Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ :Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Τον απολογισμό για τον ενάμισι χρόνο της θητείας της έκανε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Η βασική εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις για όλους τους τομείς δράσεις του Δήμου.
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, ο Δήμος...
... αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων αλλά και των τεράστιων χρεών που βρήκε από τα παρελθόντα έτη.
Στον τομέα των έργων η προσπάθεια επικεντρώνεται στο ΕΣΠΑ ως την μοναδική βασική πηγή χρηματοδότησης. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 135 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στα δέκα εκατομμύρια ανέρχεται η πρόταση για το πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης.
«Ο αγώνας για τη νέα πραγματικότητα του διευρυμένου δήμου συνεχίζεται. Στόχος μας είναι τα επόμενα να είναι χρόνια καινοτόμων παρεμβάσεων και έργων ουσίας που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση όλων των περιοχών και στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.
Κριτική ασκήθηκε και από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες υποστήριξαν ότι υπάρχει έλλειμμα στον τομέα των έργων και της καθημερινότητας ενώ ζήτησαν περισσότερες παρεμβάσεις για την στήριξη των ομάδων πληθυσμού που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Σύνταξη: Βάσω Γκόρου