Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΦΕΡΕΙΡΑ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Ζεσουάλδο Φερέϊρα: «Για την ανατροπή και τη πρόκριση»

Την ανατροπή του 2-0 που ηττήθηκε στο «Ροσαλέδα» θα κυνηγήσει αύριο βράδυ ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ στον επαναληπτικό με τη Μάλαγα ώστε να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου και επεσήμανε ότι οι παίχτες του θα χρειαστούν σιδερένια νεύρα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία.
Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ότι...
... η ομάδα του χρειάζεται τα στοιχεία αυτά, προκειμένου να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ώστε να έχει ελπίδες να ανατρέψει το 2-0 της περασμένης Τετάρτης και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους. Ο προπονητής των «πρασίνων» τόνισε επίσης ότι θα πάρει κάποια ρίσκα, υπενθύμισε όμως ότι, αν η ομάδα του δεχθεί γκολ, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Χαρακτήρισε ακόμη το αυριανό ματς ως ένα τεστ για τους ποδοσφαιριστές του και κάλεσε τους φίλους του «τριφυλλιού» να γεμίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο Φερέιρα ρωτήθηκε για τα στοιχεία που θα πρέπει να εμφανίσει στο αυριανό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και είπε: «Το πρώτο είναι να βρούμε μία Μάλαγα που να μην παίξει τόσο καλά. Κατά δεύτερο, πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι πιο σίγουρος, να έχει πίστη στις δυνάμεις του και να έχει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, να ακολουθήσει έναν γρήγορο ρυθμό. Θα προσθέσω ότι ο αυριανός αγώνας είναι σημαντικός, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αποκομίσουμε ικανοποίηση και ανταμοιβή, εάν προκριθούμε. Είναι ένα τεστ για τους ποδοσφαιριστές, για να διαπιστώσω εάν είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο και αν είναι πολεμιστές. Στην Ευρώπη θα παίξουμε σίγουρα, απλά δεν ξέρουμε τη διοργάνωση. Η τακτική είναι κάτι άλλο, το μαχητικό πνεύμα είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό περιμένω να διαπιστώσω».
Και συνέχισε, μιλώντας για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Πιστεύω ότι εμείς έχουμε το αβαντάζ, αν και έχουμε ηττηθεί στο πρώτο ματς, αύριο αρχίζουμε με το 0-0 και μπαίνουμε στον αγώνα σαν μεγάλος σύλλογος, που είναι ο Παναθηναϊκός, για να πετύχουμε την ανατροπή και την πρόκριση. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, θα προσπαθήσουμε και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το σενάριο να κάνουμε 2-0, να πάμε στην παράταση και στα πέναλτι δεν είναι το ιδανικό. Ρίσκο τακτικά θα πάρω. Μην ξεχνάμε ότι, εάν δεχθούμε ένα γκολ από τη Μάλαγα, τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα. Αύριο καλούμαστε να έχουμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι και αυτό απαιτεί σιδερένια νεύρα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Το αυριανό ματς θα κριθεί στη διάρκεια».
Αναφερόμενος στο πρώτο παιχνίδι, ο Πορτογάλος επισήμανε: «Μπήκαμε αγχωμένοι, χωρίς αυτοπεποίθηση. Δεχτήκαμε γκολ και δεν αντιδράσαμε. Έχουμε νέους ποδοσφαιριστές και δουλεύουμε μαζί τους για να ενταχθούν στην ομάδα. Υπάρχει και η διαφορά των πρωταθλημάτων. Είναι άλλη η ένταση του ισπανικού και άλλη του ελληνικού. Εγώ προσπαθώ να δώσω στις προπονήσεις την ένταση που θέλω, αλλά δεν αρκεί αυτό. Τέλος, να λάβουμε υπόψη μας ότι η Μάλαγα τερμάτισε τέταρτη στην Ισπανία. Δεν είναι παραδοσιακή μεγάλη ομάδα, αλλά διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ».
Τέλος, το μήνυμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν: «Το γήπεδο έχει 70.000 και περιμένω τους οπαδούς μας να το γεμίσουν. Αύριο κρίνονται πολλά. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, που σίγουρα θα έχει πολλά οφέλη. Μιλάω για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ζητάω τη στήριξη τους, να μας βοηθήσουν, ώστε να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό την ομάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που ήταν πάντα. Αύριο είναι μία μεγάλη στιγμή για την ομάδα και τους θέλω παρόντες».
Τους παίκτες του «τριφυλλιού» εκπροσώπησε ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος είπε: «Το θέμα είναι τι τακτική θα ακολουθήσουμε, που δεν θα την αποκαλύψουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παίξουμε για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα είναι οδηγός για αύριο, αλλά πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι και να πετύχουμε κάποιο γκολ»
ert.gr