Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !


Τελικά είμαστε πολύ μυστήριος λαός, με περίεργα συμπλέγματα. Θεωρούμε ότι η Αθηνά Ωνάση διαπράττει εθνική προδοσία που πουλάει την περιουσία της ενώ η  κυβέρνηση καταγάγει εθνική νίκη που πουλάει την περιουσία μας.

Καθόμαστε σαν τις κοκόνες πάνω στην (ξένη) χρυσόσκονη νομίζοντας ότι παίρνουμε κάτι από την αίγλη της ενώ στην πραγματικότητα απλώς λερώνουμε τα ...

...οπίσθιά μας τη στιγμή που μένουμε ως χώρα και ως άτομα ταπί.

Και αυτά τα περίεργα συμπλέγματα τροφοδοτούνται από κάποια ανοήτως αναθρεμμένα «συστήματα», πολιτικά, μικροπολιτικά και δημοσιογραφικά.
Για παράδειγμα, τα «συστήματα» αυτά τις τελευταίες ημέρες επικρίνουν την Αθηνά Ωνάση γιατί πούλησε το Σκορπιό όπου βρίσκονται, όπως λένε με ύφος τεθλιμμένου συγγενή, οι τάφοι της οικογένειάς της.

Τα ίδια αυτά «συστήματα», όμως, δεν ενοχλούνται καθόλου που το δημόσιο πουλάει τον Αστέρα Βουλιαγμένης εντός του οποίου βρίσκεται ο αρχαίος ναός του Απόλλωνος Ζωστήρα.

Στην περίπτωση της Αθηνάς πρόκειται για ιεροσυλία.

Στην περίπτωση της δημόσιας περιουσίας πρόκειται για μεταρρύθμιση.

Στην περίπτωση της Αθηνάς, το κακομαθημένο, όπως τη χαρακτηρίζουν, πούλησε  στο Ρώσο μεγιστάνα και τους τάφους της οικογένειας Ωνάση!

Στην περίπτωση του Αστέρα, λοιδορούν και ειρωνεύονται όσους απλώς διερωτώνται τι θα γίνει με τον αρχαίο ναό κι αν θα υπάρχει πρόβλεψη για ελεύθερη πρόσβαση!
Για τα «συστήματα» αυτά, η Αθηνά είναι ένα πλουσιοκόριτσο που δεν σέβεται την πατρίδα της και τον παππού της. Ένα παλιοκόριτσο που δείχνει ασέβεια απέναντι στον μύθο της οικογένειάς της και τολμά να πουλάει την περιουσία της.

Και είναι τα ίδια «συστήματα» που πιέζουν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και δεν ενοχλούνται ακόμα και εάν δρομολογείται έναντι πινακίου φακής.
Η κατάσταση, μάλιστα έχει ξεφύγει τόσο πολύ που διάφοροι θέτουν ακόμα και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφήνουν αιχμές για το είδος της αξιοποίησης που θα επιλέξει ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού. Λένε, δηλαδή, ότι όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι περιοχή φυσικού κάλλους και δεν θέλουν να γίνει Σεν Τροπέ και διεθνής πασαρέλα.

Και ποιοι τα λένε αυτά;

Εκείνοι που έχουν ξεπατώσει κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, που έχουν γκρεμίσει κάθε έννοια πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού…
Εκείνοι που βλέπουν τον εμίρη του Κατάρ να αγοράζει γαύρο και πέφτουν ανάσκελα από το δέος..

Εκείνοι που σχεδιάζουν την ελληνική Ριβιέρα και έτρεχαν ασθμαίνοντας στις ερήμους του Κατάρ για να παρακαλέσουν τον εμίρη να αγοράσει την Οξιά…
Και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν διάφοροι παραθυράτοι σχολιαστές που αναρωτιούνται «εάν ζούσε ο Ωνάσης, τι θα έλεγε» ή «στη σκέψη ότι πωλείται ο Σκορπιός του Ωνάση όλοι νιώθουμε μια στεναχώρια»…

Και ποιοι τα λένε αυτά;

Εκείνοι που πουσάρουν το ξεπούλημα του Ελληνικού και όλων των εκτάσεων,  και των ακινήτων του δημοσίου. Πού πιέζουν για την άμεση πώληση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ!

το ΠΟΝΤΙΚΙ