Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΤΑΝΗΣΑ: Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ...


Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Αύγουστο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

         
                                                    Αναλυτικά,

1.      Συνελήφθησαν συνολικά (513) άτομα, από τα οποία (255) στην Κέρκυρα, (111) στη Ζάκυνθο, (96) στην Κεφαλονιά και (51) στην Λευκάδα.

2.      Εξιχνιάστηκαν συνολικά (100) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν κάνναβη, δενδρύλλια και άλλες ναρκωτικές ουσίες καθώς και μεγάλες ποσότητες προϊόντων παραεμπορίου.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:



Κάνναβη       πέντε κιλά και 562 γραμμάρια
Κοκαΐνη 12 γραμμάρια
Ηρωίνη  755 γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης     116
Δισκία ναρκωτικών       65
Λαθραίος καπνός δύο κιλά και 332 γραμμάρια
Μαχαίρια/ γκλοπ 14
Κυνηγετικά όπλα 9
Φυσίγγια:       13
CD-DVD     1.824
Χρηματικό ποσό  184.107 ευρώ
Προϊόντα παρεμπορίου         5.148

3.      Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας  βεβαιώθηκαν:
 (1.017) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

(18) παραβάσεις Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

4.      Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης συνελήφθησαν συνολικά (79) παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

  Την εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία στην Ζάκυνθο και στο Κατάκολο Ηλείας, κατά τις οποίες οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τις ληστείες διέπραξε οργανωμένη σπείρα, αποτελούμενη από πέντε τουλάχιστον άτομα, που χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό (τύπου kalasnikof) και σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους. Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου δύο από τα μέλη της σπείρας, ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής και ένας ημεδαπός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη μέλος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ.

  Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα. Συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός και τρεις (3) υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, όλοι τους μέλη του κυκλώματος. Η εξάρθρωση της οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ περίπου, ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, καθώς και ένας φακός- tazer.

 Την εξιχνίαση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στην Λευκάδα. Συνελήφθη ένας ημεδαπός και κατασχέθηκαν περισσότερα από 850 γραμμάρια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 58.000 ευρώ περίπου.

  Τον εντοπισμό, κατά την διάρκεια διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων στη Ζάκυνθο, κάνναβης και δενδρυλλίων. Συνελήφθησαν συνολικά τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατά περίπτωση, συσκευασίες κάνναβης και καλλιέργεια δενδρυλλίων. Κατασχέθηκαν 430 περίπου γραμμάρια κάνναβης και 11 δενδρύλλια ύψους ενός μέτρου περίπου.

Την εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα. Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας, Αλβανικής καταγωγής, ενώ άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η εξάρθρωση της σπείρας, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις (80.000) ευρώ.

 Την εξάρθρωση, στο  πλαίσιο συντονισμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, αποτελούμενο από τέσσερα τουλάχιστον άτομα καθώς και μιας ακόμη περίπτωσης υπόθεσης διακίνησης κάνναβης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν συνολικά 700 γραμμάρια περίπου ηρωίνης καθώς και 850 γραμμάρια κάνναβης.