Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ !

                  Συνεχίζεται..........

                ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ   ΠΡΟΣ  ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ΔΙΟΝΥΣΗ  ΓΕΩΡΓΑΤΟ

nomarxis_may300.jpgΑν γινόταν σε άλλη πολιτισμένη χώρα Νομάρχης να χρησιμοποιεί  την σφραγίδα ,το λογότυπο,το έγγραφο πρωτοκόλλου και όλον εν γένει τον μηχανισμό  εξουσίας για να άπαντα και να συκοφαντεί,θα είχε τεράστιες κυρώσεις .......


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ


Για την ιστορική στιγμή της ορκωμοσίας της πρώτης εκλεγμένης Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων, του πρώτου εκλεγμένου αντιπροσωπευτικού οργάνου των Επτανήσων μετά από 150 χρόνια,  στο Ιστορικό κτίριο της Ιουνίου Βουλής, θεώρησα  να κάνω προς τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους και προς τους δημοσιογράφους των Επτανήσων μία συμβολική κίνηση αλλά και με ουσιαστικό περιεχόμενο που ακόμα και σήμερα ενώνει όλα τα νησιά μας:
  Τον Ιόνιο Αστικό Κώδικα, ο οποίος είναι ο πρώτος Αστικός Κώδικας που ίσχυε στη νεώτερη Ελλάδα, από 1-5-1841 μέχρι το 1946 που καταργήθηκε από τον Αστικό Κώδικα, δεν είναι απλά ένα πολύτιμο ιστορικό κείμενο και στοιχείο, αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα διατάξεις του συνεχίζουν να διέπουν και να ρυθμίζουν έννομες σχέσεις των πολιτών των Ιονίων Νήσων.  
   Οι δικηγόροι ενώ έπρεπε να ήμασταν εφοδιασμένοι με αυτόν γιατί ήταν  αναγκαίος για πολλές αστικές και δασικές δίκες δεν μπορούσαμε να τον βρούμε πουθενά και ζήτησα το 1996 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, του οποίου είμαι μέλος, να τον επανεκδώσει.         Εκείνη η φωτοτυπική έκδοση δεν ήταν άξια του Ιονίου Αστικού Κώδικα ούτε αρκετά χρηστική και πριν από δύο χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας έτεινε ευήκοον ούς στα αιτήματά μου και εξέδωσε τη σημερινή καλαίσθητη, όμορφα βιβλιοδετημένη έκδοση.  Προερχόμενος από έναν επίπονο προεκλογικό αγώνα που διεξήχθη με έρανο μεταξύ των υποψηφίων της Επτανησιακής Αναγέννησης, χωρίς …χορηγίες του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έναν αγώνα που μου έχει αφήσει και οφειλές, για τις οποίες εργάζομαι σκληρά ως μαχόμενος δικηγόρος για να εκπληρώσω σταδιακά, και επειδή το βιβλίο είναι ακριβό σχετικά, ζήτησα από τον κ. Γιάννη Βραδή, Πρόεδρο του Δικηγορικού  Σύλλογο Κέρκυρας, να χορηγήσει για το σκοπό αυτό δωρεάν τον Ι.Α.Κ.
Το αίτημά μου έγινε δεκτό και ευχαριστώ και δημοσίως τον Δ.Σ.Κ.
Γι’ αυτό στην αρχή κάθε βιβλίου επικολλήθηκε επιγραφή με το εξής περιεχόμενο:
«Δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και τους Επτανήσιους Δημοσιογράφους, μετά από αίτημα και πρωτοβουλία του Γιώργου Καλούδη και της Επτανησιακής Αναγέννησης.»
Λόγω του αδιαχώρητου και του οργανωτικού αλαλούμ που επικρατούσε στην Ιόνιο Βουλή δεν ήταν εφικτή η διανομή του στην αίθουσα και αυτό κατέστη δυνατό στο χώρο της δεξίωσης, όπου οι 40 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι παρόντες δημοσιογράφοι με χαρά το αποδέχθηκαν.
Ο ένας από τους 41, που ήταν και Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  χρησιμοποίησε τη πιο δυνατή σφραγίδα και την υπογραφή του Νομάρχη Κεφαλονιάς για να μη το δεχτεί. (Στους δημοσιογράφους των Επτανήσων που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν θα το παραδώσω κατά την επικείμενη περιοδεία μου).
Και σαν να μην έφτανε αυτό  χρησιμοποίησε τη σφραγίδα, το λογότυπο, το έγγραφο το πρωτόκολλο και τον μηχανισμό της εξουσίας του Νομάρχη Κεφαλλονιάς για να απαντήσει και να συκοφαντήσει με αφορμή  …ένα προσωπικό του-κομματικό πρόβλημα ! ! !
   Μήπως γνωρίζεις  Διονύση ποιες κυρώσεις επιβάλλονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης;
     Διονύση, με την επιστροφή σου στον ιδιωτικό βίο και με την επιστημοσύνη που σε διακρίνει  ως ένας εξαίρετος παιδίατρος  θα συνεχίσεις τη κοινωνική σου προσφορά σου στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Κεφαλλονιάς αλλά θα συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και στην Ιθάκη, αφού με δύο τετραετίες σου ως Νομάρχης δυστυχώς δεν κατάφερες να λύσεις το πρόβλημα στην Ιθάκη.
  Είναι ένα υψηλό δημόσιο λειτούργημα, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που περνάει η πατρίδα μας !
    Άλλωστε έχεις εξασφαλίσει και δεύτερη σύνταξη ως Νομάρχης!
  Η ευγένεια πάντα ήταν προσόν  εκείνων των πολιτών και των πολιτικών που έχουν παιδεία-αγωγή.
   Εξάλλου, Διονύση, εγώ πάντα θα  θυμάμαι με τα καλύτερα συναισθήματα τις ικεσίες σου και την …επιχειρηματολογία που μου ανέπτυσες το 2005-2006, όταν ήμουν Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων ΠΑΣΟΚ, για να σου δώσουμε τη κομματική στήριξη για υπόψη. Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης ότι… «είναι η τελευταία φορά που ασχολείσαι  με τα κοινά, απλά θέλεις τη δικαίωσή σου γιατί  η Κεφαλονιά το 2002 σε….πρόδωσε !!!»
Μήπως  Διονύση έχεις ακούσει ότι «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο ;»
Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, θέλω να πιστεύω, ότι στη προσπάθεια για τα νησιά μας και την ανάπτυξή τους θα βρεθούμε στην ίδια όχθη και στο ίδιο μετερίζι σε μία προοδευτική κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι  ειδικότερα  για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη του εμπορίου, στη θεμελίωση των αναγκαίων νησιωτικών πολιτικών με σύγχρονες αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, και στον αδιαπραγμάτευτο αγώνα για την διατήρηση και την πολύπλευρη ενίσχυση της ιστορικής και λαμπρής Περιφέρειάς μας (όπως και εσύ προσωπικά προεκλογικά δεσμεύτηκες  αλλά και μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και τις δηλώσεις του επικεφαλής σας κ. Μπεριάτου!),  και να υπερασπιστούμε ταυτόχρονα τα λαϊκά αιτήματα, συμπαραστεκόμενοι σταθερά και καθημερινά στο χειμαζόμενο λαό μας.
Στο απέναντι μετερίζι θα βρίσκονται οι δυνάμεις της συντήρησης και του μνημονίου, που έχει μετατραπεί σε μνημόσυνο του λαού μας με αποτελέσματα τραγικά: τη ταχύτατη διεύρυνση της φτώχειας, τη διάλυση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας  και  μία νέο-κατοχή που έχει οδηγήσει στη χειρότερη ψυχολογία που είχε ποτέ ο λαός μας. Ούτε στην Ιταλογερμανική κατοχή του 1941-44 δεν είχε τόσο κακή ψυχολογία ο λαός μας.

Ειλικρινά δικός σου
                     
Γιώργος  Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. και Σ.τ.Ε.

Υ.Γ. 1. Γιατί Διονύση, όπως σου ζήτησε και ο τύπος της Κεφαλλονιάς, δεν δίνεις στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλες, όπως εσύ είπες σε μία πρόσφατη συγκέντρωση στελεχών στου Φωκά, στον Γιώργο Παπανδρέου, στη Ρεγγίνα Βάρτζελη κλπ, στην οποία εξέθετες
Έχεις τίποτα να φοβηθείς ή να κρύψεις σήμερα;

Υ.Γ.2  Εάν τυχόν  αναρωτηθείς τώρα, εκ των υστέρων, μήπως  ο Ιόνιος Αστικός Κώδικας, που δεν δέχθηκες να παραλάβεις εσύ,   μείνει  αδιάθετος και …χαλάσει, μην στενοχωρηθείς:     Τον ζήτησε και τον έχει στη κατοχή της μία ευγενική και καλλιεργημένη κυρία από τη Ζάκυνθο, η οποία ήλθε στη Κέρκυρα από ενδιαφέρον για την ιστορικότητα των στιγμών, και όταν είδε τους συμπολίτες της  να τον κρατούν εξέφρασε την επιθυμία να τον αποκτήσει. Αυτή ήξερε να εκτιμήσει την αξία του.

Υ.Γ. 3.  Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011, εκ μέρους του συνδυασμού, των φίλων και των υποστηρικτών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.