Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....

Το Δήμαρχο  Κέρκυρας  Γιάννη Τρεπεκλή, επισκέφθηκε  το περασμένο Σάββατο  το πρωί, ο  Πρέσβης της Ουκρανίας  στην Ελλάδα,  Βλαδίμηρος Σκουρώφ, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη  του Δνείπερου, κ. Ουντότ, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  Παραρτήματος Κέρκυρας, κ. Λάσκαρι.
Ο κ. Τρεπεκλής  καλωσόρισε την ουκρανική αντιπροσωπεία και στην συζήτηση που ακολούθησε,  αναφέρθηκε  στις σχέσεις  φιλίας μεταξύ δυο λαών, καθώς και στην δυνατότητα  παραπέρα συνεργασίας με την ενίσχυση πολιτιστικών ανταλλαγών.  
Να σημειώσουμε  ότι  αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Ιόνιο Βουλή, έκθεση Ζωγραφικής Ουκρανικής Τεχνοτροπίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως «άυλη παγκόσμια κληρονομιά»
Ο περιφερειάρχης  κ Ουντότ έκανε μια εκτενή παρουσίαση της περιφέρειάς  του στο  Δήμαρχο  και τον κάλεσε να δουν από κοινού  τρόπους συνεργασίας,   σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και κυρίως με τον τουρισμό. 

Ο κ. Τρεπεκλής  ευχαρίστησε την ουκρανική αντιπροσωπεία  και υποσχέθηκε σε μια νέα συνάντηση στο προσεχές διάστημα, ώστε  να υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές στο τρόπο συνεργασίας   μεταξύ των δύο πλευρών.