Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ...

                      ...Δηλώσεις

Διαρκή φτώχεια και θυσίες δίχως τέλος για μια ζωή κόλαση επιφυλάσσει για το λαό το κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό προκύπτει από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί.
Στο επίκεντρο είναι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε εργασιακά  και ασφαλιστικό για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις για κερδοφόρες επενδύσεις του κεφαλαίου, δραστικές περικοπές στο Δημόσιο με οδυνηρές επιπτώσεις σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
Με λίγα λόγια οι προγραμματικές δηλώσεις...

... κάνουν λόγο για ένταση του αντιλαϊκού πολέμου. Για την Εργατική Τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή και ανοχή.
Τώρα με τη δύναμη της αλληλεγγύης και μαζικής αντεπίθεσης, παραμερίζοντας τα κάθε είδους χρεοκοπημένα ιδεολογήματα περί μονόδρομου της ΕΕ, και του καπιταλισμού, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα χωριά έτσι ώστε να βγουν με τις δικές τους δυνάμεις από το τούνελ της εξαθλίωσης κόντρα στην κυβέρνηση, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.