Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙA.....

                      O Θάνατός σου η Ζωή μου!

 Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία: "Ο θάνατός σου η ζωή μου"

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων γύρω από τις κρίσεις που πρόκειται να γίνουν στην ελληνική αστυνομία.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το σύστημα των κρίσεων δεν είναι αξιοκρατικό αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για ρουσφετολογικές τακτικές από μεριάς υπουργείου που σκοπό έχουν να αναδείξουν τους αξιωματικούς που είναι προσφιλείς στον εκάστοτε υπουργό.

Ενδεικτική  είναι μια ανακοίνωση των μελών της ομοσπονδίας η οποία φέρει τον τίτλο «ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Ο θάνατός σου η ζωή μου» στην οποία γίνεται λόγος για...
... διάβρωση της λειτουργίας της αστυνομίας η οποία «ξεσκεπάζεται απροκάλυπτα» κατά την διάρκεια των κρίσεων-προαγωγών.

«Θα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία»


Την άμεση ανάγκη αλλαγής του συστήματος με το οποίο γίνονται οι προαγωγές, εκφράζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να θεσπιστεί ένα θεσμικό όργανο το οποίο και θα αναλάβει την συγκεκριμένη διαδικασία.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι ακόμη και ο αρχηγός της αστυνομίας δεν θα πρέπει να επιλέγεται από τον αρμόδιο υπουργείο γιατί με τον τρόπο αυτό γίνεται υποχείριο στα χέρια του εκάστοτε υπουργού.

«Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ως προς την αξιολόγηση όχι μόνο των αξιωματικών αλλά όλων των στελεχών της αστυνομίας. Ιδίως αυτών που βρίσκονται στα ανώτατα κλιμάκια. Θα πρέπει να επιλέγονται από ένα θεσμικό όργανο ώστε η επιλογή να είναι αξιοκρατική. Ακόμη και ο αρχηγός δεν θα πρέπει να επιλέγεται από τον υπουργό για είναι ανεξάρτητος από το πολιτικό σύστημα και να δίνει λόγο μόνο στο ειδικό όργανο της βουλής των ελλήνων» αναφέρει.

«Γνωρίζουμε με ποιον τρόπο γίνονται οι επιλογές»

«Σκληρή» είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα μέλη της ομοσπονδίας όταν αναφέρονται στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το χρονικό διάστημα που προηγείται της διαδικασίας των κρίσεων.

Όπως περιγράφουν, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και πάνω, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προαγωγή τους, αρχίζουν τις «επαφές» και τις «ζυμώσεις» παίρνοντας οι περισσότεροι εξ’ αυτών άδεια από την Υπηρεσία για να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια «κινήσεων».

Ακόμη πιο καυστικός είναι ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι η διαδικασία που ακολουθείται προκαλεί μειδίαμα στο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο όπως λέει, «γνωρίζει με ποιο τρόπο γίνονται οι προαγωγές».

«Παλαιότερα ο κ. Παυλόπουλος είχε πει και δημόσια ότι ο αρχηγός της αστυνομίας ήταν δική του επιλογή.  Οι κρίσεις στην αστυνομία όχι μόνο δεν είναι αντικειμενικές αλλά είναι νοσηρό φαινόμενο που πρέπει να εκλείψει πριν μας προλάβουν οι τελευταίες κρίσεις και προαγωγές. Δεν πρέπει να γίνουν με το υπάρχον σύστημα για να μην εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του συστήματος» καταλήγει....


zougla.gr