισχύος, τελικά θα χάσει την ζωή του και ο χαριτωμένος αλλά κουτοπόνηρος Άσχημος (Ελάϊ Γουάλας) θα σώσει μεν την ζωή του, αλλά δεν θα πάρει ούτε ένα δολάριο από τον θησαυρό.
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμα και ο Φώτης Κουβέλης να γίνει Πρωθυπουργός. Απλά σήμερα φαντάζει ολίγον απίθανο. Ας αρκεστούμε λοιπόν στο πολιτικό σχήμα: «Ο Καλός, Ο Κακός και ο Άσχημος»!

stoxasmos-politikh.blogspot.gr

* Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"