Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ:Ο ΓΛΕΖΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΑΘΟΥΣΑΛΙΞ"...

            …στον Αστερίξ, με τη θεογκόμενα!!!

Τι είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον Μανόλη Γλέζο με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του δεύτερου για τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξεύρεση των χρημάτων από το κόμμα της αντιπολίτευσης

"Ο Γλέζος μοιάζει με το γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...", σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, "Βήμα Fm".
Παίρνοντας και αυτός αποστάσεις από τον Μανόλη Γλέζο, ο Πέτρος Τατσόπουλος υποβάθμισε τις θέσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ενώ διαφώνησε και με τη στάση στελεχών του κόμματος υπέρ της απλής αναλογικής.
"Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τα περί συνεργασιών και στην ερώτηση του κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να μιλάει με τον Πάνο Καμμένο παρά με το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Τατσόπουλος απάντησε:

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ !!!

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
Φωτογραφία για Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ
Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ορίζονται οι κάτωθι διοικήσεις νοσοκομείων...

                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!!

Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας στην Ήπειρο
Την άκρη του νήματος, για μία απίστευτη κομπίνα που είχε στηθεί, κρατά πλέον στα χέρια της η αστυνομία στην Ήπειρο. Και την άκρη του νήματος αποτελούν δύο άτομα που συνελήφθησαν το μεσημέρι, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας. Πρόκειται για έναν 35χρονο κι έναν 25χρονο από την Πρέβεζα. Ο πρώτος είναι υπάλληλος σε εταιρία οδικής βοήθειας και ο δεύτερος φαίνεται ότι αποτελεί τον βοηθό του.

Όπως αναφέρουν στο epiruspost.gr έγκυρες πηγές, τα δύο άτομα...

ΤΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ ΔΙΑΛΟΓΗΣ !

Αρκετά πια με τον νέο Καιάδα … Τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και των
οικογενειών τους είναι πλέον χρόνια, όχι λόγω πολυπλοκότητας (γιατί είναι
συγκεκριμένα τα βήματα αντιμετώπισης) αλλά λόγω αδιαφορίας της Πολιτείας η
οποία τους αντιμετωπίζει απροκάλυπτα σαν βάρος.

Η αναμονή στα περίφημα ΚΕΠΑ είναι παροιμιώδης... 

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΝΕΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ LOUISA ELDIVINA !!!!!

...σε  λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο Αlbum  με τίτλο 
"amor apasionado",
της Διεθνούς φήμης Ελληνίδας τραγουδίστριας!!!!

                ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ….

Tο νέο video clip AMOR APASIONADO μας ταξιδεύει με επιτυχία σε latin love ρυθμούς  στην Ισπανία
Ένα τραγούδι που ερμηνεύει η Louisa σαν γνήσια Ισπανίδα παρά την Ελληνική της καταγωγή που μιλά για αγάπη πάθους .
Μία  διεθνής καριέρα σε ένα ρεπερτόριο στα Ελληνικά Γαλλικά Ισπανικά Αγγλικά Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το νέο album της Louisas , Classical Modern με νέο ρεπερτόριο πού θα ταξιδέψει στην ευρωπαϊκή αγορά.. H louisa Εldivina είναι Βολιώτισσα-Κερκυραία, με σπουδές κλασσικές στο conservatoire de musique της Γενεύης..
Τα τελευταία χρόνια τα cd της έχουν την υπογραφή της στα τραγούδια της σαν συνθέτης και στιχουργός και έχουν γίνει ανάρπαστα
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ VIDEO CLIP AMOR APASIONADO ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΑΣ.....

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ Η 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ
ΚΟΙΤΑΣ ΠΑΛΙΑ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ...
...ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ !!!
 Η επίσημη καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης έγινε το 1924 από την πρώτη διεθνή σύνοδο των εμπορικών τραπεζών, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σήμερα γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ορίστηκε ότι στις 31 κάθε Οκτωβρίου οι τράπεζες θα παρακινούν τον απλό πολίτη να καταθέσει τις αποταμιεύσεις που μάζεψε το προηγούμενο διάστημα, ενώ σε περίπτωση που η ημέρα αυτή ήταν αργία ορίστηκε η αμέσως προηγούμενη ή επόμενη ημέρα.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ...

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΕΛΗΘΦΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ .....

...σε βάρος ηλικιωμένων από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 

Πρόκειται για έναν 47χρονο αλλοδαπό, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος  εντοπίστηκε  από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου

Στην κατοχή του είχε ένα αεροβόλο πιστόλι και πλαστή αστυνομική ταυτότητα, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, κατά τις οποίες, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων του, αφαίρεσε τιμαλφή και άλλα αντικείμενα

utf-8''Ï†Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± 1 (9).JPG  Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το πρωί στην Κέρκυρα,  ύστερα από συστηματικές έρευνες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 47χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, δράστης ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Κέρκυρας.

Από την συστηματική αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε  η συστηματική δράση  του 47χρονου στην διάπραξη ένοπλων ληστειών με την χρήση βίας σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως, στην πόλη της   Κέρκυρας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας  και της...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΠΕΝ ΝΤΙΝΤΧΑΜ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ;

                     Νέα τροπή στην υπόθεση

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Μπεν Ντίντχαμ που χάθηκε στην Κω το 1991 φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. 
Έπειτα από εντολή του τμήματος της Κω, εντοπίστηκε σε οικισμό Ρομά στον Τύρναβο Λάρισας ένας νεαρός 22χρονος, έγγαμος χωρίς παιδιά, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο "μικρός" Μπεν.
Ο νεαρός υποβλήθηκε σε εξέταση DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα.
PARAPOLITIKA.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ 1941 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

            Του Δημήτρη Σκορδίλη  Διευθυντή 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας
Το Νοέμβριο του 1941 η Κέρκυρα βρισκόταν ήδη 6 μήνες υπό ιταλική κατοχή. Την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη (Πρωτοκύριακο) γίνεται η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνος. Οι ιταλικές αρχές έκριναν σκόπιμο να ακολουθήσουν με πολυπρόσωπη αντιπροσώπευση το σκήνωμα. Εμφανίστηκαν με αέρα κυριάρχου φορώντας επίσημες ενδυμασίες και πολλαπλές σειρές παρασήμων προκαλώντας τα αισθήματα του κερκυραϊκού λαού.
Οι μαθητές αντίθετα έδειχναν απρόθυμοι να πάρουν μέρος στη...

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ...

Ο λατινιστής Κωνσταντίνος Γρόλλιος
και η επικαιρότητα του Ρωμαίου λυρικού
ποιητή Οράτιου

(Στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών)


Με τίτλο «Ο λατινιστής Κωνσταντίνος Γρόλλιος και η επικαιρότητα του Ρωμαίου λυρικού ποιητή Οράτιου» θα μιλήσει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.30 στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια) ο κ. Δημήτριος Νικήτας, Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με την ομιλία αυτή εγκαινιάζονται οι χειμερινές εκδηλώσεις 2013-2014 της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών.

Ο Κωνσταντίνος Γρόλλιος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1917. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Μπρίστολ, αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, και ως υπότροφος Ι.Κ.Υ. στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης. Για μερικά χρόνια δίδαξε στη ...

ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ...ΛΟΝΔΙΝO!!!!

ΦΩΤΟ-Κέρκυρα όπως λέμε… Λονδίνο
ΦΩΤΟ-Κέρκυρα όπως λέμε… Λονδίνο«Βουτηγμένη» στην ομίχλη είναι τις πρώτες πρωινές ώρες η Κέρκυρα, ατμόσφαιρα που θυμίζει πολύ αυτή του Λονδίνου.

Αναγνώστης του enikos.gr, μας στέλνει την καλημέρα του, μαζί με αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ !!!!

Σας ενοχλούν άγνωστοι με ΑΠΟΚΡΥΨΗ;;; 
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Φωτογραφία για Σας ενοχλούν άγνωστοι με ΑΠΟΚΡΥΨΗ;;; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές , εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό. 

  Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής: 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ....

                          ...τoν Ενιαίο φόρο ακινήτων

ΙΔΟΥ ΟΛΗ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Θέμα : Ενιαίος φόρος ακινήτων: Μία νέα επιχείρηση κλοπής εισοδήματος και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων δεκάδες μικρά και μεγάλα φορολογικά νομοσχέδια. Όλα είχαν στόχο την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων. Το τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, είναι φανερό πως εκτός από την κλοπή του εισοδήματος, έχει στόχο και την δήμευση της περιουσίας των πολιτών.

Η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι...

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΣΙΔΑΡΙ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ....

Νεκρός  ένας 17χρονος  και σοβαρά τραυματισμένα άλλα δύο νέα παιδια 18 και 19χρονών αντίστοιχα ...

Προχτές  (28.10.2013) το πρωί στην επαρχιακή οδό Σιδαρίου-Βελονάδων (στους Βελονάδες), επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτες έναν 17χρονο ημεδαπό και έναν 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου ημεδαπού και τον σοβαρό τραυματισμό του 18χρονου και του 19χρονου.

Προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων Κέρκυρας.

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ!!!

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος από το Ριζοσπάστη, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.



Ο Ν. Μπογιόπουλος δεν δέχθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, ενώ ήδη πριν από ένα μήνα είχε «κοπεί» η στήλη που διατηρούσε στην εφημερίδα (Ημεροδρόμος).

Επίσης, ήταν γνωστή εδώ και καιρό η δυσαρέσκεια ηγετικών στελεχών του Περισσού για τις δημόσιες τοποθετήσεις του δημοσιογράφου, ιδιαίτερα μετά την έκδοση του βιβλίου του «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε», για το οποίο δεν είχε πάρει το «πράσινο φως» του κόμματος.

Πρόκειται, πάντως, για πρωτοφανή απόφαση, καθώς δεν είναι συχνό φαινόμενο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να απολύει εργαζομένους στο Ριζοσπάστη, κάτι για το οποίο υπεύθυνη είναι η διεύθυνση της εφημερίδας.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ......


                                                                         Άρθρο του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα
Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα. Δεν είναι μόνον απλή μνήμη και ανάμνηση. Είναι μνήμα των προγόνων του. Δεν είναι στοιχείο της λογιστικής. Είναι «στοιχειό» της ψυχής και λογισμός του νου. Του Έλληνα. Είναι η ίδια η χώρα μας στο χαϊδευτικό υποκοριστικό της: Χωράφι. Όχι «αγροτεμάχιο», πράγμα που είναι κάτι διάφορο, που καταχρηστικά υπάρχει όχι ως χωράφι, κτήμα ή περιβόλι, αλλά ως μέτρο και μέσο εξωαγροτικής συναλλαγής. Όχι τέτοια τεχνάσματα. Και για να δουν οι αρμόδιοι το βαθμό της βαρβαρότητας της πράξεως ας πουν την αλήθεια ή ας επιγράψουν τον νόμο με το όνομά του – αν το τολμούν – ήτοι, «φορολογία χωραφιών». Θα εννοήσουν τότε την ηθική διαφορά! Στα χωράφια βρίσκει κανείς το εμπράγματο νόημα του Σαλαμίνειου παιάνα που μας παραδίδει ο Αισχύλος, ο οποίος πολέμησε εκεί και τον τραγούδησε ο ίδιος:

«Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, Ελευθερούτε
πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,
θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων·
νυν υπέρ πάντων αγών»!

(Ω παίδες Ελλήνων, εμπρός να κρατήσετε ελεύθερη την
πατρίδα, τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας, τα ιερά
των θεών των πατέρων μας, και τους τάφους των προγόνων μας,
τώρα, για όλα αυτά ο αγώνας!)
Είναι το απόλυτο περιεχόμενο της προαιώνιας απάντησης «Μολών λαβέ»! Είναι το «γιατί» στο «ΟΧΙ» του ’40, που αναμνησθήκαμε και ετιμήσαμε σήμερα και πάντα...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΙΧΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΠΕΝ.....

24 χρονών σήμερα ζει σε καταυλισμό Ρομά - Μια ανάσα η ΕΛ.ΑΣ από τον εντοπισμό του
Φωτογραφία για Εξιχνιάζεται η υπόθεση του μικρού Μπεν - 24 χρονών σήμερα ζει σε καταυλισμό Ρομά - Μια ανάσα η ΕΛ.ΑΣ από τον εντοπισμό τουΕίκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω φαίνεται πως η ιστορία του θα έχει αίσιο τέλος καθώς ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός. 

Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία που εξετάζει η ΕΛΑΣ, αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής και αυτή την ώρα ίσως να γράφεται το αίσιο τέλος σε μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα. 

Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Μπεν, ο οποίος είναι σήμερα 24 ετών, 

Ένα ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες τάραξε την ΕΛΑΣ καθώς διαπιστώθηκε η...

Ο ΜΠΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ...

                   …μετά από ντοκουμέντο

Θλίψη στην οικογένεια του Μπεν: Ο «ξανθός» Ρομά του καταυλισμού δεν είναι τελικά παιδί τουςΕίκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω φαίνεται πως η ιστορία του θα έχει αίσιο τέλος καθώς ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός.
Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛΑΣ, αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής και αυτή την ώρα ίσως να γράφεται το αίσιο τέλος σε μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα.
Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Μπεν, ο οποίος είναι σήμερα 24 ετών,
Ένα ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες τάραξε την ΕΛΑΣ καθώς διαπιστώθηκε η εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ.

Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας, πάντως, είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η "οικογένειά" του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.
Πηγή: KoolNews

Η ΕΑΜΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !

«...ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα... Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό». 31 /10/ 1940, Ν. Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με αυτά τα λόγια το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού και την κατάκτηση της Ελλάδας έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, το στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ.
Μάθε την αλήθεια!...

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ "ΔΙΚΑΣΤΕΙ" Η ΤΡΟΙΚΑ !!!

Ευρωβουλευτές ζητούν να «δικαστεί» η Τρόικα

Το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για την αξιολόγηση της Τρόικα εξετάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στο σχέδιο έκθεσης που τέθηκε προς συζήτηση, η εν λόγω επιτροπή καλείται να κρίνει τη δράση της Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Το θέμα συζητήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Στρασβούργο στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου.
Υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της, αλλά και το κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων της.
Όπως διευκρινίζεται, δεν ...

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ:Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου
Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες.

Η μνήμη όμως της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Ο φασισμός γεννήθηκε μέσα από την τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και, σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των ......

Η ΕΡΗΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

                                     Του Γιώργου Κ. Καββαδία
 Σε περιόδους κρίσης δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίζει «η ήρα από το στάρι», να γίνεται πιο καθαρός ο ρόλος των διανοουμένων απομυθοποιώντας τον μύθο περί «σιωπής» τους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι διανοούμενοι - όσο δύσκολα και αν ορίζονται ως ανομοιογενής κοινωνική κατηγορία - δε σιωπούν. Αντίθετα πολυμιλούν, αρθρογραφούν, υπογράφουν διακηρύξεις, «στολίζουν» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων εξουσίας.

Οι περισσότεροι πασχίζουν να «δικαιώσουν» τη σχέση υποταγής και εξάρτησης με την εξουσία και τους μηχανισμούς της. Λειτουργούν ως υπάλληλοι, «οργανικοί» κήρυκες του λόγου και των...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;

-Η απάντηση σε ένα συγκλονιστικό βίντεο Ελλήνων μεταναστών [βίντεο] 
Δώδεκα λεπτά χρειάστηκε στους Ιβαν Σίλβενμπεργκ και Γεωργία Ταξάκη να δείξουν στον κόσμο μέσω διαδικτύου τι εστί Ελληνας. Παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στο Σικάγο, δημιούργησαν το βίντεο «What it means to be greek» που σημαίνει «Τι σημαίνει να είσαι Ελληνας» στο οποίο πρωταγωνιστούν εννέα Ελληνες που μοιράζονται μπροστά στην κάμερα τη σημασία του να διαθέτει κανείς ελληνικά γονίδια.
Το βίντεο γυρίστηκε με αφορμή την εκδήλωση «Coming Together In Skokie: A Celebration of Greek Culture 2013», μια γιορτή που είναι αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό. Το Σκόκι είναι ένα προάστιο του Σικάγο με 60.000 κατοίκους.





Πηγή:iefimerida

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το δημοκρατικό Λαό του νησιού μας να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού που εκτελέστηκαν στο αιματοβαμμένο Λαζαρέτο.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 του Οκτώβρη το Σωματείο “Λαζαρέτο”, ενώ το “παρών” δίνουν κάθε χρόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας οι συγγενείς και οι εναπομείναντες συγκρατούμενοι των νέων που έπεσαν μαρτυρικά κατά τη μαύρη περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου 1946–’49.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ....

Χτες (24.10.2013) το πρωί στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην πόλη της Κέρκυρας, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός  εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου.

Προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας.