Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ



«ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

 «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΟΙ. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ»


«Γυρίζω στην Αθήνα με πολλές σημειώσεις και πολλούς φακέλους για επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μου παρέδωσαν Διοικητές και εργαζόμενοι Νοσοκομείων, όπως και Πρόεδροι παραγωγικών Φορέων, αλλά και Αυτοδιοικητικές Αρχές.



Όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, θα συντάξω τις σχετικές εκθέσεις και θα τα παραδώσω στους αρμόδιους συναδέλφους Υπουργούς.



Οι περισσότεροι φάκελοι αφορούν στον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα, που μπόρεσα να τον βοηθήσω στην προετοιμασία της περιοδείας, που σχεδιάζει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα όσα εφιαλτικά κατέγραψα».



Αυτή τη δήλωση έκανε στη Δράμα ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του και στους πέντε νομούς της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.



Απαντώντας σε άλλα ερωτήματα είπε τα εξής:



  • Οι διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών απέδειξαν ότι μετά από 5 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής, η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα λιτότητας (άρα πρωτεύει η αναγκαιότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης) όπως ρητά καταγράφηκε στο κείμενο που συντάχτηκε την περασμένη Παρασκευή.
    Επίσης για πρώτη φορά η φωνή της Ελλάδας έγινε αισθητή στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες άλλων χωρών, έξω από τα όρια της Ε.Ε., με σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις τους.
    Τόσα χρόνια ακουγόντουσαν μόνο οι λέξεις «ΝΑΙ» και «ΜΑΛΙΣΤΑ», τώρα ακούστηκε και η λέξη «ΟΧΙ».
  • Σε μια διαπραγμάτευση, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν και οι δυο πλευρές έχουν σκληρές θέσεις, ποτέ δεν κερδίζεις το 100% των θέσεων, που βάζεις πάνω στο τραπέζι. Κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις.
    Σημασία έχει, ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που θα αποδειχτεί στο τέλος του τετραμήνου, ότι είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Και δεν θέλουν να το καταλάβουν, άλλοι σκόπιμα γιατί υπηρέτησαν και... λατρεύουν τα μνημόνια, άλλοι δογματικά και άλλοι ίσως από ελλιπή ενημέρωση και ανάλυση.
  • Για τα «παπαγαλάκια» της πολιτικής και των ΜΜΕ, που αμφισβητούν την μάχη που δίνει και κερδίζει η νέα κυβέρνηση βήμα - βήμα, ανυποχώρητα μέσα στην Ευρωζώνη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του στραγγαλισμού της Ελλάδας και των Ελλήνων επί μια ολόκληρη πενταετία.
    Αντί να σιωπούν, έχουν το θράσος «χιλίων πιθήκων» να ασκούν κριτική και να αλλοιώνουν τα πραγματικά γεγονότα. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα ευγενή αυτά ζώα της ζούγκλας.
  • Η εφαρμογή της κυβερνητικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απόφασης για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα δάνεια», είναι θέμα ημερών. Δεν εμπίπτουν στην πολιτική κανενός δημοσιονομικού κενού.
    Στο κάτω - κάτω κανένας, κυρίως για τις 100 δόσεις, δεν μπορεί να αρνηθεί, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση στοχεύει στο να μαζευτούν χρήματα στα κρατικά Ταμεία. Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να σκεφτούν, ότι η «μαύρη τρύπα» των 70 δις στα έσοδα του Κράτους είναι το αποτέλεσμα της δικής τους συνταγής, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας ασφυξία στους Έλληνες από την υπερφορολόγηση και την αντικειμενική αδυναμία της φοροδοτικής δυνατότητας τους.
  • Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις απομάκρυνε οριστικά από το λεξιλόγιο και την λέξη GREXIT, που τόσο πολύ χρησιμοποιήθηκε αντεθνικά στην Ελλάδα, αλλά και από ξένους πολιτικούς και ξένα ΜΜΕ της επιρροής τους.
  • Στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, οι εταίροι μας κατάλαβαν και αποδέχθηκαν ότι πράγματι αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπατούσαν - ακόμα και μνημονιακές δεσμεύσεις που οι ίδιοι είχαν υπογράψει - προσφέροντας άσυλο και ατιμωρησία σε όλους εκείνους που θησαύριζαν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και φοροδιέφευγαν εγκληματικά μέσα από εξωχώριες εταιρίες, λίστες Λαγκάρντ, λίστες Λιχνενστάιν και λίστες Λονδίνου. Ήταν οι προστάτες των φοροφυγάδων και των κλεφτών του Δημοσίου. Ο Υπουργός για τη πάταξη της διαφθοράς Νικολούδης, έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται φακέλους που αράχνιαζαν. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, θα βγάλει στην επιφάνεια και θα στείλει στη Δικαιοσύνη όλους όσους έφαγαν από εξοπλισμούς και αντισταθμίστηκαν. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα βγάλει πολλούς φακέλους που είχαν αποσταλεί από τον Άρειο Πάγο και είχαν «ξεχαστεί» σε κάποια συρτάρια! Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Και αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι μας ξέρουν ότι μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια χρήμα στα κρατικά Ταμεία, απαραίτητα και για τα ισοδύναμα που κάποιοι επικαλούνται έναντι των νομοθετημάτων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων και όχι της Τρόικας. Όπως ξέρουν ότι θα μεταφραστεί και σε «βραχιολάκια» που μέχρι σήμερα τα περνούσαν οι προηγούμενοι σε απελπισμένους και εξοντωμένους εμποράκους.
  • Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, θα γίνει στο χρόνο που επιλέξει η κυβέρνηση. Όλα έχουν τη σειρά τους και τίποτα δεν μπαίνει στην άκρη από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ήδη αναγγέλθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής η συγκρότηση Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
  • Είναι αυτονόητο ότι ισχύουν οι «κόκκινες γραμμές» που έχουμε δημόσια απαριθμήσει. Οι ΑΝΕΛ ότι λέμε το εννοούμε και αυτό το ξέρουν καλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στη Κυβέρνηση, ένα από τα καθήκοντά μου είναι να το υπενθυμίζω σε Υπουργούς και στελέχη. Και γνωρίζουν ότι ούτε παίζω με τις λέξεις, ούτε κάνω εκπτώσεις.
  • Και επειδή με ρωτάτε για τη ΜΟΜΑ που ανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Είναι αυτονόητο ότι όταν αρχίσει δράσεις, θα καλύπτει τις προβλεπόμενες ανάγκες και παρεμβάσεις σε όλη την Επικράτεια. Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη και από την Μακεδονία μέχρι τη Πελοπόννησο. Φυσικά και σε νησιά.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ : ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ !!!

            Διαλύονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!



Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Όλη η Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ - Διαλύονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή» της Κυριακής -Στο 81% όσοι έχουν θετική εντύπωση για την κυβέρνηση.

-86% των ερωτηθέντων αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι

-Στο 87% (αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες) βρίσκεται η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 73%.

-Στο 24% (μειωμένη κατά 19 μονάδες) η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 12%

-Στο 74% οι αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο της ΝΔ

-Ανεβασμένη η δημοτικότητα του Πάνου Καμμένου στο 57%. Σταθερή στο 42% η δημοτικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο 39% ανεβασμένη κατά οκτώ μονάδες η δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που έφτασε στο 17% από 28%.

- Υψηλή η δημοτικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με 75% και με 24% αρνητικές γνώμες

- Το 64% θεωρεί σωστή την κατεύθυνση της χώρας και 20% λάθος

- Το 49% έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το 15% χειρότερα

-Μόνο 13% φοβάται ότι θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση

- Θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 69%

-Στο 83% η απόρριψη του Μνημονίου, ενώ μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του 


Tromaktiko

ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ !!!!!



Εμφάνιση image-1.jpg
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε  στην δεύτερη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στο κέντρο της Σκανδιναβίας, την Στοκχόλμη,  που πραγματοποιήθηκε από τις 13-15 Φεβρουαρίου 2015.

            Μια έκθεση με αποκλειστικά Ελληνικό “χρώμα”  που φέτος πήρε μέρος και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο,  ώστε με την παρουσία της να προβάλει τα νησιά και τις ομορφιές της περιφέρειας μας στη Σουηδική και όχι μόνο αγορά. 



Τον παν-σκανδιναβικο χαρακτήρα  της έκθεσης  τον δηλώνει και η παρουσία ως συνεκθέτες  των  μεγαλύτερων tour operators της Σκανδιναβικής και Σουηδικής αγοράς, όπως Apollo Kuoni, TUI Fritidsresor, Airtours, VING, Solresor, TEMA, Detur κα. με δυνατές πωλήσεις για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν 2015. 

Σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με  την περσινή διοργάνωση, όπως λέει η διοργανώτρια εταιρία North Events με επισκεψιμότητα πάνω από 10.000 επισκέπτες στις δυο ημέρες που κράτησε η έκθεση, έναντι 7.000 επισκεπτών περίπου το 2014.

Το περίπτερο  υποστηρίχτηκε όλες τις μέρες και ώρες της έκθεσης  από τον υπάλληλο της Δ/νσης τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Λέσση Ιωάννη και τον   Σουηδόφωνο εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.  Αραβαντινό Ιωάννη.

Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες από τα Ιόνια Νησιά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα παραλάβει από τη διοργανώτρια εταιρεία σε ηλεκτρονική μορφή τη λίστα με τα στοιχεία των επισκεπτών, για περαιτέρω αξιοποίηση.

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ !!!!!



Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΟΣΥΛΟΙΚαταγγέλθηκε στις (21.02.2015) το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, ότι κατά το χρονικό διάστημα της 20.02.2015 έως και χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αργυράδων Κέρκυρας, κατά την οποία αφαιρέθηκαν χρυσά εκκλησιαστικά σκεύη και μια ασημένια λειψανοθήκη.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας