Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΚΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ;


Διευρυμένη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Στο παλιό παιδικό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι φαίνεται πως επιδίδονται τα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Μετά την υπό το Χρ. Μπούκα συνεδρίαση, χθες, τα υπόλοιπα μέλη τη συγκάλεσαν με δική τους πρωτοβουλία για να συζητήσουν και «εσωτερικά ζητήματα»... Η χθεσινή αποκάλυψη του CorfuPress.com επιβεβαιώθηκε και η συνάντηση των υπολοίπων –πλην Μπούκα και Ρούσσου- μελών της Νομαρχιακής, έγινε με θέμα την αποτίμηση των εκλογών και της αναζήτησης ευθυνών για το αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, θέμα το οποίο συζητήθηκε και τη Δευτέρα χωρίς, όπως φαίνεται, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης να ικανοποιήσει την πλειονότητα των μελών του οργάνου.
Μάλιστα, η συνεδρίαση δεν συνεκλήθη δια της... συνήθης οδού (με πρόσκληση του γραμματέα ή της αναπληρώτριας) αλλά με την επίκληση του καταστατικού που προβλέπει σύγκλιση αν το ζητήσει το 1/3 των μελών της Ν.Ε.
Του ρίχνουν την ευθύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuPress.com, στη συνεδρίαση συζητήθηκε πρόταση να ζητηθεί η παραίτηση του Μάκη Μπούκα από την ηγεσία του οργάνου. Στο Γραμματέα αποδίδουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης καθώς τον κατηγορούν ότι άσκησε προσωπική πολιτική καθ΄  όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αγνοώντας τις αποφάσεις που η Νομαρχιακή έπαιρνε και πράττοντας σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Ο Χρυσόστομος Μπούκας, πάντως, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή μετά τη συνεδρίασή της (χωρίς προφανώς τη γνώση του ίδιου του γραμματέα) δεν προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Συνεδρίασε έκτακτα στις 25-11-2010 η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ  σε διευρυμένη σύνθεση σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Λειτουργίας Νομαρχιακών Επιτροπών που κατάρτισε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (έκτακτη σύγκληση αν το ζητήσει τουλάχιστον το 1/3 των μελών της Ν. Ε.). Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών τις 7/14 Νοέμβρη, εφαρμογής οδηγίας του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς και ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής.
 Στην συνεδρίαση δεν παρευρίσκονταν ο Γραμματέας και η αναπληρώτρια Γραμματέας (λόγω προσωπικών της υποχρεώσεων) της Νομαρχιακής Επιτροπής».
Από την ανάγνωση του κειμένου φαίνεται πως οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση καλύπτουν τη Λίνα Ρούσσου για την απουσία της (επικαλούνται προσωπικές της υποχρεώσεις) αλλά όχι και το Χρ. Μπούκα.
Δεν παραιτούνται οι υπόλοιποι
Πάντως

Δείχνει να απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο παραίτησης όλων των μελών πλην της ηγεσίας του οργάνου, καθώς οι συμμετέχοντες στη χθεσινή συζήτηση στην πλειονότητά τους θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν το δρόμο στην Ιπποκράτους να τοποθετήσει διορισμένη Νομαρχιακή Επιτροπή με τις εκλογές να φαίνεται πως δεν θα γίνουν στον προγραμματισμένο χρόνο (τον Μάιο) αλλά θα μετατεθούν για μετά το επόμενο καλοκαίρι...

ΠΗΓΗ  CORFUPRESS

«Τι έκανες στην πτώχευση μπαμπά;»


Το νέο βιβλίο του Κώστα Μητρόπουλου, 24ο λεύκωμα με σκίτσα  του, με τίτλο: «Η κρίση πέρασε»  (Εκδόσεις Πόλις).  Μια ωραία (η ελληνική οικονομία) σηκώνει το καπάκι ενός φέρετρου στο οποίο ήταν ξαπλωμένη, όπως αποδεικνύεται όχι αναπαυτικά, και βγάζει έξω το πόδι της- χυτό, θελκτικό, κανονικό σεξουαλικό ελιξίριο. Την ίδια στιγμή φωνάζει με στεντόρεια φωνή: Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΕ! Ανέλπιστη νεκρανάσταση και υποσχέσεις για έναν καινούργιο γύρο κοινωνικής ευημερίας; Γιατί όχι; Στο κάτω κάτω, αν δεν περισσεύει η αισιοδοξία σε έναν γελοιογράφο, σε ποιον θα περισσεύει;

Ο περί ου ο λόγος γελοιογράφος είναι πολύ γνωστός σας, οι αναγνώστες των «ΝΕΩΝ» έχετε κάθε λόγο να τον αισθάνεστε κοντινό σας άνθρωπο. Είναι ο Κώστας Μητρόπουλος και, ίσως, είναι ο πρώτος έλληνας γελοιογράφος που από την αρχή της μακράς διαδρομής του έψαχνε την πολιτική εκεί όπου οι παλαιότεροι κυρίως συνάδελφοί του νόμιζαν ότι σταματούσε: στη ζωή. Ισως γι΄ αυτό και το νέο άλμπουμσυλλογή γελοιογραφιών με θέμα την κρίση δεν σχολιάζει τόσο τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους όσο, κυρίως, την επίδρασή τους στην καθημερινότητα. Ο συνήθης πρωταγωνιστής του Κώστα Μητρόπουλου είναι ο περίφημος μέσος πολίτης: αυτός που σφίγγει το ζωνάρι και, ταυτόχρονα, σφίγγει και τα δόντια για να αντεπεξέλθει στους χαλεπούς καιρούς.
Η νέα αυτή συλλογή περιλαμβάνει επιλεγμένες γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο χρόνο στα «ΝΕΑ και στο «Βήμα». Γελοιογραφίες που τις διακρίνει η λεπτή κριτική αλλά, κατά βάθος, κι ένας αισιόδοξος τόνος. Καταγραφέας της ιδιοσυγκρασίας του Ελληνα, ο Μητρόπουλος, με τον γνωστό, αναγνωρίσιμο αφαιρετικό μοντερνισμό του δίνει τον τόνο στο προλογικό σημείωμά του. Γράφει:

«Οταν μεθαύριο η Ιστορία καλέσει σε απολογία τους πατέρες του Εθνους και ρωτήσει “Τι έκανες στην πτώχευση, μπαμπά;” δεν θα απαντήσουν ότι κάνανε την πάπια.

Κάνανε το σωστό.

Απώθησαν τη χρεοκοπία και έθεσαν τα θεμέλια για την επόμενη».

Το νέο βιβλίο του Κώστα Μητρόπουλου, 24ο λεύκωμα με σκίτσα του, έχει τίτλο την αισιόδοξη κραυγή της νεκραναστημένης: «Η κρίση πέρασε» (Εκδόσεις Πόλις). Πού στηρίζει την αισιοδοξία του; Απαντά ο ίδιος στο σύντομο βιογραφικό του. Γεννήθηκε, λέει, κατά τη διάρκεια της 30ής οικονομικής κρίσης της χώρας. Αρχισε να δημοσιεύει σκίτσα στο «Βήμα» στην έναρξη της 39ης, στα «ΝΕΑ» στο τέλος της 40ής και το βιβλίο του επισπεύσθηκε ενόψει της 46ης.

Να τις εκατοστίσει.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ ONLINE