Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ...

...η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπογραμμίζει ο Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση

Με στάση πληρωμών απειλείται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπογραμμίζει ο Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση, μετά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία συζητήθηκε «η έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου του 2012».
Τα στοιχεία είναι, όχι απλά ανησυχητικά για το μέλλον της ΠΙΝ, αλλά προδιαγράφουν την κατάρρευση του νέου θεσμού ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ με στάση πληρωμών και δραστηριοτήτων, αναφέρει χαρακτηριστικά, βασιζόμενος στο δεδομένο ότι...
... «μόνο το 19,89% των πόρων που οφείλει η κεντρική εξουσία έχουν αποδοθεί στην ΠΙΝ το πρώτο εξάμηνο. Για έργα έχει αποδοθεί από την κυβέρνηση μόνο το 5%, για τις μεταφορές των μαθητών έχει αποδοθεί το 10%, ενώ οφείλονται και λεφτά από το 2011». Ο κύριος Καλούδης υπενθυμίζει ότι η ΠΙΝ ήδη χρωστάει 4,5 εκατ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης επίσης τονίζει ότι ενώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας έχει εμφανώς μειωμένα έσοδα και μόνο το 21,50% των προϋπολογισθέντων εσόδων έχει εισπραχτεί, από την άλλη ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της τάξης του 29% και φυσικά έρχεται η σειρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Κατηγορεί την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας διότι δεν έχει αντιδράσει ούτε με μια ανακοίνωση και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον κατηγορεί ότι «όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να αντιδράσει αλλά αρνείται να δει το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΠΙΝ και δεν δέχεται ούτε καν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όταν στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης το οικείο συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού εντός προθεσμίας 15 ημερών» από την υποβολή της έκθεσης του δεύτερου τριμήνου.
Για το λόγο αυτό ζητά να τεθεί ως θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στη Ζάκυνθο στις 25 Αυγούστου,η «αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων ΠΙΝ του 1ου και 2ου τριμήνου οικονομικού έτους 2012 και τρόποι αντίδρασης στην κατάρρευση του θεσμού από την περικοπή των πόρων από την κεντρική εξουσία».