Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ,ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ !!!


utf-8''ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 13-07-2013.jpgΣυνελήφθησαν δύο 23χρονοι (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε σύντομο χρονικό διάστημα, δράστες  ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην Κέρκυρα
Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων ερευνών αστυνομικών των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του νησιού
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ακόμη ένας 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και ηθική αυτουργία και συνέργεια στη ληστεία
Κατασχέθηκαν δύο...

... (2) αεροβόλα πιστόλια και ένα (1) μαχαίρι με τα οποία οι δύο δράστες απείλησαν τον υπάλληλο του περιπτέρου   

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (13.07.2013) στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, δύο δράστες (ημεδαπός και αλλοδαπός), οι οποίοι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην Κέρκυρα.
Ειδικότερα, ύστερα από άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένες έρευνες, για την αναζήτηση των δραστών ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου, αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους συλλάβουν.
Πρόκειται για έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό υπήκοο Ρωσίας, 23 ετών και οι δυο τους, οι οποίοι με την απειλή όπλων και μαχαιριού αφαίρεσαν μέρος των εισπράξεων του ταμείου από τον υπάλληλο του περιπτέρου.
Σε βάρος των δύο 23χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, και της απλής σωματικής βλάβης. Επιπλέον η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και ηθική αυτουργία και συνέργεια στη ληστεία.
Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην πόλη της Κέρκυρας, οι δύο 23χρονοι ακινητοποίησαν με την απειλή δύο αεροβόλων πιστολιών και ενός μαχαιριού, τον  33χρονο υπάλληλο περιπτέρου και αφού του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν μέρος τον εισπράξεων από το ταμείο.
Αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. που ενημερώθηκαν για τη ληστεία,  κινητοποιήθηκαν άμεσα και εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το περίπτερο τον 23χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών. Σε παραπλήσιο σημείο συνέλαβαν και τον 23χρονο υπήκοο Ρωσίας ο οποίος στη θέα τον αστυνομικών πέταξε το αεροβόλο όπλο που κρατούσε και επιχείρησε να διαφύγει μπαίνοντας στη θάλασσα.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι δύο 23χρονοι είχαν προμηθευτεί τα όπλα από έναν 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε μετά την διάπραξη της ληστείας και συνελήφθη. Όπως προκύπτει ο 25χρονος εκβίαζε τον 23χρονο ημεδαπό και τον παρακίνησε να διαπράξει τη ληστεία μαζί με τον 23χρονο Ρώσο υπήκοο, προκειμένου να του εξοφλήσει οικονομική οφειλή από μεταξύ τους αγοροπωλησία ναρκωτικών ουσιών. 

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.