Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΒΙΛΑ ΡΟΣΣΑ !!!

 Τη σύμβαση της μελέτης για την αποκατάσταση της ,Βίλα Ρόσσα στην Κέρκυρα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης της Βίλλα Ρόσσα, καθώς η μελέτη με τίτλο: “Μελέτη αποκατάστασης κτιρίου Βίλα Ρόσσα – Κέρκυρα» που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος , τον  περασμένο Δεκέμβριο, προϋπολογισμού 202.202,53, έχει ήδη ολοκληρωθεί και αποσταλεί στην Εταιρεία Νεότερων Μνημείων στα Ιωάννινα, ώστε να εισηγηθεί προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, του Συμβουλίου Μουσείων και του Ειδικού Οργάνου (Κοινό Κ.Α.Σ.- Κ.Σ.Ν.Μ.) και αμέσως μετά να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την υλοποίηση του έργου. 

 Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επιβραβεύει την  αξιέπαινη εθελοντική πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», να προβεί στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, του πιο περίτεχνου και επιβλητικού αρχοντικού της Κέρκυρας, της Βίλλα Ρόσσα. 

«Η ανιδιοτελής αυτή πράξη της εθελοντικής ομάδας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», προωθεί την αλληλεγγύη, την κοινωνική συμμετοχή, τη θετική στάση σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, ενώ καλλιεργεί σε όλους μας το συναίσθημα και την ευθύνη της στήριξης κάθε «δημοσίου αγαθού». 

H Βίλλα Ρόσσα, που αποτελεί ένα έμβλημα της αρχιτεκτονικής εποχής  του 19ου αιώνα,  διατηρεί μέχρι και σήμερα «ζωντανή» την ιστορία της Κέρκυρας και τις επιρροές που δέχθηκε από φημισμένους τότε αρχιτέκτονες και Ιταλούς ζωγράφους.

 Άμεση και έμπρακτη πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι το ιστορικό κτίριο να αποκατασταθεί είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα και τον πολιτισμό της»  αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος.
Ert.gr