Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ

Δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά

Σε απεργία από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑΜε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα και αύριο οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρη απεργία. 
Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ διεκδικεί μεταξύ άλλων ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών και εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι 
μήνες
newsit.com

Facebook: Ο άνετος, η πολυάσχολη, ο γλεντζές κι ο παντρεμένος

Πέντε μεγάλες κατηγορίες χαρακτήρων από τα εκατομμύρια ανθρώπων που είναι στο Facebook..

προκύπτουν από τις μέχρι τώρα φυσιογνωμικές έρευνες που γίνονται στο εξωτερικό.
Πέντε μεγάλες κατηγορίες χαρακτήρων από τα εκατομμύρια ανθρώπων που είναι στο Facebook...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια μυστικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες που επιλέγει καθένας να βάλει στο προφίλ του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης; Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις, λένε… Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους πέντε πιο «διαδεδομένους» τύπους φωτογραφιών που επιλέγουν να βάλουν στο προφίλ τους αυτοί που… ψάχνουν:

Ο «ΑΝΕΤΟΣ» ΚΑΙ Η «ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗ»
Στήνεται μπροστά στον καθρέφτη, δοκιμάζει πέντε- έξι πόζες, συνήθως ημίγυμνος, παίρνει ένα λάγνο βλέμμα, και… κλικ. Μία φωτογραφία από το κινητό, και ασφαλώς με τη βοήθεια του καθρέφτη, μπορεί να είναι μαγική. Ή μάλλον… «μαγική εικόνα». Οι γυναίκες από την άλλη, στην περίπτωση που επιλέξουν μία φωτογραφία – πορτραίτο, προσπαθούν να φαίνονται ότι είναι απασχολημένες με κάτι… σοβαρό. Το δείχνουν με το βλέμμα τους.

ΟΙ «ΛΑΥΤΡΕΥΩ ΤΑ ΖΩΑ»
Μπορεί να είναι χαριτωμένο να δείχνει κανείς πόσο αγαπάει τα ζωάκια, βάζοντας μία φωτογραφία τους στο προφίλ του. Σκεφτείτε όμως, πόσα εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου θα ήθελαν αντ’ αυτής να έβλεπαν μία πραγματική φωτογραφία του εν λόγω χρήστη. Το προφίλ του Facebook και των άλλων αντίστοιχων ιστοσελίδων τις περισσότερες φορές είναι «προσωπικές», και κάθε τι διαφορετικό από τα «κλασικά», καταλήγει τις περισσότερες φορές να είναι τουλάχιστον «εκκεντρικό».

ΟΙ «ΞΕΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗ ΖΩΗ»

Μία από τις περισσότερο διαδεδομένες στάσεις για τις φωτογραφίες του προφίλ είναι αυτή του «άνετου party animal» που ξενυχτάει, κυκλοφορεί τη νύχτα και ξέρει να γλεντήσει. Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους: Προσοχή στα… ποτά. Μην είστε υπερβολικά… άνετοι στη φωτογραφία, κάποιοι μπορεί να σας περάσουν για «μπαρόβιο και νυχτοπερπατημένο» και να σας γυρίσουν την πλάτη πριν καν μπουν στο προφίλ σας. Το ενδεχόμενο να φανείτε «αλκοολικός» μπορεί να σας φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Οι «ΠΑΡΕΟΥΛΗΔΕΣ»

Αυτοί επιλέγουν τις φωτογραφίες με παρέα. Σύμφωνα με έρευνες, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν συνήθως να κρύψουν τις ανασφάλειές τους, και οχυρώνονται πίσω από την «ομάδα». Ωστόσο η ατομικότητά τους, ο εαυτός τους, χάνεται μέσα στην ανωνυμία. «Αλήθεια, ποιος από όλους να είναι;» αναρωτιούνται οι άλλοι βλέποντας το προφίλ σας. Λέτε να σας δώσουν σημασία;

ΟΙ «ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ»

Θέλετε να δείξετε την ευτυχία σας; Θέλετε να κάνετε τους γύρω σας να ζηλέψουν; Μία φωτογραφία από την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας, αν είστε παντρεμένοι, σας βοηθάει να κρύψετε όσα… θέλετε. Προσφέρει ακόμη και άλλοθι: «Μα το ήξερες… Δεν το έκρυψα ποτέ…». Μην κάνετε όμως το λάθος να την κρατήσετε στο βασικό προφίλ για περισσότερο από ένα μήνα. «Αλήθεια, χαίρομαι που παντρεύτηκες, αλλά η ευτυχία έχει και τα όριά της…»
ΕΠΙΚΑΙΡΑ