Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 ...ΚΕΡΚΥΡΑΣ Σπύρος Πίκουλας, αφού πριν δύο περίπου χρόνια έσωσε την ομάδα από την διάλυσή της  !!!

Σπύρος Πίκουλας
Με ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  τονίζει ότι, στη συγκέντρωση του Δ.Σ. του ΑΠΣ Όλυμπος,  την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 υπέβαλα εγγράφως την παραίτησή μου από μέλος. Τους λόγους τους εξέθεσα στα μέλη εγγράφως και ο σημαντικός λόγος που με οδήγησε ήταν, ότι….  Υπάρχει διαφορετική αντίληψη της λειτουργίας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και δεν θεωρώ ότι μπορώ να συνεχίσω κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που όμως πρέπει να μείνουν στην οικογένεια της ομάδας και δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν. Επειδή ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά θέλω να διευκρινίσω τα εξής για να ξέρει ο καθένας τι εννοώ.
Αρχικά πριν δυο χρόνια που ανέλαβα την ομάδα, ήταν...

... προ των πυλών του Πρωτοδικείου και με τον Τάσο Ρώσση και 2-3 άλλους αποφασίσαμε να πάρουμε το βάρος και την ευθύνη της λειτουργίας της. Ο στόχος ήταν η δουλειά στις υποδομές, για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει δικούς της παίκτες κλπ, έστω και αν είχε μπροστά της συμμετοχή σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική (στη συνέχεια), δηλαδή υπεραυξημένα έξοδα.. Ενεργοποίησα την Θύελλα με στόχο να είναι το σκαλοπάτι για άνοδο των παιδιών της ακαδημίας στην πρώτη ομάδα. Αυτό το μοντέλο, στα δύο χρόνια αξιοποίησε δουλειά προηγούμενων χρόνων στις ακαδημίες και σήμερα στο ρόστερ η νυν διοίκηση έχει δηλώσει πάνω από 17-18 ποδοσφαιριστές (μαζί με κάποιους από την παιδική ομάδα) να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα του Ολύμπου. Φέτος όμως αποφάσισαν να διαλύσουν  τη Θύελλα και δεν δήλωσαν τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.
Δεύτερο ατόπημα (κατά τη γνώμη μου) η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ των ακαδημιών. Έδωσαν στο αξιόλογο και με πάρα πολλές ικανότητες και γνώσεις προπονητή κ. Γιάννη Γκαμπέτα* την ακαδημία εν λευκώ. Δηλαδή να διαχειρίζεται τα πάντα (οικονομικά, εισπράξεις, πληρωμές,  επιλογή προπονητών κλπ) και να δίνει στην ομάδα 5€ (πέντε ευρώ)  για κάθε παιδί που πληρώνει συνδρομή, ουσιαστικά και τυπικά με αυτόη ενοικίαση ολοκληρώθηκε και μάλιστα, αντί πινακίου φακής. Η δική μου πρόταση (αν γράφτηκε στα πρακτικά δεν γνωρίζω) παρουσία 11-12 μελών του Δ.Σ. ήταν κάθετα αντίθετη, ή σε περίπτωση που δεν άλλαζε το μοντέλο ενοικίασης, ο Όλυμπος να παίρνει τουλάχιστον 12€ το άτομο (δημοκρατία έχουμε, η ψήφος των μελών του Δ.Σ. είναι αποδεκτή). Παλιότερη άλλη μια φοράλειτούργησε αυτό το μοντέλο και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Η απορία μου είναι, γιατί σε ένα 19μελες συμβούλιο φέτος, με έξοδα της ομάδας ιδιαίτερα περιορισμένα, δεν θα μπορούσε, (με τον Όλυμπο στο τοπικό),  να πάρει μέρος η Θύελλα??? Ακόμα αναλογίζομαι γιατί δεν θα μπορούσαν να βρεθούν 2-3 άτομα να λειτουργήσουν την ακαδημία, όταν πέρσι υπήρχε και Θύελλα και ομάδα στη Γ΄ Εθνική και Ακαδημία και ουσιαστικά με 7 μέλη στο Δ.Σ. λειτούργησαν όλα, κυρίως όμως Θύελλα και Ακαδημία????
Πέρσι η παιδική ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και η Θύελλα αγωνιζόταν με παιδιά 14-17 ετών. Κάποια να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, τα άλλα της Θύελλας και του παιδικού να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και να ετοιμαστούν για τα επόμενα χρόνια, όχι να διώξουμε της Θύελλας όσα δεν ανέβηκαν στον Όλυμπο και να διώξουμε και όσα δεν έχουν ηλικιακά δυνατότητα να πάρουν μέρος στο παιδικό πρωτάθλημα, συνολικά δηλαδή πάνω από 20 άτομα, που μέσω Θύελλας ίσως 3-4 από αυτά θα μπορούσαν σε 1-2 χρόνια να πάνε στον Όλυμπο, παράλληλα δε, θα είχαν από το παιδικό δυνατότητα ένταξης σε δική τους ομάδα, με την προπονητική φιλοσοφία του Ολύμπου, να παίξουν 2-3 χρόνια και να ετοιμαστούν έτσι ώστε κάποια να πάνε ψηλότερα.
Η διάλυση αυτών που με κόπο και πόνο στήσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια με τους συνεργάτες μου, δεν ήταν δυνατόν να τύχει της δικής μου έγκρισης και αποδοχής. Ο Κώστας Κωνστάντης και τις δυο σεζόν και Άρης Κρεμόνας τη μια και Σπύρος Μέριανος την δεύτερη, μαζί με τον Τάσο Ρώσση (ψυχή της ομάδας σε όλα) και τον Μιχάλη Γραμμένο (που σε καθημερινή βάση φρόντιζε να είναι τα πάντα καθαρά, αποδυτήρια, εξωτερικοί χώροι) μάτωσαν, έτρεξαν, άφησαν τις οικογένειές τους, τις δουλειές τους, πόνεσαν κάποιοι οικονομικά, για να λειτουργήσουν σωστά Θύελλα και Ακαδημίες. Τον ιδρώτα, την αγωνία, το τρέξιμο, την σωστή και σοβαρή δουλειά που έκαναν, την τεράστια συμμετοχή τους στο να δημιουργηθούν οι υποδομές για να έχει αύριο ο Όλυμπος, δεν μπορώ να υπογράψω να καταστραφούν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω λόγο ύπαρξης στο νυν διοικητικό σχήμα, το οποίο με 19 ή 17 άτομα μετά από δυο παραιτήσεις, θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα.
Φεύγοντας από την ομάδα θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια των δυο χρόνων που ήμουν στην ομάδα με τα πολλά λάθη και τις παραλήψεις μου, να ευχαριστήσω εκτός από τα παιδιά που ονομαστικά ανέφερα πιο πάνω,  τους κ.κ. Δημήτρη Πουλημένο (Ταβέρνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ)  και κ. Βασίλη Μηλιορίζο, που φρόντισαν περισσότερο από κάθε άλλον να μπουν χρήματα στο ταμείο της ομάδας, αλλά και όσους στήριξαν την προσπάθειά μας  και πάνω από όλους τον προπονητή Άκη Πανδή,  ο οποίος είναι κατά τη γνώμη μου κορυφαίος προπονητής, παιδαγωγός και άνθρωπος και ο Όλυμπος και εγώ προσωπικά του χρωστάμε πολλά.
Σίγουρα θα είμαι δίπλα στην ομάδα, άσχετα αν διαφωνώ με τις επιλογές. Ειλικρινά θέλω να ευχηθώ στον πρόεδρο κ. Σπ. Καρδακάρη και στους εναπομείναντες στο Δ.Σ. δύναμη και κουράγιο, να πετύχει η ομάδα, κάτω από το δικό τους μοντέλο λειτουργίας, γιατί πάνω από όλα και όλους μας, είναι ο Όλυμπος. Θα συνεχίσω και με το Δ.Σ. και μόνος, να δίνω τη μάχη για το θέμα του Ιδιοκτησιακού του  γηπέδου και του κτιρίου της Αθ. Πολίτη.
Ευχαριστώ
Σπύρος Πίκουλας
ΣΗΜ.: Η αντίθεση μου στις ακαδημίες, έχει να κάνει με το μοντέλο λειτουργίας (ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ) των Ακαδημιών και δεν έχει να κάνει, ούτε για τις ικανότητες, ούτε για την προπονητική αξία του Γιάννη Γκαμπέτα, ο οποίος ήταν η καλύτερη προπονητική επιλογή.