Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΠΑΛΙΑΤΖΗ....

Πάρτα όλα, παλιατζή…
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Την ώρα που η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στα συν και τα πλην της επίσκεψης Μέρκελστην Ελλάδα (ένα μέγιστο επικοινωνιακό κατόρθωμα της κυβέρνησης που επιζητούσε μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα) τα νέα από το υπουργείο Οικονομικών είναι δραματικά:
Ο Τόμσεν ο,τι ζητάει πλέον τα παίρνει πολύ εύκολα από τον Στουρνάρα που συζητάει πλέον με την τρόικα έχοντας το μαχαίρι στο λαιμό με αποτέλεσμα να δίνει νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, νέες περικοπές σε δώρα και επιδόματα, και νέες απολύσεις στις ΔΕΚΟ, στον Τόμσεν που όλο ζητάει και κάτι περισσότερο.
Όλα αυτά προκειμένου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να...
... προλάβει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 Οκτώβρη και να μην αναγκαστεί να κάνει στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Νοέμβρη.
Γιατί αν η δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν εκταμιευθεί μέχρι τις 20 Νοέμβρη τότε, μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις δε θα δοθούν τέλος Νοέμβρη, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία.
Παράλληλα η ομάδα των οικονομικών συνεργατών της Μέρκελ που την συνόδευσαν στην χθεσινή επίσκεψή της στην Αθήνα πήραν από τον φορέα διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας καταλόγους με τιμές των προς πώληση ελληνικών δημοσίων κτισμάτων, εκτάσεων και επιχειρήσεων (από νησιά μέχρι ΔΕΗ και λιμάνια) για να μελετήσουν τις τιμές και ανάλογα να κατευθύνουν τους Γερμανούς επενδυτές και αγοραστές που θέλουν να πάρουν Ελλάδα «με ένα κομμάτι ψωμί»
Μέσα σε αυτή την ασφυκτική και δραματική ατμόσφαιρά για τη χώρα μας, μέχρι την επόμενη Τετάρτη ο ελληνικός λαός με διάγγελμα του πρωθυπουργού θα μάθει τις νέες αιματηρές θυσίες που πρέπει να κάνει για τα 13,6 δισ. του τρίτου μνημονίου.