Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ....

 ...του τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών στον Άγιο Αθανάσιο


Εξηγήσεις για την αυθαίρετη και εν πολλοίς αναίτια αύξηση του τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών στον Άγιο Αθανάσιο και σε άλλες περιοχές της Κέρκυρας ζητά με Ερώτησή του από τους Υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Ιονίου πελάγους.

Σύμφωνα με έγγραφη ερώτηση του μέλους της τοπικής κοινωνίας Αγίου Αθανασίου Αλέξανδρου Ρούσσινου, η οποία και παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Κέρκυρας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννη Ζήκο:

«Την ώρα που ο κόσμος χάνει τη δουλειά του ...


... μειώνονται σε πρωτοφανή επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία στους νέους φτάνει το 50%, έρχεται η Δ.Ε.Η. Α.Ε και διπλασιάζει «ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ» -  Ε.Ε.Τ.Α, χρεώνοντας με  6€ /m2, την ώρα που άλλες περιοχές μες στην πόλη της Κέρκυρας καθώς επίσης και τουριστικές περιοχές έχουν λιγότερο από 6 ευρώ/m2».

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, διατείνονται ότι τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν για να εκδώσουν το Ε.Ε.Τ.Α., σε κάθε Κοινότητα ή σε άλλη ευρύτερη περιοχή, τα έχει δώσει ο κάθε Δήμος.

Αν κοινότητες και περιοχές του Δήμου Κέρκυρας, δεν έχουν μπει στο σύστημα αντικειμενικών αξιών εδώ και τόσα χρόνια, είναι ευθύνη όλων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, αλλά και του σημερινού Δήμου Κέρκυρας.

«Ποιο το σκεπτικό αύξησης κατά 100% του νέου χαρατσιού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση μέσω των τιμολογίων της Δ.Ε.Η., για όλες τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(κυρίως κατοικίες), στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο; Ποιο είναι το ακριβές ποσό που αναμένετε ότι θα μπει στον κρατικό κορβανά;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την οριστική κατάργηση του χαρατσιού στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου αλλά και την κατάθεση χρονοδιαγράμματος για την ένταξη των Δήμων στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.





ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

κ.κ. Υπουργοί,

Έγγραφη ερώτηση στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σπ. Μωραΐτη απέστειλε το μέλος της Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου Αλέξανδρος Ρούσσινος, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί πως έχει προκύψει η αυθαίρετη αύξηση στο χαράτσι στην περιοχή.

Στην επιστολή η οποία και παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Κέρκυρας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννη Ζήκο, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Παρακαλώ όπως με ενημερώστε εγγράφως, για την αυθαίρετη και χωρίς καμιά λογική αύξηση 100% (από 3€ στα 6€  / m2)  στο «νέο χαράτσι», που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση μέσω των τιμολογίων της Δ.Ε.Η., για όλες τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(κυρίως κατοικίες), στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο.

Την ώρα που ο κόσμος χάνει τη δουλειά του , μειώνονται σε πρωτοφανή επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία στους νέους φτάνει το 50%,
έρχεται η Δ.Ε.Η. Α.Ε και μας διπλασιάζει «ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ» -  Ε.Ε.Τ.Α, χρεώνοντας με  6€ /m2, την ώρα που άλλες περιοχές μες στην πόλη της Κέρκυρας καθώς επίσης και τουριστικές περιοχές έχουν λιγότερο από 6 ευρώ/m2.

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.Ε.Η., μας ενημέρωσαν κατόπιν επικοινωνίας ότι τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν για να εκδώσουν το Ε.Ε.Τ.Α., σε κάθε Κοινότητα ή σε άλλη ευρύτερη περιοχή, τα έχει δώσει ο κάθε Δήμος.

Αν κοινότητες και περιοχές του Δήμου Κέρκυρας, δεν έχουν μπει στο σύστημα αντικειμενικών αξιών εδώ και τόσα χρόνια, είναι ευθύνη όλων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, αλλά και του σημερινού Δήμου Κέρκυρας.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να την πληρώσει πάλι ο απλός κάτοικος – ο συνταξιούχος – ο άνεργος, δεν πάει άλλο!

Απαιτώ το Δημοτικό Συμβούλιο να πράξει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η τεράστια, αυτή αδικία που υφίσταται οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο να επανέρθει στα προηγούμενα επίπεδα, αλλά αν δύναται να καταργηθεί κιόλας, λαμβάνοντας υπόψη την γεωγραφική θέση του χωριού (μειονοτική - ημιορεινή) και την οικονομική του σύσταση (κυρίως συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., αυτοαπασχολούμενοι και εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό).

Τέλος κ. Δήμαρχε θεωρώ ότι πρέπει να επιληφθείτε με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη το παρόν ζήτημα και αν απορρέουν ευθύνες σε κάποιους υφιστάμενους σας, οι οποίοι αμέλησαν το παρόν, σας καλώ  να πράξετε τα δέοντα».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποιο το σκεπτικό αύξησης κατά 100% του νέου χαρατσιού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση μέσω των τιμολογίων της Δ.Ε.Η., για όλες τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(κυρίως κατοικίες), στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο;

2.Ποιο είναι το ακριβές ποσό που αναμένετε ότι θα μπει στον κρατικό κορβανά;

3.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε είτε εσείς είτε ο Δήμος Κέρκυρας προκειμένου να καταργηθεί οριστικά το τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου; Κατανοείτε ότι δεν είναι δυνατόν να φοροδοτήσουν πολίτες που δεν διαθέτουν σταθερό εισόδημα ή λαμβάνουν τις πενιχρές, κουτσουρεμένες συντάξεις που εσείς οι ίδιοι αποφασίσατε να τους παράσχετε;

4.Πότε θα ενταχθούν οι Δήμοι στο σύστημα αντικειμενικών αξιών; Παρακαλώ να κατατεθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα.




Ο Ερωτών Βουλευτής