Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ....

... για υποκλοπή μεταφορικού έργου


Συνελήφθη τo Σάββατο (26.07.2014) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, 57χρονος ημεδαπός, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Ο 57χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε να μεταφέρει, με χρηματικό κόμιστρο,  παράνομα με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης δύο αλλοδαπούς.

Ο 57χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΥΡΟΥ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14.07.2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων
Πρόκειται για τον ΚΟΥΛΑΞΙΖΗ Παναγιώτη του Χρήστου και της Μαρίκας, γεννηθέντα στο Μπρέττεν Γερμανίας το έτος 1967.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια της οποίας οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10 όχι όμως τα 15 έτη κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια (άρθρο 342 παρ. 3, 2γ Π.Κ.).
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.
Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ....

Αθήνα
 Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε για τις απολυμένες καθαρίστριες

Μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και στον αγώνα που δίνουν εδώ και 10 μήνες διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος η Χάρις Αλεξίου.
Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

Η συναυλία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους». Το βίντεο είναι από το Left.gr (φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Kαλοδούκας)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΡΙΟΣ...



Συνελήφθη  αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΗΨΗ
Συνελήφθη, το Σαββάτο (26.07.2014), στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 29χρονος υπήκοος Συρίας για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο εντοπισμός του 29χρονου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας αλλά και στα αεροδρόμια των υπολοίπων νησιών του Ιονίου για την αποτροπή της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, ότι ο 29χρονος Σύριος είχε στην κατοχή του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία επιχείρησε να ταξιδέψει στην Γερμανία.     

Στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναζητείται ακόμη ένας 40χρονος αλλοδαπός, ο όποιος κατηγορείται ότι διευκόλυνε με σειρά ενεργειών του, την απόπειρα  της εξόδου του 29χρονου αλλοδαπού από τη χώρα.

Ο 29χρονος αλλοδαπός  θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

  

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ

Aπo αύριο Τρίτη (29/7) οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.
Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net.
Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ