Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ...

                           …παιδεία !


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
 Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο για την παιδεία. Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα της Νεολαίας. Είναι η συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων, των υποχρεωτικών μετατάξεων, των συγχωνεύσεων και της υποχρηματοδότησης.
Στόχος των αλλαγών στην Παιδεία είναι ένα σχολείο για λίγους. Οι 4 εξετάσεις πανελλαδικού τύπου μετατρέπουν το Λύκειο σε...

... εξεταστικό κέντρο που θα εκτοξεύσει την παραπαιδεία και θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες. Πολλά από τα παιδία θα εγκαταλείπουν το Γενικό Λύκειο προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα οδηγεί τους μαθητές στην «μαθητεία» με μισθό 9 ευρώ την ημέρα από τον ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες θα έχουν έτσι τσάμπα εργαζόμενους και θα απολύουν όσους δουλεύουν με υψηλότερους μισθούς. Οι χαμηλοί μισθοί της «μαθητείας» θα συμπαρασύρουν προς τα κάτω τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Επί της ουσίας χρησιμοποιούν το σχολείο για να διαμορφώσουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση εις βάρος μας.
            Οι αλλαγές στην Παιδεία δεν είναι συντεχνιακό ζήτημα, μας αφορά όλους. Το Σχολείο που θέλουν να δημιουργήσουν είναι ακόμη πιο ταξικό, υπηρετεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό, τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές να αντιδράσουν σε αυτά τα σχέδια.
            Όλοι και όλες στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013