Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ...

…και εμπόρους της πόλης από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Κέρκυρας, κυρίων Σπύρου Καλούδη και Γιώργου Ραιδεστινού ,για την εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού ιστού της Παλαιάς Πόλης και την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών μας λόγω του Πάσχα

 

                    ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τους καταστηματάρχες και εμπόρους της πόληςΚέρκυρα, 6/4/2015Αγαπητοί καταστηματάρχες και έμποροι,Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα και η διαβούλευση με τους φορείς της πόλης για τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας συνεχίζεται. Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συζητήσεις με τους εκπροσώπους σας.

Μέχρι τη λήξη της διαβούλευσης, σας στέλνουμε μερικές από τις βασικές αρχές που θα πρέπει να εφαρμοστούν από ΟΛΟΥΣ τους καταστηματάρχες σε σχέση με τον τρόπο έκθεσης των εμπορευμάτων τους. Φυσικά η ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας θα θέσει το ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας στην πόλη.Ιστορικό κέντρο ΚέρκυραςΓια την εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού ιστού της Παλαιάς Πόλης και την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών μας.

Για τη  διατήρηση σχέσεων σεβασμού, τόσο μεταξύ των καταστηματαρχών όσο και μεταξύ καταστηματαρχών, κατοίκων και επισκεπτών της παλιάς πόλης.

Για τη  δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς άτομα  ηλικιωμένα και με ειδικές ανάγκες.

Με βάση την ΑΡΧΗ ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους, οφείλουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε  την πόλη μας τηρώντας απλούς πρώτους κανόνες.Τοποθέτηση εμπορευμάτων στο Ιστορικό κέντρο1. Το μέγιστο ύψος να είναι κάτω από το ύψος των ερτών των εισόδων και των παραθύρων του ισογείου του κτηρίου.

2. Το μέγιστο πλάτος να είναι οι 30 εκ. από τον τοίχο του κτηρίου, με βασική προϋπόθεση να υπάρχει τουλάχιστον 1,5 μ. του δρόμου καθαρό.

3. Θα πρέπει να μένουν ελεύθερα όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καλύπτονται:

α. οι είσοδοι των κατοικιών

β. οι έρτες και οι εξωτερικές κολόνες του κτηρίου

γ. οι γωνίες του κτηρίου, σε απόσταση μικρότερη των 30 εκ. από την κάθε πλευρά

δ. σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται τοποθέτηση σε επιφάνειες χώρων που δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο κατάστημα.Στα τουριστικά καταστήματα, η έκθεση των εμπορευμάτων θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο και τους όρους που αναφέρονται και για τα εμπορικά.
                                                        ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ                           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ

(ΠΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)                                     

                              

           ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                   ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ