Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ....

Πρόκειται για έναν 34χρονο Σύριο ο οποίος προσποιούμενος τον σύζυγο 19χρονης ομοεθνής του επιχείρησε με μία σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών να την προωθήσει σε χώρα της βόρειας Ευρώπης

  Συνελήφθη το Σάββατο (31.05.2014) το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 34χρονος υπήκοος Συρίας διακινητής,  δύο ομοεθνών του  (μίας ανήλικης και μίας 19χρονης).
Σε βάρος του 34χρονου ημεδαπού σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, με την κατηγορία της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Προορισμός των δύο γυναικών Συριακής καταγωγής, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η Δανία και για την διευκόλυνση τους, ο Σύριος διακινητής, μετέφερε από την Αθήνα στην Κέρκυρα τις δύο μη νόμιμες μετανάστριες και τις προμήθευσε πλαστά δελτία ταυτότητας.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες των αερολιμένων των Ιονίων Νησιών βασίζονται σε συντονισμένο σχεδιασμό που εφαρμόζεται κατά την θερινή κυρίως περίοδο για τον εντοπισμό και εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω των αεροδρομίων των νησιών σε Ευρωπαϊκές χώρες. 
Ο 34χρονος διακινητής και η 19χρονη ομοεθνής του οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.