Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ...


Τη λύπη του για την καταστροφή του νεοκλασικού κτηρίου της πρώην νοσηλευτικής υπηρεσίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό, εξέφρασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος.

Ο κ. Γρηγορόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα....

... το σύνολο των εγγράφων με τις ενέργειες της Διοίκησης του ιδρύματος από τον Νοέμβριο του 2010, μετά την κατάληψη του κτηρίου από φοιτητές και άλλα άτομα, με αφορμή την έλλειψη φοιτητικής στέγης.
Όπως προκύπτει, τόσο η Εισαγγελία, τον Νοέμβριο του 2010 όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση τον περασμένο Δεκέμβριο, ζήτησαν την ανοχή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προκειμένου να μην υπάρξει σύγκρουση με τους καταληψίες. Τα άτομα που είχαν καταλάβει το κτήριο, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και υδροδότησής του, με αφαίρεση των μετρητών, είχαν προβεί σε παράνομη επανασύνδεσή τους. Το γεγονός αυτό, εξετάζεται, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο, ως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αναφέρθηκε επίσης στη δικαστική διαμάχη που υπάρχει με τους επιγόνους του διαθέτη, εξαιτίας της οποίας, το συγκεκριμένο κληροδότημα, δεν μπορούσε να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί με άλλον τρόπο, πέραν της χρήσης του από δημόσια δομή υγείας.
Τέλος, ο κ. Γρηγορόπουλος δεσμεύθηκε στο έκτακτο Δ.Σ. της ερχόμενης Δευτέρας, θα θέσει θέμα ανανακατασκευής και αναπαλαίωσης του σημαντικού αυτού νεοκλασικού στο κέντρο της πόλης.

Από την ert και τον Λυκούργο Σκιαδόπουλο