Τρίτη 16 Απριλίου 2013

"ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Φωτογραφία για «Νέα Ελλάδα», το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου...!!!
Μια «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» υπόσχεται ότι θα «προκαλέσει» με την ίδρυση του νέου κόμματος ύστερα από τη... ρήξη ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, που προσδοκά ότι με τις προγραμματισμένες πρωτοβουλίες θα συμβάλει στον επαναπατρισμό των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

 Η χθεσινή αφετηρία στο γεμάτο γήπεδο του Σπόρτιγκ, το όνομα, το σύμβολο και τα «πρωτοποριακά» στοιχεία για το στήσιμο της ιδρυτικής εκδήλωσης θα «κουμπώσουν» άμεσα με αρκετές δημόσιες παρεμβάσεις και με την απόφαση να μην υπάρχουν διορισμένοι αλλά να εκλεγούν όλα τα όργανα - υπό την... 

..΄.προϋπόθεση ότι έχουν αρκετά «ένσημα» ως επαγγελματίες.

Ο πρώην υπουργός πήρε τον λόγο αφού προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες στενών συνεργατών του, ενώ ακολούθησαν μονόλεπτες εισηγήσεις για κάθε τομέα πολιτικής από τους προσωρινά επικεφαλής.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» (το όνομα που δεν έχει αρκτικόλεξο, καθώς αναμένουν ότι όλοι θα εστιάσουν στις δύο τελευταίες λέξεις στη συνέχεια) είναι για τον πρώην υπουργό το κόμμα που έχει έτοιμες δράσεις και κινείται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δεν βασίζεται σε πρωτοκλασάτους υπουργούς, αντιθέτως οι νέοι και οι καταξιωμένοι (κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα) θα έχουν το «προβάδισμα».


Πρόκειται, κατά τους συνιδρυτές, για ένα κόμμα που θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιχείρηση για την έξοδο από την κρίση και με σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση αν χρειαστεί. «Ούτε εκλογές αλλά ούτε και αυτή η κυβέρνηση. Η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις», είναι η φράση-κλειδί που τελικώς δεν ανέγνωσε από τη χθεσινή ομιλία ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά που αποτελεί θέση του, όπως εξηγεί στο «Εθνος» συνεργάτης του.

Επί της ουσίας προαναγγέλλει την πρότασή του για μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου», με ή χωρίς εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό (κάτι που προτείνει και ο Κ. Σκανδαλίδης). Αυτής της φράσης (ήταν αρχικά στο γραπτό κείμενο) προηγήθηκε έντονη κριτική στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση - «δεν τα καταφέρνει, δυστυχώς», είπε και εξήγησε τους λόγους:

«Δεν έχουν αντιυφεσιακό σχέδιο, λειτουργούν παραδοσιακά, αντιπαραγωγικά.

Την κυβέρνηση, που σχηματίστηκε με μικροπολιτικές προθέσεις, αντικατέστησε το διευθυντήριο των κομματικών αρχηγών και των συνεργατών τους. Ετσι όμως όλα καθυστερούν ή ακυρώνονται... Ο,τι γινόταν και επί κυβέρνησης Παπαδήμου με τα κόμματα ξανάγινε, με αντεστραμμένους ρόλους. Η εμπειρία αγνοήθηκε, η μικροπολιτική επικράτησε.

Οι καταστροφικές πελατειακές λογικές επικράτησαν και στη στελέχωση του κράτους. Φεύγουν ακόμη και ικανοί για να τοποθετηθούν ''ημέτεροι''. Δηλαδή συνεχίζονται οι ίδιες πρακτικές που μας πήγαν στα βράχια!». Δεν υπάρχει, συμπλήρωσε εμφατικά ο κ. Λοβέρδος- χρόνος, πρέπει να δράσουμε αμέσως. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στα κόμμα της αντιπολίτευσης για «λαϊκισμό και έλλειψη προτάσεων» και επανήλθε στον βασικό στόχο για όσους «δεν ανήκουν στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ»: «παίρνουμε την πρωτοβουλία να συμβάλουμε ώστε να ξαναγίνει η Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, να επαναπατρίσουμε ψηφοφόρους, να αλλάξουμε κάθε γωνιά του γραφειοκρατικού και κρατικοδίαιτου κράτους».

Παρουσίες

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση ενός «κόμματος ευθύνης, με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο, νέου κόμματος ευρωπαϊκού υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» παρευρέθησαν ο νυν βουλευτής (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Χρήστος Αηδόνης, ο πρώην συνάδελφός του Δ. Τσιρώνης, οι κ. Παταβούκας και Βαρδίκος, καθώς και οι εκρπόσωποι της Δράσης και της Δυναμικής Ελλάδας, οι κ. Αϊβαλιώτης και Επιτροπάκης αντίστοιχα. «Ουδέν σχόλιον» απαντούσαν τέλος από το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να... περάσουν στο επόμενο θέμα! Εντούτοις, στελέχη της Ιπποκράτους εξέφραζαν χθες τον προβληματισμό για το αν η απάντηση «ουδέν σχόλιον» εκληφθεί ενδεχομένως ως έλλειψη στρατηγικής για κινήσεις-κόμματα που έχουν ρίζες στο ΠΑΣΟΚ.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ / ethnos.gr