Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Τον Δήμο San Benedetto del Tronto της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Ιωάννης Τρεπεκλής, ως επίσημος προσκεκλημένος στη γιορτή της πόλης Fiesta del Patrono.
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Giovanni Gaspari και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Paolo Perazzoli καθώς και με συνεργάτες του Δήμου και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Iniziativa Adriatico - Ionica. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας των Δήμων Κέρκυρας, Brindisi, Bari, Montepadrone, San Giovanni Rotondo, San Benedetto, Montedinove προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κοινός προορισμός, προς τις πόλεις αυτές και να προωθηθεί κυρίως σε νέες αγορές. Οι Δήμοι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά όπως, αρχιτεκτονικό πλούτο, πολιτιστική κληρονομιά, κουλτούρα και γαστρονομία.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της συνεργασίας και της ανταλλαγής όχι μόνο ανάμεσα στους θεσμούς αλλά ανάμεσα στην κοινωνία. Έτσι, ως πρώτο βήμα, η συνεργασία Κέρκυρας και San Benedetto del Tronto θα ξεκινήσει με την ανταλλαγή μαθητών και σπουδαστών.
Σύντομα, οι δύο Δήμαρχοι θα συναντηθούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τους Τουριστικούς Φορείς και τα Επιμελητήρια για τη χάραξη κοινής στρατηγικής που αφορά το Πρόγραμμα Iniziativa Adriatico – Ionica και άλλες δυνατότητες συνεργασίας με άξονα τον Τουρισμό, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.
Διαχείριση απορριμμάτων
Στο San Benedetto del Tronto, ο Δήμαρχος παρακολούθησε παρουσίαση ενός πρωτοποριακού μοντέλου αποκομιδής των απορριμμάτων και επισκέφθηκε το εργοστάσιο διαχείρισης τους. Στο τεχνικό τραπέζι που ακολούθησε την παρουσίαση, έγινε ανταλλαγή εμπειριών τεχνογνωσίας και προβληματισμών σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μεταξύ του Δημάρχου Κέρκυρας, του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντή και του επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας.
Επίσκεψη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Αμέσως μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο απορριμμάτων, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Istituto Professionale di Stato per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione “Filippo Buscemi”, του San Benedeto del Tronto. Στη σύσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο της Σχολής και τον Αντιδήμαρχο Paolo Canducci, προτάθηκε η ανταλλαγή μαθητών της Σχολής με μαθητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Η ανταλλαγή θα βοηθήσει τους μαθητές των Σχολών και των δύο Δήμων στον εμπλουτισμό των εμπειριών τους όσον αφορά τη γαστρονομία και τα άλλα γνωστικά πεδία που αφορούν τον Τουρισμό.
Μαρία Παγκράτη