Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ....


        ...και μικροένταση

IMG 20121028 124907Η βροχή αλλά και η μικροένταση που προκλήθηκε στο τέλος της παρέλασης, διέκοψε λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου λίγο πριν αυτές ολοκληρωθούν σήμερα στην Κέρκυρα.
Στελέχη του ΕΠΑΜ επιχείρησαν να διαδηλώσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στο τέλος της παρέλασης, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας  παρατάχθηκαν στο δρόμο και απέκλεισαν την πρόσβαση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια. Οι επίσημοι αποχώρησαν χωρίς να κάνουν τις καθιερωμένες δηλώσεις ενώ λόγω της βροχής που εκείνη την ώρα ξέσπασε, τόσο ο κόσμος όσο και οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Ένταση δημιουργήθηκε και νωρίτερα στην κατάθεση στεφάνων όταν ομάδα στελεχών αριστερών αντιφασιστικών οργανώσεων φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, ομάδα της οποίας μέλη είχαν παραταχθεί επίσης στην Πλατεία της Σπηλιάς. 
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Α. Καλογερόπουλος Στράτης, ενώ την παρέλαση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης, η Πρύτανης του Ι.Π., ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης δεν πήγε στην εξέδρα αλλά στάθηκε με τα στελέχη του κόμματός του σε άλλο χώρο.
Από την  την  ERA KΕΡΚΥΡΑΣ