Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΝΕΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Μεγαλύτερες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις


- 1,2 δισ. επιπλέον μέτρα για το 2013
- Κόβουν περισσότερα από μισθούς συντάξεις
- Σώζονται τα επιδόματα αναπηρίας
- Κόβουν τα δώρα από τους αγρότες
Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα είναι πλέον η κυβέρνηση όμως αυτό είναι καλό μόνο ... 
...για τη δόση και την επιμήκυνση. Με τις απαιτήσεις των δανειστών ο λαός καλείται να πληρώσει τα πάντα και ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ακόμη και να δοθεί επιμήκυνση για τους πολίτες θα είναι δώρο άδωρο.

Ουσιαστικά συμφωνήθηκε να αυξηθούν από τα 7,8 στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ τα μέτρα για το 2013 και τα μέτρα για το 2014 να είναι στα 4,5 δισεκατομμύρια.

Αυτό θα σημάνει νέες περικοπές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων στις συντάξεις και 1,2 δισεκατομμυρίων στους μισθούς.
Όλα δείχνουν ότι προς το παρόν 300 εκατομμύρια από αναπηρικά επιδόματα δεν θα πειραχτούν, όπως δεν θα γίνει μείωση κατά 30 ευρώ στις συντάξεις των αγροτών.

Από κει και πέρα όμως υπάρχουν μόνο περικοπές.

Κόβονται τα δώρα για τους αγρότες, ενώ γίνονται πιο μεγάλες οι περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Τα μέτρα που αφορούν σε συνταξιούχους αυξήθηκαν από τα 3,8 δισεκατομμύρια στα 4,9 δισεκατομμύρια.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις των εφάπαξ και στην αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σε ότι αφορά στους μισθούς το τελευταίο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε εξοικονόμηση από τη μισθολογική δαπάνη κατά 1.4 δισ. ευρώ. Η εξοικονόμηση τώρα ανεβαίνει σε 1.7 δισ. ευρώ ή κατά 260 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από μεγαλύτερες μειώσεις επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, των ειδικών μισθολογίων, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και την εφεδρεία.

Στα κοινωνικά επιδόματα το ποσό της εξοικονόμησης ήταν στα 826 εκατ. ευρώ, αλλά τώρα πάει στα 1.18 δισ. αυξάνεται δηλαδή κατά 354 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ευρύτερες περικοπές και μειώσεις επιδομάτων, που θα προσδιοριστούν εντός των ημερών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ουσιαστικά να εξανεμίζεται το όποιο όφελος από την επιμήκυνση, αφού ούτως ή άλλως ο λαός θα πληρώσει τα πάντα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Επιπρόσθετα οι τροϊκανοί φαίνεται να “βλέπουν” και νέες ανάγκες για μέτρα για τη διετία 2015-2016, αν και ακόμη δεν μιλούν με ποσά.

Με λίγα λόγια τίποτα δεν αποκλείει νέο μνημόνιο τα επόμενα χρόνια.

Νewsit.gr