Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΡΚΥΡΑ : 1ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ...

        ...2 & 3/9/2016
Εμφάνιση IMG_20160831_120603.JPG
Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας Παναγιώτης Ποζίδης για το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ιονίων Νήσων.

Η αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2/9 και το Σάββατο 3/9/2016, στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι, με τη συμμετοχή των Μικτών Ομάδων Νέων από τις ΕΠΣ Κέρκυρας, Λευκάδας-Πρέβεζας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου και για τη διοργάνωση συνεργάστηκαν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλων των νησιών με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

“Είναι μια σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό στο Ιόνιο. Βάζουμε τις βάσεις για μια σταθερή συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και θα πρέπει να ευχαριστήσω τους προέδρους και τα μέλη τους για την εξαιρετική συνεργασία. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να φέρουμε κοντά νέους από τα Ιόνια Νησιά, με κοινό στοιχείο τον αθλητισμό και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε την αθλητική επικοινωνία στα νησιά μας, να αναδείξουμε τις δυνάμεις συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και με την αποδοτική συνεργασία που είχαμε με τους φορείς του ποδοσφαίρου το κάνουμε πράξη. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την έναρξη του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου και απευθύνω πρόσκληση στους συμπολίτες μας να το παρακολουθήσουν, να βρεθούν στο γήπεδο και στο πλευρό των αθλητών μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

“Ξεκινάμε με μια μεγάλη διοργάνωση, μια γιορτή για το επτανησιακό ποδόσφαιρο” δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας Παναγιώτης Ποζίδης, ευχαριστώντας με ιδιαίτερα θερμά  λόγια τον Περιφερειάρχη για την προσωπική του βοήθεια στον αθλητισμό. “Πολλά χρόνια ψάχναμε ανθρώπους να μας στηρίξουν. Να υλοποιήσουν τις ιδέες που έχουμε για να κάνουμε δράσεις προς όφελος της νεολαίας του τόπου και του αθλητισμού. Οι μεγάλες ιδέες όμως χρειάζονται μεγάλους ανθρώπους και το ποδόσφαιρο βρήκε τον άνθρωπό του στο πρόσωπο του Θόδωρου Γαλιατσάτου. Τον ευχαριστώ, γιατί όχι μόνο μας άκουσε και μας βοήθησε καθοριστικά αλλά μας παρότρυνε να κάνουμε το Τουρνουά κι έκανε ένα βήμα μπροστά από εμάς”, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ποζίδης ενημέρωσε ότι έρχονται στην Κέρκυρα οι Μικτές Ομάδες Νέων από τα Ιόνια Νησιά και οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2/9 και το Σάββατο 3/9/2016 στο γήπεδο της ΕΠΣ στο Κανόνι.


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει:
Παρασκευή 2/9/2016
18.30 ΕΠΣ Κέρκυρας – ΕΠΣ Ζακύνθου
20.00 ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας – ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης

Σάββατο 3/9
17.00 Μικρός τελικός
19.00 Τελικός αγώνας τουρνουά

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι και η είσοδος είναι ελεύθερη.