Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠEΙΣΟΔIΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ...

    Τραγικός ο απολογισμός με ένα νεκρό
Φωτογραφία για Τραγικός ο απολογισμός από το ναυτικό επεισόδιο στον ΚόλποΈνας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός από το σημερινό επεισόδιο στα ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν η ομάδα ασφαλείας σε ένα αμερικανικό πλοίου ανεφοδιασμού άνοιξε πυρ κατά μηχανοκίνητου σκάφους που αγνόησε τα προειδοποιητικά σήματα, ανέφεραν πηγές του Πενταγώνου.
Η πηγή του αμερικανικού υπουργείου τόνισε πως...
... οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στις πρώτες αναφορές από το σημείο του συμβάντος.

Νωρίτερα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό είχε μεν επιβεβαιώσει το επεισόδιο, αλλά είχε αρνηθεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ή σε θύματα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αμερικανικός 5ος Στόλος, που επιχειρεί στα ύδατα του Κόλπου, επιδεικνύει «μέγιστη προσοχή» στις δυνητικές απειλές που μπορεί να προέλθουν από μικρά πλοία, έπειτα από την επίθεση το 2000 κατά του αμερικανικού καταδρομικού USS Cole στην Υεμένη.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά στο Τζέμπελ 'Αλι, μία πόλη στα ΗΑΕ μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι. 

Νewsnow

Οι φρουροί ασφαλείας του δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού USNS Rappahannock άνοιξαν πυρ με βαρύ πολυβόλο εναντίον πολιτικού σκάφους «αφού αυτό αγνόησε τις προειδοποιήσεις του και συνέχιζε να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα» το αμερικανικό πλοίο, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο 5ος Στόλος.

Επιπλέον, ο αμερικανικός στόλος έχει ενισχύσει την παρουσία του κατά τους τελευταίους μήνες στον Κόλπο, για να αντιμετωπίσει μία πιθανή κρίση με το Ιράν, του οποίου οι Φρουροί της Επανάστασης διαθέτουν μία εντυπωσιακή δύναμη από μικρά, ευέλικτα και
ταχύτατα σκάφη που διαθέτουν εκτοξευτήρες πυραύλων.