Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ :"ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ"....


         Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου συμμετέχει στην παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που εγκαινιάζει το χριστουγεννιάτικο κύκλο του Μεγάρου. 
Οι μουσικές και οι ήρωες της θρυλικής Λιλιπούπολης ξαναζωντανεύουν σε πέντε παραστάσεις στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής στις 30 Νοεμβρίου, 1 & 2 ΔεκεμβρίουΗ παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.
·         Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 9.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας μουσική παράσταση με τον τίτλο ...

...«Από τον Αττίκ στον Γούναρη». Στην παράσταση θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ελαφρού τραγουδιού σε αυθεντικές εκτελέσεις από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι τις αρχές του ‘60. Θα ερμηνεύσουν οι Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Δαυίδ Ναχμία. Στην εκδήλωση για πρώτη φορά θα ακουστεί το τραγούδι του Αττίκ  με τον τίτλο «ΚΕΡΚΥΡΑ».
·         Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας   διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τον ομότιμο καθηγητή αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. Διονύση Α. Ζήβα. Ομιλητές θα είναι η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π.   Ειρήνη Εφεσίου και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ι.Π.   Θεοδόσης Πυλαρινός. Θα ακολουθήσει διάλεξη του καθηγητή Δ. Ζήβα με θέμα: «Η ιστορική αρχιτεκτονική της Επτανήσου. Παρελθόν, παρόν και μέλλον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας, την Παρασκευή στις 20.00 το βράδυ.
·         Την Παρασκευή, στις 7 και μισή το απόγευμα, στην πινακοθήκη του δήμου Κέρκυρας θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη«Περί Γλυπτικής»
·         Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Animation και με στόχο τη συνεργασία του με ένα από τα σπουδαιότερα Ιδρύματα στην Ελλάδα το Be there!Corfu Animation Festival, ετοιμάζει τις αποσκευές του για μία εκτός έδρας τριήμερη εορταστική εξόρμηση. Από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το Be there! γιορτάζει το animation στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές όλων των σχολικών τάξεων, workshops για επαγγελματίες και προβολές των Best of       του 2012.
·         Έκθεση φωτογραφίας του διάσημου φιλέλληνα Αμερικανού, φωτογράφου Robert McCabe με θέμα την Ελλάδα και την Κίνα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Μαΐου. Ο Robert McCabe έχει στο ενεργητικό του βιβλία που έγιναν μπεστ - σέλερ στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων για την Ελλάδα, την Κούβα και την Ανταρκτική. Φωτογραφικές συλλογές του έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη.
·         Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία φιλοξενεί το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, την  Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, με μια παρέα μουσικών, που θα μας ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που έχουν το άρωμα της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας.
Ένα μίγμα Ανατολίτικης, Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής μουσικής.
Σκοποί που ζουν και παραδίδονται από γενιά σε γενιά εμπλουτιζόμενοι κάθε φορά από καινούρια στοιχεία.
·         Επίσης στο Πολύτεχνο ξεκινούν μαθήματα κινεζικής ενεργειακής και πολεμικής τέχνης ΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, με τον Γιώργο Μουζακίτη.
·         Δωρεάν μάθημα Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, κάθε Πέμπτη, θα παρέχει ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Κορακιάνας. Τα μαθήματα θα γίνονται στη Δασιά.
·         Ένα νέο ντοκυμαντέρ προβάλλεται από το βρετανικό κανάλι ITV1. Πρόκειται για σειρά 8 ημίωρων επεισοδίων με τίτλο : "Corfu: A Tale of Two Islands", η οποία παρακολουθεί τους Βρετανούς μετανάστες στην Κέρκυρα και τους επισκέπτες του νησιού στην καθημερινή ζωή τους.
Στο πρώτο επεισόδιο μια Βρετανίδα που ασχολείται με την διοργάνωση εκδηλώσεων και γάμων μιλά για την ζωή της στην Κέρκυρα, ενώ μια άλλη Βρετανίδα που ταξίδεψε στην Κέρκυρα την δεκαετία του '80 γιορτάζει τα 25 χρόνια γάμου της με έναν Κερκυραίο.
·         Το Iππικο Κέντρο Silvaland και οι εκπαιδευτές της Ιππασίας προσκαλούν τους γονείς των μαθητευόμενων σε μια ενημερωτική ημερίδα, που αφορά στην πληροφόρηση της ιππασίας, στην σχέση που αναπτύσσετε μεταξύ ανθρώπου και αλόγου. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι οι γονείς να έρθουν πιο κοντά στην Ιππασία και να μάθουν περισσότερα σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τα μαθήματα. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτώβριου και ώρα 17.30 στο Ιππικό Κέντρο Silvaland
·         Με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Δημήτρη Σταρόβα μαζί με την Ζηνοβία Αρβανιτίδη θα κάνει τη χειμερινή του πρεμιέρα το Επτά τεχνών τόπος, στο Βιρό. Οι τρεις καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση «Εφ' όλης της ύλης» με παλιά και νέα τραγούδια την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
ert.gr