Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ...

                                   Corpus Christi

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ


Ένταση επικράτησε έξω από το θέατρο "Χυτήριο", όπου μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να εμποδίσουν με τη βία την παράσταση Corpus Christi.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Χ.Α., Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Νίκος Μίχος καιΝίκος Κούζηλος.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν παρευρισκόμενοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και έριξαν γιαούρτια στην είσοδο του "Χυτηρίου" και έσκισαν αφίσες της παράστασης.

Οι χρυσαυγίτες χτύπησαν και δημοσιογράφο, σύμφωνα με καταγγελίες του στο Twitter.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Έγιναν τέσσερις προσαγωγές...

...Κλειστά παρέμειναν μέχρι τις 23.30 και τα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού. 

Έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συντελεστές της παράστασης. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Ρεπούση, ο Νίκος Μπίστης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΠέτρος Τατσόπουλος και Βασιλική Κατριβάνου, επίσης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν την κλειδαριά του θεάτρου, ώστε να μπουν μέσα και να σταματήσουν την παράσταση και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Το πρωί της Πέμπτης εκδικάστηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της παράστασης, που είχαν υποβάλλει πολίτες και μέλη των οργανώσεων, τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά.



Μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα 99,5", ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου, δήλωσε σοκαρισμένος, κάνοντας λόγο για απειλές εναντίον της ζωής του και για απειλητικά συνθήματα έξω από το θέατρο.

"Θέλω να φύγω από αυτήν την χώρα. Δεν νιώθω πια ασφαλής. Σήμερα αποφάσισαν να φιμώσουν την ελευθερία της συνείδησης και του λόγου, στη χώρα που γέννησε το θέατρο. Υπάρχουν θεατές που θέλουν να δουν την παράσταση και απορώ γιατί δεν τους αφήνουν. Αν θέλουν ας μην την δουν", είπε.




Ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, μετά τα νήπια ασχολήθηκε και με το Θέατρο...













Ματαιώθηκε η παράσταση-Αποχώρησαν οι αριστεροί υπερασπιστές των βλάσφημων!



Nooz.gr