Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

"ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ!"...

...το σύνθημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ισπανία
 

Περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Σηκώνοντας ψηλά τα χέρια και φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία», οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων να διαδηλώνουν καθημερινά, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στις 11 Ιουλίου.
Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην...

... κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, υποστηρίζουν διαδηλωτές υπογραμμίζοντας ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών.
Νωρίτερα, κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, αρκετές εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και απέκλεισαν κεντρικές αρτηρίες της Μαδρίτης.
Τα συνδικάτα έχουν καλέσει τους δημόσιους υπάλληλους να διαδηλώνουν καθημερινά με τα χέρια ψηλά, από τις 11 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν τα μέτρα. 
Η 44χρονη δημόσιος υπάλληλος Ινιές Κορνίδε δήλωσε: «Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος. Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση»
Μια συνάδελφός της προσθέτει: «Δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το χειρότερο είναι για τους άνεργους. Και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών. Δεν θα ξαφνιαστώ αν σύντομα έρθει η σειρά των συνταξιούχων»