Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

...που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας την Τρίτη 7 Αυγούστου στον αύλιο χώρο των Παλαιών Ανακτόρων ενόψει της λαμπρής εορτής της 11ης Αυγούστου 

 Ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 7 Αυγούστου, εορταστική εκδήλωση- παρουσίαση στον αύλιο χώρο των Παλαιών Ανακτόρων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  ενόψει της λαμπρής εορτής της 11ης Αυγούστου και περιέλαβε μια διαδραστική προσέγγιση της πολιορκίας της Κέρκυρας το 1716 από τους Οθωμανούς.   

    Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον...
... Γιώργο Αθανάσαινα κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής κ. Γιώργος Ζούμπος ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι κ.κ. Τένια Ρηγάκου, διευθύντρια της 21ης εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,  Ιωάννης Πιέρης πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας και Κώστας Καρδάμης μουσικολόγος, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
    Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία από το πλέον εμπεριστατωμένο αρχείο του κ. Αθανάσαινα παράλληλα με προβολή εικόνων από τις οχυρώσεις της Κέρκυρας. Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης περιέλαβε το στρατιωτικό ορατόριο του Antonio Vivaldi «Ιουδήθ Θριαμβέβουσα» η σύνθεση του οποίου ήταν εμπνευσμένη από τα γεγονότα της Κέρκυρας του 1716.
     Ο πρόεδρος του Ομίλου κος Αλέξανδρος Βάβουλης, στην εισαγωγική ομιλία του, επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση, διάσωση και ανάδειξη των οχυρωματικών έργων της πόλης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «… η πόλη στις μέρες μας, νοιώθω ότι παραμένει αδύναμη διότι δεν αποφάσισε ακόμη να οχυρωθεί πραγματικά. Και η οχύρωση αυτή σήμερα μεταφράζεται , αγαπητοί συμπολίτες, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας κληρονομιάς που πέρα από την  τουριστική αξιοποίηση αποτελεί και μία γλώσσα επικοινωνίας με όλους τους λαούς που ιστορικά σχετίστηκαν με το ευλογημένο αυτό νησί. Ο πολιτισμός μας ανοίγει δρόμους. Γι’ αυτό και οι εκδηλώσεις πρέπει να επιλέγονται και να υλοποιούνται με σοβαρότητα και με έντιμες συνεργασίες…».
      Στην εκδήλωση, που κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου,  παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας του νησιού καθώς και εξέχοντες εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου της Κέρκυρας. Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ.κ. Χρήστος Σκούρτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.κ. Ερωτόκριτος Καρύδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπηστημίου κ.κ. Αναστασία Σαλή Παπασαλή , ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ κος Γιώργος Μάμαλος καθώς και πλήθος εκλεκτών φίλων και μελών του Ροταριανού ομίλου Κέρκυρας.