Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗ...

...χθες στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας συζήτησε με τον υφυπουργό Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, αρμόδιο για θέματα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το Γυμνάσιο Λιαπάδων. «Εκκρεμούσε μια συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, μετά την αιφνιδιαστική και αυθαίρετη απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, παραμονές των εκλογών, για κλείσιμο του Γυμνασίου Λιαπάδων», είπε σε δηλώσεις του σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής και συνέχισε...
... «Το Γυμνάσιο Λιαπάδων κτιριακά είναι άψογο, ενώ διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, όπως βοηθητικούς χώρους, γήπεδο 5Χ5, είναι δηλαδή μια ολοκληρωμένη μονάδα εκπαίδευσης. Εμείς στην συνάντηση με τον υφυπουργό εστιάσαμε στην ανάγκη διατήρησης του σχολείου, αλλά και την υποχρέωση που θα έχει ο Δήμος σε αντίθετη περίπτωση να καταβάλλει πρόστιμα, εξαιτίας της ένταξης του Γυμνασίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα».
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας εκτίμησε ότι ο Υφυπουργός Παιδείας κατανόησε το αίτημα του Δήμου Κέρκυρας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου Λιαπάδων καθώς και την άρση της απόφασης για μετατροπή του Λυκείου Σκριπερού σε λυκειακές τάξεις και υπογράμμισε ότι «από τη συζήτηση νομίζω ότι οι εξελίξεις για το θέμα θα είναι θετικές, τουλάχιστον για αυτή τη σχολική περίοδο. Η κατάσταση πάντως στο χώρο της παιδείας είναι πολύ δύσκολη, ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπως εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τεράστιες μειώσεις των πόρων μας».
 Για θέματα πολιτισμού
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Μωραΐτη, συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα, για τα εκκρεμή ζητήματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, που υπάρχουν στην Κέρκυρα.
«Είμαστε έτοιμοι 6 και πλέον μήνες, να παρέμβουμε στο κτίριο της Αγίας Αικατερίνης, ένα κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων, και τραυματίζει την εικόνα του νησιού. Έχουμε έτοιμες μελέτες, έχουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις και περιμένουμε μόνο την συναίνεση του Υπουργείου Πολιτισμού για να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τζαβάρας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχει η απαραίτητη προέγκριση του τεχνικού δελτίου από το Υπουργείο προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση του Δήμου Κέρκυρας στην επόμενη πρόσκληση χρηματοδότησης.