Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ


Φωτογραφία για Ερχεται μίνι καύσωναςΗ ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη χώρα, τουλάχιστον ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ως την Κυριακή η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς, αλλά...


κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας στα δυτικά, κεντρικά και νότια αναμένεται άνοδος κατά 1 με 3 βαθμούς.

Επισημαίνεται ότι ο καύσωνας στη βόρεια Ελλάδα θα είναι ήπιος και σε αυτό, εκτός των άλλων, θα συντελέσουν και οι σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλώνονται τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38οC.

Το Σαββατοκύριακο αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το Σάββατο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, και την ορεινή Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ και πιθανώς στο Καρπάθιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και πιθανώς κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και νότια τους 39οC
 nonews-news.blogspot.gr