Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο ΧΟΥΦΤΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΧΟΥΦΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ....

....την δημόσια περιουσία!

 Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, τώρα είναι βασικός στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Στο ξεπούλημα συμπεριλαμβάνονται η πανέμορφη δημόσια δασική έκταση στον Ερημίτη και Κασσιόπης Κέρκυρας, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και άλλες εκτάσεις και δημόσιες υπηρεσίες στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.
Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει ανάγκη και από τεχνογνωσία για το ξεπούλημα, αλλά και από τοπικούς συμμάχους. Έτσι ήρθε στην Κέρκυρα ο γερμανός υφυπουργός Χανς Χούφτεν για να αξιολογήσει πως καλλίτερα θα χουφτώσει την δημόσια περιουσία για λογαριασμό επιχειρηματικών ομίλων ντόπιων και ξένων.
Σύμμαχος στο τεράστιο οικονομικό αλισβερίσι...
.
...  σε βάρος του λαού και της νεολαίας προσέτρεξε η Περιφερειακή αρχή της ΝΔ που συνδιαλέκτηκε για δύο μέρες με τον γερμανό υφυπουργό. Όσα λέει στα δελτία τύπου του ο κ. Περιφερειάρχης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το κύριο ζήτημα που συζήτησαν ήταν πως θα μεθοδεύσουν και θα πλασάρουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο γερμανός υφυπουργός είχε το θράσος να καλέσει τους ξεν/λους να πάνε να δουλέψουν στην Γερμανία, όταν η χώρα αυτή έχει εκατομμύρια άνεργους και 1 εκατομμύριο εργαζόμενους να δουλεύουν με 400ευρώ…  Οι άνθρωποι έχουν και έλλειψη σοβαρότητας. Μιλάνε για επιμόρφωση των ταξιτζήδων στην ξενάγηση τουριστών, όταν έχουν αποφασίσει να τσακίσουν τον κλάδο με το νόμο τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, δηλαδή την παράδοση του στην κυριαρχία των μεγάλων εταιρειών.
Καλούμε τον λαό των Ιονίων Νήσιών, την νεολαία  της Κέρκυρας και των άλλων Ιονίων Νήσων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων και υποδομών. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα.
Θα προτείνουμε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20/7/2012 να επαναδιατυπώσει την κάθετη αντίθεσή του στο ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων και υποδομών.