Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.....

Κάποιοι μένουν αδιόρθωτοι και με τις κερδοσκοπικές πρακτικές τους δυσφημούν την Ελλάδα και υπονομεύουν έτσι τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Στον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εξαγωγές η χώρα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για επιστροφή στην ανάπτυξη φέτος. Την ώρα, λοιπόν, που οι αφίξεις ξένων τουριστών, αλλά και οι εισπράξεις αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ, ορισμένοι αμετανόητοι στον ξενοδοχειακό κλάδο, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές. Προφανώς νομίζουν ότι έτσι θα αντισταθμίσουν τις ζημίες ή τα μειωμένα κέρδη των προηγούμενων ετών.
Η φιλοσοφία της αρπαχτής, που τόσο έβλαψε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς επανεμφανίστηκε.
Οπως η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει «ευτυχώς λίγοι, που ασχολούνται με τον τουρισμό, σπεύδουν να επωφεληθούν της σημαντικής αύξησης της τουριστικής ροής. Η φήμη, η ταυτότητα ενός προορισμού, που έχει διαμορφωθεί σταδιακά και με επίπονες προσπάθειες των πολλών, δεν πρέπει να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τους λίγους. Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να μειώσουμε τις τιμές. Να διορθώσουμε λάθη που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη».
Ο τουρισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Η πολιτεία δεν πρέπει να επιτρέψει καμιά παρασπονδία. Αυτό το νόημα προφανώς είχε και η παρέμβαση του ίδιου πρωθυπουργού. Το σημαντικό, όμως, είναι να κατανοήσουν όλοι, ειδικά οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, ότι κανείς δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί ζημιώνοντας τη χώρα στο σύνολό της. Γιατί ότι θετικό χτίστηκε με κόπο την τελευταία διετία θα χαθεί και μαζί του θα χαθούν οι ελπίδες για γρήγορη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ ΗΜEΡHΣΙΑ.gr