Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ....

Κλειστό είναι από τις 10.30 το πρωί το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων. 
Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο από τις 11.00, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποιεί από τις 10.30 το ΠΑΜΕ. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα όπου βρίσκονται πλέον οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Kαι στη σημερινή κοινητοποίηση, η Αλέκα Παπαρήγα δίνει το «παρών», δηλώνοντας: 

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία...


... δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00) καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και για αυτόν τον λόγο τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια. 

Πιο συγκεκριμένα σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή προχώρησαν οι δικηγόροι, μετά την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. 

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία. 

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 10.00 - 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις. 

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους. 

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ