Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ...

                                                    Κέρκυρα


 Ieronymos kerkyra-2
H φωτο είναι από το corfu-press 
Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το πρωί, για τετραήμερη ανεπίσημη επίσκεψη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Ο Μακαριώτατος, έφθασε στο νησί μας με την τακτική πρωινή πτήση της Aegean και έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο, από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Αερολιμενάρχη.
Στη συνέχεια, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου τελέσθη παράκληση.

Αύριο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, θα επισκεφθούν τους Οθωνούς.
Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, τον χαρακτήρισε ...

...ηγήτορα και πνευματικό πατέρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα ο οποίος τιμά την Κέρκυρα με την δεύτερη αυτή επίσκεψή του στο νησί μας.
Από την πλευρά του, ο Μαρκαριώτατος, τόνισε ότι επισκέπτεται με χαρά την Κέρκυρα για λίγες ημέρες ξεκούρασης, έχοντας στη σκέψη του, την αγάπη που έλαβε από τον λαό της Κέρκυρας κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο νησί μας.
Αναφερόμενος στις ημέρες κρίσης που περνά ο τόπος, κάλεσε τους Έλληνες να δείξουν θάρρος και πίστη. Η Ελλάδα, είπε, έχει περάσει, ιστορικά, μικρές και μεγάλες αντιξοότητες, χωρίς να λυγίσει από αυτές. Η Εκκλησία, στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, στήριξε και στηρίζει την ψυχή των ανθρώπων, χαρίζοντάς τους πίστη και δύναμη. Με τη βοήθεια του Θεού, κατέληξε, η κρίση θα περάσει και η γαλήνη θα επιστρέψει στον τόπο μας.
ert.gr