Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


•    Άρχισε χθες το τριήμερο Ανοιχτό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος» με τη συμμετοχή σπουδαίων ελλήνων καλλιτεχνών. Το “SENEN Festival” 2012  πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας και θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου. Σήμερα θα εμφανιστούν οι Maraveyias Illegal, Imam Baildi, Γιώργος Τρύφωνας & The Rebellions Falling Angels, DJ set. Αύριο...

... θα εμφανιστούν οι Αφοί Κατσιμίχα, Υπόγεια Ρεύματα, Ροκ Διαδρομές, The Opposite, DJ set, πάρτι κλεισίματος.
•    Η πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα  διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά τη  διήμερη πολιτιστική εκδήλωση, «ΑΝΤΑΜΩΜΑ», σήμερα και αύριο στις 8 το απόγευμα. Οι Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής συζητούν - γλεντούν - χορεύουν  με τους Αριλλιώτες της διασποράς αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, που έρχονται για χρόνια στην Κέρκυρα ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Καλεσμένοι φέτος θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΙΛΙΑΤΩΝ, με τον καταξιωμένο μουσικό ΣΠΥΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στο Κλαρίνο, το μουσικό συγκρότημα «ΟΙ ΦAIΑΚΕΣ» και τα χορευτικά τμήματα της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Αρίλλα. 
•    Στο πλαίσιο της 2ης έκθεσης βιβλίου που πραγματοποιείται στην Πάνω Πλατεία από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών, με τη στήριξη του Δήμου της Κέρκυρας, σήμερα στις 20.00 η Σωτηρία Γεωργοτά δημιουργεί ένα παιχνίδι για το Περιβάλλον και την οικολογία με βάση το βιβλίο της ο "Κιτρινοραμφουλης": Ακόμη στις 9 και μισή ο τραγουδοποιός  Κωστής Μαραβέγιας πριν από τη συναυλία του θα βρεθεί στο περίπτερο 9 για να υπογράψει το νέο του βιβλίο «ΛΟΛΑ» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Αύριο στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Άννας Ίρις «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» από τις εκδόσεις Σύγχρονοι ορίζοντες. Προλογίζει ο Νίκος Παργινός
 •    Συνεχίζονται οι ποιητικές βραδιές του ΔΗΠΕΘΕ, με τον τίτλο «Κάτω από τον έναστρο ουρανό», με την παρουσίαση των ποιητών Ευριπίδη Κλεόπα και Σπύρο Τζουβέλη αλλά και του ζωγράφου Γιώργου Πέννα. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα, στις 9.30, στην πλατεία Λεμονιάς
•    Ολοκληρώνεται σήμερα  η 10η θερινή μουσική Ακαδημία με την συναυλία των μαθητών της ακαδημίας που θα δοθεί στις 9 το βράδυ στην Ιόνιο Ακαδημία.
•    Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Λευκίμμης που διοργανώνει η  Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκίμμης με συζήτηση ομιλία  για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Αυγούστου και περιλαμβάνουν συναυλίες σκάκι, κουκλοθέατρο, βραδιά ψαριού και άλλα. 
•    Μεγάλο reggae party διοργανώνει το Λουτσιόλα με τη Sistah jamaroots ζωντανά επί σκηνής. Το πάρτι θα γίνει την Κυριακή 5 Αυγούστου. 
•    Με το έργο «Οι άθλοι του Ηρακλή» σε κείμενα και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 οι νύχτες Θεάτρου στο Μον Ρεπό. Η παράσταση είναι βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για το μυθικό ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε  τα παιδιά να σχηματίζουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.
•    Την Κυριακή στις 9 το βράδυ θα δοθεί συναυλία της φιλαρμονικής Σιναράδων στην πάνω πλατεία.
•    Στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί Βαρκαλόρα στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας.

ert.gr