Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΝΗΣΟΣ



ΑΝΤΖΕΛΑ  ΓΚΕΡΕΚΟΥ   Πενταετής κωλυσιεργία από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ........
                                                          
                                                                Συνεπής όπως πάντα  δίπλα στον Κερκυραϊκό λαό


     Η ανακοίνωση της κας Άντζελας  Γκερέκου 

Δεν αμφιβάλει κανείς, ότι οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την Κέρκυρα πριν λίγες ημέρες, αποτελούν μια επιπλέον επιβάρυνση της ήδη δύσκολης κατάστασης του νησιού μας.
Μπροστά στο μένος μια φυσικής καταστροφής, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό – πλην όμως, κανείς δεν μπορεί επίσης να αμφισβητήσει, ότι η Κέρκυρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και «οχυρωμένη» μπροστά σε παρόμοια ενδεχόμενα, εάν είχαν ολοκληρωθεί βασικά έργα υποδομής, την ολοκλήρωση των οποίων προσπαθούμε τώρα να επιτύχουμε μετά την 5ετή κωλυσιεργία και αναποτελεσματικότητα της περιόδου 2004-2009.
Υπάρχει ήδη μια γενική εικόνα, σύμφωνα με την οποία σε συγκεκριμένα σημεία η καταστροφή που έχει συμβεί είναι εξαιρετικά μεγάλη.
Όμως η επίσημη καταγραφή των ζημιών, βρίσκεται εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Μόλις έχουμε την ακριβή εικόνα και αποτίμηση των ζημιών θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παρασχεθεί άμεση βοήθεια και ενίσχυση στους πληγέντες. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία, με τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ρέππα, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Χρυσοχοϊδη, με σκοπό να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην Κέρκυρα.
Τέλος, δεσμεύομαι ότι από πλευράς μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν, τόσο για να κινητοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι αρμόδιοι φορείς για την επιδιόρθωση των ζημιών, όσο και την αποζημίωση η ενίσχυση των πληγέντων από τη θεομηνία. 

                                                     ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ   ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Βύθισαν  το σκάφος στο Ιόνιο Αρχιπέλαγος..........

             Η ανακοίνωση του κου Γιώργου Καρύδη 


Μέρες του 2002 και του 2006 θύμισε η εκλογική αναμέτρηση του Νοέμβρη 2010 για την ανάδειξη της πρώτης αιρετής Περιφερειακής Αρχής στα Ιόνια Νησιά. Οι μνήμες έφεραν στο νου τις διασπάσεις στο χώρο της δημοκρατικής Παράταξης που είχαν ως αποτέλεσμα δήμοι και Νομαρχία να καταλήξουν στα χέρια της συντηρητικής Παράταξης. 
Ο συνδυασμός για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που στηρίχτηκε από το ΠΑ. ΣΟ. Κ., κατέβηκε στον εκλογικό στίβο με επικεφαλής τον Ηλία Μπεριάτο, ένα γνωστό επτανήσιο πολιτικό και καταξιωμένο επιστήμονα. Μας εντυπωσίασε το ήθος, η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός του. Ο συνδυασμός κατέθεσε μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για την ανάπτυξη, το περιβάλλον και το πολιτισμό τόσο για τα ιόνια νησιά όσο και για την Κέρκυρα. Κατάρτισε ένα αξιόλογο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο από άτομα με κοινωνική καταξίωση, εντιμότητα και διάθεση για προσφορά, που σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτούσαν την ανανέωση και την προοπτική για τον τόπο. 
Το ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που ταυτόχρονα δεν είχε εξαρτήσεις και υποχρεώσεις σε κανένα, ανησύχησε το ντόπιο πολιτικό, οικονομικό και στρατευμένο μιντιακό κατεστημένο. Οι παράγοντες που θέλουν το τόπο καθηλωμένο στη μιζέρια και την απραξία προκειμένου να εξυπηρετούν τα στενά πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα αντιλήφθηκαν ότι η κυριαρχία τους κινδυνεύει. Γι' αυτό φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την προσωπική ματαιοδοξία και εμπάθεια κάποιων βαθύνοντας το χάσμα στους κόλπους της δημοκρατικής παράταξης . 
Έτσι στον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών για την Π. Ι. Ν. οι σύγχρονοι Εφιάλτες έδειξαν το στενό πέρασμα για την ήττα των μαχητών του Ιονίου Αρχιπελάγους. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μεγάλη πολιτική , κοινωνική και προοδευτική πλειοψηφία που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών στη συνέχεια ν' ακυρωθεί. 
Ενώ ο επτανησιακός λαός στο πρώτο γύρο των εκλογών άνοιξε διάπλατα την πόρτα στο ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ να είναι ο τελικός νικητής εκφράζοντας το μεγάλο δημοκρατικό αυτοδιοικητικό πλειοψηφικό ρεύμα απέναντι στο συγκεντρωτισμό, τη συντήρηση και τη πελατειακή αντίληψη διοίκησης, το μέτωπο έσπασε. 
Η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αφέθηκε σε χέρια εκπροσώπων της παράταξης που δεν την πιστεύει, την πολέμησε και απειλεί να την καταργήσει.
Οι συνέπειες για την Κέρκυρα και τα υπόλοιπα ιόνια νησιά θα φανούν τα επόμενα χρόνια. 
Καλούμε όλες τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία να ερμηνεύσουν σωστά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και να λάβουν έγκαιρα κρίσιμες αποφάσεις για να μη εμφανιστούν τα ίδια φαινόμενα στο μέλλον.
Εμείς σεβόμενοι απόλυτα την τελική ετυμηγορία του επτανησιακού λαού δηλώνουμε ότι από την θέση που μας κατέταξε θα είμαστε θεματοφύλακες για τα συμφέροντα του τόπου. 
Το ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ θα είναι παρόν για την ανάδειξη του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, για την ενίσχυση της συνοχής της Π. Ι. Ν. για να πάει ο τόπος μπροστά. Η νέα περιφερειακή αρχή θα μας έχει κοντά της σε πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου και θα μας βρει απέναντί της σ' ό, τι θεωρήσουμε ότι τον βλάπτει.
Διαβεβαιώνουμε τον κερκυραϊκό και επτανησιακό λαό ότι θ΄ ανταποκριθούμε στα νέα μας καθήκοντα με συνέπεια, δουλειά και πολιτικό πολιτισμό.