Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΓΙΝΑΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ


Πρώτο θέμα έγιναν στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού Spiegel 
τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ύδρα. Όλα άρχισαν την Παρασκευή, όταν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας εντόπισε - μετά από έλεγχο - φορολογικές παραβάσεις σε μια από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες του νησιού. 

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν πως...
... το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν έκοβε αποδείξεις στους πελάτες και έψαξαν αμέσως τον υπεύθυνο. Τότε εμφανίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα, από την οποία ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε λιπόθυμη στο κέντρο υγείας. 

Τη θέση της ηλικιωμένης πήρε ο γιος της, τον οποίο οι υπάλληλοι συνέλαβαν και πήγαν να μεταφέρουν στον εισαγγελέα Πειραιά. Πολίτες όμως της Ύδρας έστησαν μπλόκο και δεν επέτρεψαν τη μεταφορά του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας. Ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του πλοίου το οποίο θα μετέφερε τον επιχειρηματία στον Πειραιά προπηλακιστικέ. 

Αποφασίστηκε να ματαιωθεί η μεταφορά του άνδρα και να κρατηθεί προσωρινά στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Κατά την κράτηση του ιδιοκτήτη της ταβέρνας συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το τμήμα πολίτες, οι οποίοι πέταξαν κροτίδες και πέτρες στο κτίριο.

EURO2day