Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΓΙΑ ΒΑΒΑΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΥ...

...της εποχής του Όθωνα, καταγγέλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας  την Κυβέρνηση και καλεί τον Κερκυραικό λαό σε συμπαράσταση...


Πληροφορούμε τον Κερκυραικό λαό για  την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ποινικοποιήσει την επίσχεση εργασίας σαν μορφή πάλης απέναντι στην απλήρωτη εργασία.


Ο κος Λυκουρέντζος προκειμένου να παγιώσει την μη καταβολή της αμοιβής της εφημεριακής εργασίας των γιατρών, έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου που στηριζόμενη σε Βαυαρικούς νόμους του Όθωνα, θεωρεί το δημόσιο αξιόπιστο εργοδότη. Την παραπάνω νομική εκτίμηση δεν τόλμησε να αποδεχτεί ούτε η λογική ούτε η πολιτική βούληση κανενός  προηγούμενου υπουργού. Οι διαδικασίες για την  άρση αυτής της απόφασης εχουν δρομολογηθεί απο την ΟΕΝΓΕ με την συνδρομή πανεπηστιμικών νομικών υψηλού κύρους
    
 Για καθαρά νομικούς λόγους, η ΕΓΕΣΥΚ λύνει την επίσχεση εργασίας και προσανατολίζεται σε διαφορετικές μορφές διεκδίκησης.
Η στάση του υπουργού βέβαια δεν θα μείνει απο τον ιατρικό κόσμο αναπάντητη.
    Ως εκ τούτου η συμμετοχή της ΕΓΕΣΥΚ στην επιτροπή που θα επισκεφθεί τον υπουργό προς ανάδειξη και λύση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στη Κέρκυρα δεν είναι πλεον εφικτή. Δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομμιμοποιήσουμε την μεταμόρφωση των εχθρών της δημόσιας υγείας σε σωτήρες που αγωνιούν για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά της.
    Καλούμε τον κερκυραικό λαό να συμμετέχει ενεργά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν στο επόμενο διαστημα οι γιατροί του ΕΣΥ της Κέρκυρας.
                                                                                       Corfu Newsit